Christmas Mood #4 | Karácsonyi hangulat

szombat, december 03, 2016


A karácsonyi hangulatot sem lehet erőltetni, vagy van vagy nincs, de lehet rá hangolódni. A mai bejegyzésben 10 tippet osztok meg veletek, amik számomra legalábbis nem csak jó hangulatot teremtenek, de kikapcsolódásnak sem utolsók; nem kell, hogy az ünnep csak a sürgés-forgásról és kapkodásról szóljon.

1. A sütőtök és sült gesztenye kihagyhatatlan eleme az őszi/téli időszaknak, mindkettő könnyedén elkészíthető, de gesztenyét utcai árusoktól is vásárolhatunk, egy hangulatos séta közben.

2. Adventi koszorút készíteni nem csak az első hétvégéig lehet, sőt én személy szerint nem is azért szoktam készíteni vagy venni, hogy minden hétvégén meggyújtsam, egyszerűen csak szeretem a látványát, gyönyörű dekoráció és karácsony napján egyszerre meggyújtani az igazi. Pont ezért is teljesen mindegy, hogy mikor készíted el, ha ahhoz van kedved nyugodtan láss neki karácsony napján is. Ha szeretsz DIY dolgokat készíteni és kidekorálni a lakást, akkor ennek is bármikor nekiláthatsz, garantáltan lesz egy kis karácsonyi hangulatod.


3. Gyújts meg egy illatos gyertyát, lassan már szinte csak olyan illatokat lehet kapni az üzletekben, amik akár akarod akár nem, a karácsonyt fogják eszedbe juttatni. Nekem aktuális kedvencem az Airwick forralt bor illatú viasza, de úgy sejtem, hogy a Yankee Candle sem hagy cserben minket választék terén.

4. Itt az idő, hogy előkerüljenek az égősorok, amik nem csak a karácsonyfát díszíthetik, de a szobánkban is pillanatok alatt meghitt hangulatot varázsolhatunk velük, mehet az ablak köré, az ágy támlájára, ahol csak tetszik.

5. A jégkorcsolyáról nekem egyértelműen a karácsony jut inkább eszembe, mint a tél, nem tudom miért van ez. Rengeteg hangulatos kori pálya van a városban, nem áll meg az élet a Városligetnél. Ha tudtok és szerettek is korcsolyázni jó kikapcsolódás. Én sajnos nem tudok, ezért nálam kimarad.

6. Bár a habfürdőzés, fürdőbombák bevetése nálam nem kifejezetten karácsonyi rituálé, ellenben mindezek karácsonyi illatban már annál inkább, zöld alma, almás-fahéj, szilvás-vanília - nálam ezek mind a karácsonnyal köthetőek össze. Szóval kössük össze a kellemeset a hasznossal, és merüljünk el a habokban.


7. Legalább egyszer minden évben elmegyek adventi vásárba, imádom a hangulatát, a sötétben kivilágított fákat, a kellemes illatokat, ha pedig vagyunk olyan szerencsések, hogy még a hó is szállingózik az szuper romantikus is. Ez nálam kihagyhatatlan program, még ha nem akarom is karácsonyi hangulatom lesz tőle, legalább arra az időre, amíg ott vagyok.

8. Az előző ponttal szoros összefüggésben áll egy forralt bor, puncs vagy forrócsoki elkortyolgatása a vásárban sétálgatás közben.


9. Kóstoljátok meg a Cukormentes Gingerbread Lattét a Costában, mióta tavaly először kipróbáltam függője lettem, én mondom nektek, kihagyhatatlan!

10. Álljatok neki a mézeskalács sütésnek, majd ezek cukormázzal való dekorálásának, vagy bármilyen más sütemény elkészítésének. Őszintén szólva én nem vagyok annyira nagy mézeskalács való, viszont készíteni annál jobban szeretem, idén sem maradhat el.


Ti mitől kerültök karácsonyi hangulatba?

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Szerencsére nálam a karácsonyi hangolódással sosincs baj, ezt az időszakot várom a legjobban egész évben, mégis nagyon tetszett a bejegyzésed és pár tippet meg is fogadok belőle. Pl. még nem sikerült gesztenyét sütnöm itthon, de remélhetőleg ezt hamarosan pótolni tudom, illetve a karácsonyi vásárok eddig majdhogynem teljesen kimaradtak az életemből. Mindig rohanásban vagyok, de ezúttal szeretnék egy kicsit megállni és körülnézni a karácsonyi hangulatú vásárokban :)

    VálaszTörlés

Címkék