Ziaja Sensitive - Nyugtató nappali krém & Enzimes Peeling

csütörtök, november 27, 2014


Körülbelül két hónappal ezelőtt sikerült megszereznem ezt a két arcápolási terméket, és azóta is rendszeresen használom őket. A hámlasztás jó dolog, de sajnos nem túl egyszerű beszerezni a megfelelő kelléket hozzá, elfogadható áron pedig még kevésbé. Ezért amikor találkoztam a drogériában ezzel az enzimes alternatívával mindenképpen szerettem volna adni neki egy esélyt, a hidratáló összetevői pedig egészen barátiak voltak, valamint fél áron tudtam megvenni, ezért ő is jött velem. A bejegyzésből kiderül, hogy beváltak-e.


Ziaja Sensitive Enzimes Peeling / Bőrradír érzékeny bőrre

Először is lássuk, hogy mit ígért: "Szilikon, ásványi olaj és parfümmentes. Dermatológiailag és allergológiailag tesztelt, ph-semleges. Gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, valamint lehetővé teszi az aktív összetevők bőrbe jutását. Előkészíti a bőrt a további kozmetikai kezelésekre. Simítja és puhítja a bőrt."


A parabéneket kihagyhatták volna belőle, de ezt leszámítva az összetevői teljesen rendben vannak. Az állaga lágy, gélszerű, és nagyon könnyed, hűsítő érzés az arcbőrbe masszírozni. Illata nincs, minimálisan is csak akkor érezhető, ha szándékosan szagolgatom a tubusban percekig, szóval semmi kellemetlen. Hetente kétszer szoktam használni, és a megváltást vártam tőle, annyi jót hallottam róla, főleg azt emlegették sokan, hogy mennyire puha lett tőle a bőrük. Már jó sokszor használtam, de egyetlen alkalommal sem éreztem tőle utána puhábbnak a bőrömet, ami egy kicsit azért elszomorított. Viszont az tény és való, hogy az arcom sokkal simább lesz a használata után. Ezáltal teszi a dolgát, eltávolítja az elhalt hámsejteket, de még is azt kell mondanom, hogy a szokványos szemcsés arcradírral meggyőzőbb eredményt szoktam elérni. Viszont azt is figyelembe veszem, hogy ebben a termékben nincsenek szemcsék, így jóval kíméletesebb a bőrhöz, ami többek között az érzékeny bőrűeknek (nekem is) plusz pont. Nem okoz pirosságot, nem irritálja a bőrt, semmilyen gondot nem okoz, az egyetlen amit hiányolok belőle, hogy nem puhítja a bőröm. Ha valakinek van tippje, hogy mi lehet ennek az oka, azt ossza meg velem :D Továbbra is szorgalmasan fogom használgatni, mert negatív dolgot tényleg nem tudok róla mondani. A DM-ből beszerezhető, 1000-1500 ft körüli áron.


Ziaja Sensitive Nyugtató nappali krém

Amit ígér: "Hidratáló és védő tulajdonságú kíméletes nappali krém érzékeny, száraz, viszketésre hajlamos bőrre 20-as fényvédő faktorral. Csak a szükséges összetevőket tartalmazó formulával és bőrsemleges ph-val rendelkezik. Szilikon-, ásványi olaj- és parfümmentes. Dermatológiailag és allergológiailag tesztelt. Mérsékli a bőr pirosságát és az égő érzést. Mérsékli az érdességet, a szárazságot és a túlzott hámlást. Segít visszaállítani a bőr vízháztartását. Hosszantartóan hidratál. Csökkenti a transzepidermális vízvesztést. Regenerálja a bőrt. Véd az UV-sugárzás ellen. Gátolja a bőr idő előtti öregedését."

A termékleírás ebben az esetben a Krémmániáról van, ugyanis magán a termék dobozán nem volt semmilyen magyar nyelvű címke vagy leírás, pedig nem lenne hátrány.


Az összetevők közül itt sem hiányozhatnak a parabének, valamint tartósítószer is kullog az összetevők végén, mondjuk még a jobbik eset, hogy csak a végén. Azért tetszett meg, mert drogériában még nem sikerült normális krémet találnom, szinte mindegyiket telepakolják parfümökkel és szükségtelen, irritáló anyagokkal, de ezt nem, sőt még SPF20-al is rendelkezik! A fényvédővel ellátott krémeknek már az állagán érezhető, hogy fényvédő van bennük, mert ennek köszönhetően már nem lesz annyira könnyed a textúrájuk. Először ennek a krémnek az esetében sem tetszett ez, de aztán rendszeresen használat mellett sikerült megszoknom. Nehezebb állaga van, nem siklik csak úgy a bőrön, mint ahogy már megszoktam más krémeknél, de könnyen kenhető, nem marad utána ragadós érzet. Nem irritálja a bőrt, nem viszket tőle, ahogy tapasztaltam a pirosságon még határozottan segít is. Jól hidratálja a bőrömet, de száraz bőrűeknek már nem ajánlanám, számukra kevés lesz. Nem okoz pattanásokat sem, és ugyebár gondoskodik a fényvédelemről. Még egy plusz pont a kiszerelés miatt, sokkal higiénikusabb így tubusosan, mintha bele kellene nyúlkálni. Azonban aki valami extra hatást is vár a hidratálójától, annak nem ez lesz a tökéletes választás, mert semmilyen különleges pluszt nem nyújt. Drogériás viszonylatban nálam első helyen áll, végre egy normális krém, ami nincs tele irritatív összetevőkkel!


Próbáltad már valamelyiket? Van jól bevált, szép összetevős drogériás arckrémed?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Még nem próbáltam, de most egyhamar nem is fogom, mivel még rengeteg van az alverde arckrémemből. Nekem a rózsás változat van meg ami teljesen jól szuperál. :)) Te próbáltad már??:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem láttam még, nem is hallottam róla, szóval nem; de majd utána nézek krémmánián :)

      Törlés

Címkék