Akneroxid gél, a pattanásos bőr megmentője?!

hétfő, december 21, 2015


Augusztus környékén a homlokomon megjelentek apró dudorok, amiket nem lehetett kinyomni sem, pattanások, hiába használtam ugyanazokat a termékeket, semmit sem váltottam le a rutinomban, nem csatlakozott új termék sem, nem használt már rá semmi. A gyógyszertári kenceficékben én már nem nagyon hiszek, ennek az oka, hogy évekkel ezelőtt temérdek mennyiségű kencét írtak már fel bőrgyógyászaton, de semmit nem értek, teljesen hatástalanok voltak a bőrömre, mind csak fölösleges pénzkidobás volt. Ennek ellenére ismét kockáztattam és úgy gondoltam adok egy esélyt egy újabb gyógyszertárban kapható krémnek: az Akneroxidnak. Jókat olvastam róla, több helyen ajánlották és annak ellenére, hogy nem kimondottan aknés volt a bőröm úgy döntöttem kipróbálom. Hogy megbántam-e a próbálkozást? Kiderül a bejegyzésből.

Többféle hatóanyag tartalomban kapható az Akneroxid, arcon való használatra az 50 mg-osat ajánlják, a 100 mg-osat pedig inkább háton, mellkason való használatra. Én viszont úgy voltam vele, hogy mivel a bőröm általában immunis a gyógyszertári bőrre való krémek ellen mindenképpen az erősebbet veszem meg, nincs mit veszítenem. A probléma csak az volt, hogy a gyógyszertárban, ahová bementem csak a kisebb hatóanyag tartalmú volt, nekem pedig épp nem volt sem időm sem kedvem futkosni utána, így végül is az 50 mg-os jött velem haza.

Hatóanyaga a benzoil-peroxid. "E hatóanyag elöli az aknét előidéző baktériumokat és csökkenti a faggyútermelést, így csökkenti a bőr zsírosságát. Emellett az Akneroxid gél bőrre gyakorolt enyhe hámlasztó hatása segít meggátolni a pórusok elzáródását és a hegesedést."

Krémmánián sokaktól olvastam előtte, hogy nagyon szárítja a bőrt, hámlik tőle stb., én őszintén szólva ettől nem tartottam, lazán kentem fel az arcomra. Kupakkal záródik, tipikus krém kiszerelése van, semmi extra sincs benne, fehér színű, átlagos krém állagú gél, ami könnyen kenhető és hamar beszívódik a bőrbe. Eleinte csak a problémás területekre koncentrálva kentem fel, de volt olyan is, hogy az egész arcomra. Nagyjából 2 hét alatt már látható változást hozott! Az igaz, hogy szárítja a bőrt, nekem is hámlik tőle időnként egy picit az orrom és az orcáim környékén, de nekem csak minimálisan tette ezt, abszolút nem volt zavaró és nem is húzódott a bőröm tőle - na persze hidratálni kell mellette rendesen és akkor semmi nem látszik belőle, nem okoz problémát. Viszont a szemkörnyéket és az ajkakat értelemszerűen célszerű kerülni vele. Hogy hogyan használom az igazából változó, eleinte csak esténként, aztán volt, hogy már reggel is felkentem, sőt mellette hámlasztok is a COSRX 4%-os BHA-val, de ez sem okozott semmilyen gondot, sőt a bőröm kifejezetten szerette, amikor egymás után mindkettő felkerült a bőrömre (a kettő lépés között azért időt hagyva). Minél nagyobb a probléma annál tovább kell használni a látványos eredményért, de mondhatom, hogy talán ez az első olyan termék, ami ilyen rövid időn belül megoldást hozott. De akiknek különösen érzékeny a bőre (egyébként időnként az enyém is az), azokat semmikép sem buzdítanám arra, hogy egyszerre használják hámlasztóval vagy hogy naponta többször használják, óvatosnak kell lenni és fokozatosan magatoknak kikísérletezni, hogy mit szeret és bír el a bőrötök és mit nem.

Nem csak arcra, hanem a mellkasomra is rendszeresen használtam, ott még bátrabban, mert ott is előjöttek apróbb és nagyobb, gyulladt pattanások, pedig ezek előtte talán sosem voltak. Ezeken a területeken sokkal inkább volt rendszeres a használat és azóta nagyon szépen rendbe is jött, leszárította és eltüntette őket. Sminkelni is lehet rá nyugodtan.

50 g terméket 2000 Ft körül lehet megvásárolni, elégedett vagyok vele, így teljesen megérte az árát. Jó ideje használom már, de még bőven van belőle a tubusban. Most már nem is használom folyamatosan, van hogy elfelejtem vagy éppen nem érzem úgy, hogy szükségem lenne rá, de ha bedilizik a bőröm akkor ez a bombabiztos fegyverem és bátran nyúlok utána, ha pedig egy-egy komolyabb pattanás jön elő akkor csak rájuk kenem rá és határozottan segíti őket a gyógyulásban. Amit viszont nem szabad elfelejteni, az a fényvédő használata mellette!


Használtatok már Akneroxidot?
Nektek is van valami tuti megoldásotok pattanásos bőrre, amit bármikor bevethettek?

FACEBOOK | CONTACT | BLOGLOVIN | TWITTER

You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Hű, ezzel most felcsigáztál! :) Ki fogom próbálni, mert ugyan most (lekopogom) javul, de ha előjön valami csúfság, jó lenne egy biztos megoldás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy segíthettem, szerintem êrdemes tenni vele egy próbát :)

      Törlés
  2. Nem merném használni :(
    A Vichy pattanásleszárító cerkája mindig van itthon, az úgy csinál valamit de nem maga a csoda persze. Drága, de elég egy évre.
    Hála égnek mág annyira nem vészes a pofikám, bakker lassan 30 leszek, még jó hogy kinőttem a pattanásosságból

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem feltétlenül kinövés kérdése ahogy ên tapasztalom. 22 évesen sem kellene, hogy csak úgy természetes legyen a kipattogó bőr :/ De jó, hogy ha téged nem érint a probléma :)

      Törlés
  3. De jó, hogy írtál róla, annyiszor gondoltam már rá, hogy megveszem, de ma tuti bemegyek érte gyógyszertárba :)

    VálaszTörlés

Címkék