A szemkörnyék ápolása

csütörtök, augusztus 21, 2014


A szemkörnyék ápolása legalább annyira fontos, mint az arcunk egyéb területeinek hidratálása, táplálása. A szem környéke érzékeny terület, ezért van szükség speciálisan erre a területre kifejlesztett termékre, mert a sima krémek molekulái itt nem tudnak mélyre hatolni a bőrben. A szemkörnyék bőre száraz, kevés a faggyúmirigy, így a hidratálás mellett az is fontos, hogy elegendő zsírral is ellásuk. A mai bejegyzésben összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat, de olvashatsz egyszerű házi praktikákról és egyéb tanácsokról is, ha kíváncsi vagy rájuk, olvass tovább.

Ha antioxidánsokat is tartalmaz a krém, amit használt, azzal a lehető legjobbat teszed a bőröddel, mivel ránctalanító, gyulladáscsökkentő és bőrtápláló hatással rendelkezik. Ha szemránckrémet használsz válassz olyat, amiben retinol van, ez az A-vitamin egyik formája, és a legerősebb ránctalanító. Az is fontos szempont, hogy elég zsíros legyen a krém, amit használsz. Mindenképpen oda kell figyelni rá, hogy ne tartalmazzon alkoholt, mert ez szárítja a bőrt, érzékeny bőr esetén pedig irritációt okoz. A kőolajszármazékot, parabéneket és egyéb haszontalan összetevőt is érdemes kerülni, tehát vásárlás előtt célszerű ellenőrizni az összetevőket a dobozon.

Szemkörnyékápoló házilag:

Amire szükséged lesz: 1 evőkanál lenmag, aloe vera (friss vagy bolti), kígyóuborka, víz

A lenmagot főzd fel, ha elkezd zselésedni szűrd át kislyukú szűrőn. Az uborkát reszeld le, és nyomkodd ki a levét, majd szintén szűrd át. A zselét, az uborkalevet és a vizet 1-1 arányban vegyítsd, majd turmixold össze, végül töltsd steril üvegbe. Tárold hűtőben és 1 hónapon belül használd fel. Használata leginkább estére vagy pakolásként alkalmazva javasolt, mivel nem szívódik be maradéktalanul.

Szemránckrém házilag:

Amire szükséged lesz: 1 evőkanál kókuszolaj, 2 db E-vitamin kapszula, pár csepp rózsaolaj

Tedd egy tálkába a kókuszolajat, szúrd ki a kapszulákat és öntsd az olajhoz a tartalmát, végül adj hozzá pár csepp rózsaolajat és alaposan keverd össze. Tárold steril üvegben, hűtőben.

A házilag is elkészíthető szemkörnyékápolók előnye, hogy pár perc alatt kész vannak, kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak és olcsón hozzájuthatunk a hozzáválókhoz.

Néhány hasznos praktika:
  • A szarkalábak könnyen eltüntethetőek egy szilikonos primerrel, mert feltölti a ráncokat.
  • Nem szabad átesni a ló másik oldalára, a szem alatti karikákra elegendő egy kevés, színben passzoló korrektor, mert az alapozó és a púder megül a ráncokban és csak kiemeli azokat.
  • Használj sárgás árnyalatú korrektort, ez kompenzálja a kék árnyalatú karikákat.
  • Vágj néhány karika kígyóuborkát, vágd félbe őket és helyezd a szemed alá (ne a szemekre), ez nedvességgel látja el a területet és fel is frissíti a bőrt.
  • A nyers krumplit reszeld le, a pépet pedig kend fel a szemed alatti karikákra, ez lehúzza a duzzanatot és megszívja a bőrt, ezáltal világosabb színűnek fog tűnni.
  • Az E-vitamin kapszula önmagában is remekül használható szemkörnyékápolóként, csakúgy, mint a szőlőmagolaj. Csak masszírozd a bőrödbe és élvezd a hatását.
  • Az ujjbegyeiddel finoman ütögesd végig a szemkörnyéket, ez a masszírozás lazító hatású és fokozódik a vérkeringés is.
  • A karikás, kék árnyékos szem vérszegénységre is utalhat. Ha eleget alszol, és mégis állandóan ez jellemző a szemedre, akkor javasolt, hogy elmenj egy vérvételre.

Neked milyen termék vált be leginkább szemkörnyékápolásra?


You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék