Könyvajánló 1. | Lesley Pearse könyvei

hétfő, július 06, 2015


Imádok olvasni (persze nem kötelező olvasmányokat és kötelező dolgokat), már kiskorom óta nagyon sokat olvasok. Idén listát is elkezdtem vezetni az elolvasott könyvekről, de sajnos ez elveszett, amikor a gépet újra kellett telepíteni. Próbáltam összeszedni újra a listát, ami nem biztos, hogy teljes, de ami biztos, hogy január óta 18 könyvet olvastam ki idáig, nem tudom, hogy ez soknak vagy kevésnek számít-e. Lesley Pearse bestsellereiből több mint hárommillió példányt adtak el világszerte. Pearse, akinek élettörténete maga is kész regény, bravúros mesélő, történeteiben a legnemesebb és leggyűlöletesebb emberi érzelmek csapnak össze, az írónő páratlan érzékkel-érzékletességgel mutatja meg, milyenek is vagyunk valójában; veszélyben, magányban, bűnben és szerelemben. Könyveivel legelőször körülbelül 5 éve találkoztam, miután az elsőt kiolvastam, utána követte egymást a többi, most pedig elmondhatom, hogy 3 könyv kivételével már az összes könyve megvolt (már ami Magyarországon kapható). Ezeket szeretném most röviden bemutatni nektek, mindegyiket imádtam, csodálatos könyvek egytől-egyig!

Az első négy könyvet már egészen régen olvastam, így az élmény sem friss, és a teljes tartalmat sem tudnám már felidézni, lehet hogy újra is fogom olvasni őket; viszont a tartalom ismertetőt bemásolom nektek, hogy tudjátok miről van szó.

Hit: "Laura Brannigan szörnyű bűnt követett el. A bíróság életfogytiglanra ítélte legjobb barátnőjének meggyilkolásáért. Laura ártatlannak vallja magát, de már senki sem hisz neki, lassan ő is feladja a reményt. A hitet egy váratlanul felbukkanó levél és egy sosem múló szenvedély, Stuart adja vissza neki, aki nyomozásba kezd, hogy bebizonyítsa Laura ártatlanságát és leleplezze a valódi gyilkost. Azonban az egykori szerető egyre több titkot tud meg Laura sötét múltjáról, és már maga sem biztos abban, mire is keresi a választ." (864 oldal)

Emlékek: "A Charlotte nevű fegyenchajó veszedelmes bűnözőket szállít Ausztráliába. Watkin Tench, a jóképű tiszt világmegváltó tervekkel indul az új hazába, míg a mocskos hajótérben láncra verve a húszéves Mary Broad a vesztébe igyekszik. Mary a kaland reményében hagyta el faluját, de a városba érve egy rossz döntés lett a végzete. Egyetlen dolog élteti: megszökni a fogságból, bármi áron. Lesley Pearse megtörtént eseményeken alapuló, lebilincselő könyve egy szenvedélyes szerelem és a mindenen diadalmaskodó női akarat története." (552 oldal)

Titkok: "A tizenkét éves Adele Talbot családját szörnyű tragédia éri. Édesanyja belerokkan a történtekbe, a megrettent kislány élete pedig egyszeriben pokoli rémálommá válik. Árvaházba kerül, ahol gyermeki szerelemmel közelít nevelőjéhez, de újabb megaláztatások érik. Reménytelenségében, egy régi borítékon talált cím alapján nekivág az éjszakának, és viszontagságos úton megtalálja azt az embert, aki vigaszt és reményt adhat neki. Új életet kezd, de a múlt árnyai, családja eddig fel nem fedett titkai ide is elkísérik, és törékeny boldogsága ismét veszélybe kerül." (742 oldal)

Utazók: "A tizenöt éves csodagyerek, Beth hamar árvaságra jut. Álma, hogy egyszer híres hegedűművész lesz, szertefoszlik, azonban bátyja, Sam elhatározza, hogy húgával kettesben nekivágnak a nagyvilágnak, és meggazdagodva térnek majd haza Amerikából. A New York felé tartó hajón bajkeverő barátokra találnak; a hamiskártyás Jack és a simlis szerencselovag Theo gazdagságot ígér a két fiatalnak, így bandát alakítva vágnak neki Kanada életveszélyes folyóinak és hófödte hegycsúcsainak, ahová az aranyláz csábítja őket. Vajon megbízhatnak társaikban, akiket elvakít a pénz hatalma? Milyen messzire kell menniük, hogy megtalálják a boldogságot?" (662 oldal)

És akkor jöjjön az a három könyv, ami a legfrissebb élményem, mindegyiket idén olvastam, az utolsó kettőt alig pár hete. Annyira magával ragadóak a történetek, és kifejezetten szerettem, hogy nem előre kiszámítható a végkifejlet.


Árnyak: "Sussexben egy gyönyörű, félholt nőt sodor a partra a víz. Régimódi ruhát visel, a haját valaki csúnyán rövidre nyírta. Csuklóján és karján kötél horzsolta nyomok. Kórházba szállítják, ahol kiderül, amnéziában szenved. Gyötrő kérdések sorát kellene megválaszolnia, de azt sem tudja felidézni, kicsoda és honnan jött, sem azt, hogy mi történt vele az utóbbi két évben, amely teljesen kiesett az emlékezetéből. Miféle sokkhatás érhette? A rendőrség tehetetlenül áll a kérdés előtt, sehol egy nyom, és amikor az orvosi vizsgálat fényt derít arra, hogy a lány nemrég gyermeknek adott életet, az eset hamarosan rémálommá válik. Ki ez a lány? És hol lehet a csecsemő?" (446 oldal)

Belle: "Végignézett egy gyilkosságot - ezért az élete veszélybe került. A tizenöt éves Belle egy londoni bordélyházban nőtt föl, mégis ártatlan. Ám amikor egy vendég a szeme láttára fojtja meg az egyik lányt, egy kegyetlen, szívtelen világban találja magát. Miután elrabolják az utcáról és prostitúcióra kényszerítik, kurtizán lesz belőle New Orleansban. Féltékeny férfiak karmai közt, akik bármire hajlandóak, hogy birtokolják, Belle otthonról, családról és szabadságról szövögetett álmai elérhetetlennek tűnnek. Vajon Belle bátorsága és lelkiereje elegendő a menekvéshez? És ha igen, mi vár rá otthon a hosszú és veszélyes út végén? Lesley Pearse, az Árnyak című bestseller szerzője ismét egy modern hősnőt állít elénk: egy erős nőt, aki megőrzi a szívét egy szívtelen világban." (634 oldal) Elárulom, hogy ez volt az egyik kedvencem mind közül, ennek a könyvnek íródott egy folytatása is, ami nemrégiben Ítélet néven jelent meg, alig várom, hogy azt is elolvassam.

Remény: "Somerset, 1836: az újszülött Hope-ot kivetik a kiváltságosok világából, hiszen ő az édesanyja házasságtörésének élő bizonyítéka. Hope-ot titokban viszik el a gazdag Harvey-házból egy közeli faluba, ahol a kislány a meleg és szerető szívű Renton család tagjaként nő fel, és születése körülményei mindvégig rejtve maradnak. Ám békés gyermekkora hirtelen véget ér, amikor elszegődik a Harvey családhoz, és elindul a végzetes eseménysorozat: megzsarolják, és örökre el kell hagynia szeretett családját. Kétségbeesve érkezik Bristolba, ahol mégis elég bátorságot talál magában ahhoz, hogy ápolja a kolerásokat. Ám az újonnan felfedezett ápolónői képességei nyomán egyszer csak a krími csatatér rettenetébe kerül. Hope Renton azonban továbbra is követik a múlt sötét titkai - vissza kell térnie Angliába, hogy szembenézzen a mindazzal, amit akaratlanul is elhagyott." (686 oldal) Ezt a részt olvastam utoljára, lehet hogy emiatt is, de ez lett a kedvencem. Jó néhányszor megkönnyeztem a történetet, ami rendkívül eseménydús, és szívszorító. A főszereplő a rengeteg rossz dolog után, ami vele történik, még is hű marad önmagához, az élet nem keseríti meg, a kitartásának pedig meg is lesz az gyümölcse.

A tartalmon kívül nem nagyon tudok mást hozzáfűzni, mert nem szeretnék spoilerezni, és mint az sejthető a leírásokból, egyik könyv sem a vidámságról szól. Én tipikusan az az ember vagyok, aki nem szeret keseregni, nem szeretek szomorú és negatív történeteket hallani, éppen ezért szándékosan nem is választok szomorú, lehangoló könyveket, de kivételek mindig vannak. Aki szereti a hasonló tartalmú, stílusú könyveket, azoknak nagyon tudom ajánlani őket, én mikor belekezdtem, le sem tudtam tenni őket.



Ti szerettek/szoktatok olvasni?
Milyen stílusú könyveket szerettek?
Olvastátok már Lesley Pearse valamelyik könyvét?



You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék