2014 kedvencei

hétfő, január 05, 2015



Kedvenc termékeket tartalmazó bejegyzés nem volt még ezen a blogon, és az igazat megvallva, nem is nagyon hiszem, hogy nálam a közeljövőben rendszeresen olvasható lesz, mert annyira nem váltogatom a termékeim, és nem is vásárolok annyi új dolgot havonta, hogy egy bejegyzésnyi összegyűljön, de bizonyos időközönként talán előfordul majd. Most viszont elhoztam a 2014-es év legnagyobb kedvenceit, nem csak szépség és bőrápolás terén, hanem sorozat és könyv kedvenc is szerepel benne. Ha kíváncsi vagy rájuk, olvass tovább!


Tangle Teezer Salon Elite: Április óta használom, mióta megvan más fésűre nincs is szükség mellette. Több dologban is különbözik egy átlagos fésűtől: könnyű kitisztítani, a hajszálak egyszerűen eltávolíthatóak belőle, így nem fog pár hónap alatt a kukában landolni. A vizes hajam is könnyen kifésülhető vele, hajtépés és fájdalom nélkül. A rendes hajkefékkel ellentétben, a Tangle Teezer nem töri meg a hajszálakat és a hajvégeket sem. Sokaknak az problémája vele, hogy nem siklik át a kialakult csomókon a hajukban, de ezt mitől tenné? Nem varázspálca, viszont határozottan sokkal egyszerűbb vele kifésülni egy-egy csomót, egyrészt sokkal rövidebb idő alatt, másrészt fájdalom-mentesen, és tépkedés nélkül, ami azért nem mindegy. Én imádom, nagyon bevált, és soha nem is áll szándékomban lecserélni :P

Serical Latte tejproteines hajpakolás: Balzsamként használom évek óta, mivel nagyszerűen bevált, és tökéletesen ellátja a funkcióját, puhítja is a hajat. Nagy kiszerelése ellenére az ára igen kedvező, rengeteg ideig elég egy doboz. Időként, ha kezem ügyébe akad más balzsam, akkor felváltva használom vele, illetve utazásnál sem szoktam magammal cipelni, de ezt leszámítva rendszeresen használom, és önszántamból nem is vásárolnék mást, főleg nem drogériás vonalról.

Yunsey Professional Erdei gyümölcsös 2-fázisú kondicionáló festett hajra: Ezt a terméket már lassan egy éve használom rendszeresen, a hajkifésülés könnyítésére, ez az első és egyetlen ami tökéletesen bevált erre a célra. Az illatát is imádom, plusz pont, hogy borsosabb ára ellenére sokáig elég (kb. 9 hónapja használom és még negyedéig van az üveg), valamint nagy mennyiséget tartalmaz.

La Roche-Posay Effaclar Duo +: Kombinált és problémás bőrre elég jó termék, legalább április óta használom, igaz nem állandó rendszerességgel, általában esténként, de bevált és elégedett vagyok vele. Az ára nem a legolcsóbb, de ez a krém azok közé tartozik, amik megérik az árukat. Egy-egy röpke használat nem eredményez sikert, de tartós használat mellett észrevehető a hatás.

Garnier micellás víz: A micellás vizek közül számomra eddig ez a fajta a kedvenc, nagyon bevált, kiválóan teszi a dolgát, eltávolítja a sminket és megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől. Nem irritál, nem csíp, nagy kiszerelés, és sokáig elég.

Himalaya Herbals Nim arcpakolás: Ezt az iszapra hajazó csodatevő pakolást szerintem már nincs aki ne ismerné. Rendszeresen használtam, mert nagyon jól tisztította a pórusaimat (meg merném kockáztatni, hogy még egy kozmetikusnál is jobban), és mattította a bőröm. Több mint fél év rendszeresen használat mellett is még csak most van fogyóban. 

Maybelline The Rocket Volume Express szempillaspirál: 2014-ben a kedvenc spirálom volt, leginkább őt szerettem használni és az évben ez is vált be a legjobban. Fekete színben és vízálló változatban van meg, sokszor érzem azt, hogy egy nem vízálló lehet, hogy jobb lenne, mert nem a legegyszerűbb eltávolítani, viszont mivel ez a feladata, ezt hibátlanul teljesíti is. Imádom a keféjét is, nekem az ilyen fajta keféjű szempillaspirált a legkönnyebb használni, nem csili csálé, így könnyű vele felvinni a festéket.

Ajakra való termékek közül négy darab került be a kedvencek közé, ráadásul egészen véletlenül pont mindegyik különböző funkciót tölt be. A Rimmel Kate Moss Lasting Finish rúzsok közül a 05-s szín nagyon közel áll hozzám, szerintem ezt viseltem a legtöbbet és imádom még mindig, bár a tartóssága nem éppen kiemelkedő. A Catrice Beautyfying Lip Smoother (03 Cake Pop) is elég gyorsan belopta magát a szívembe, szuper könnyű viselet, nagyon szépen mutat az ajkakon, enyhén vizes hatást kelt, kitölti az ajkak apró "ráncait" és még hidratálást is véltem felfedezni benne, remélem a közeljövőben nem kerül le az állványokról. A tökéletes ajakápolót továbbra sem találtam még meg, de a Maybelline Baby Lips (Cherry Me) nevű hidratálója egészen jó alternatíva jelenleg, jól hidratálja az ajkaimat, nem hagy zavaró réteget maga után, nem ragad, kellemes érzés viselni és puhák lesznek tőle az ajkaim, ezen kívül enyhén színez is. Az utóbbi 3 terméknek ráadásként közös jó tulajdonsága, hogy mindegyiknek szuper illata van! Az utolsó ide tartozó termék a Rival De Loop ajakkontúr ceruzája (04 Classic Red), bár ez még csak december eleje óta van meg, még is azonnal óriási kedvencem lett, mert annak ellenére, hogy körülbelül 250 ft-ba került, lazán felveszi a versenyt egy magasabb árkategóriájú rúzzsal. Nagyon pigmentált, gyönyörű színe van, mattra szárad, és még az ivást is bírja!

Essence Eyebrow Set: Ez az első olyan szemöldök formázó termékem, amibe nem igazán tudok belekötni, bár az év utolsó negyedében már ismét el kezdtem kísérletezni szemöldökceruzával, ettől függetlenül egyenlőre még mindig ez válik be a legjobban, jól pigmentált, matt, és tartós.

Beauty Blender másolat: Nagyon örülök, hogy hónapokkal ezelőtt megrendeltem ebay-ről, mert nagyon bevált, ezzel a kellékkel tudom a legjobban és legszebben eldolgozni az alapozót a bőrömön, kivétel nélkül mindig utána nyúlok. Pár száz forintba került, nem szív magába túl sok alapozót, könnyen tisztítható, bár nem makulátlanul, de nem mállik/szakad/jön szét még ennyi idő után sem. Tökéletes alternatíva, továbbra sem érzem szükségét az eredeti megvételének hússzoros áron, maximum rendelek még belőle egy-kettőt tartalékba, de a közeljövőben még erre sem lesz szükség, imádom!


Parfümökkel mint már említettem nagyon-nagyon nehéz eltalálni az ízlésemet, de tavaly kettő parfüm is teli találat volt nálam, bár a Prada Candyt sajnos csak egy parfümminta erejéig használtam, ez is elég volt ahhoz, hogy nagy kedvencem legyen, a jövőben, egyszer, biztosan megszerzem teljes kiszerelésben is, mert lenyűgözött az illata és a tartóssága is (az ára már annál kevésbé). Beyonce Heat Rush csodája viszont teljes kiszereléssel teszi szebbé a hétköznapjaimat, április óta. Nem sok mindent tudok mondani róla, csak hogy imádom az illatát, nagyon illik hozzám. Az édes, gyümölcsös, virágos illatok a gyengéim, viszont még közülük is nehéz jót találni, más pedig nagyjából szóba sem jöhet.

Dezodorok és izzadásgátlók között szerintem sosem volt kedvencem, nem találtam még olyat, ami nagy szám lenne, vagy egyáltalán bármi eredményeset tett volna. Most azonban a Rexona Maximum Protection krémdezodort érdemesnek találtam arra, hogy megemlítsem, mert hatásában kiemelkedik a többi közül, és eddigi tapasztalataim alapján ez nyújtotta a legjobb eredményt. Negatív oldala, hogy alumíniumot tartalmaz, emiatt ritkán használom, de olyankor hatásos.



Tusfürdők közül 2014-ben a The Body Shop moringás illata volt a kedvencem, viszont az árát nagyon sokallom továbbra is, így megmarad időnkénti luxusnak. A Balea tusfürdőit viszont annál gyakrabban használtam, rengeteg illatban kaphatóak, verhetetlen áron, főként a limitált illatokat szerettem belőlük.

Nagyon sok könyvet olvastam tavaly, imádok olvasni és messze a legjobb felfedezésem volt tavaly Georgia Cates trilógiája (A fájdalom szépsége, A megadás szépsége, A szerelem szépsége). Sokáig állt az asztalomon, mert nem volt kedvem belekezdeni, de mikor végre elkezdtem le sem tudtam tenni, 2 nap alatt ledaráltam. Sokan a hasonló stílusú könyvekről már rögtön a Fifty Shades trilógiára asszociálnak, és elkönyvelik úgy, hogy ugyanaz vagy egy kaptafára készültek, pedig nem. Én imádtam azt a sorozatot is, alig várom, hogy a filmet is lássam, de Georgia könyvei sokkal inkább magával ragadtak, és türelmetlenül várom, hogy februárban megjelenjen az utolsó kötet is. Szóval, akik szeretik a hasonló stílusú könyveket, azoknak mindenképpen ajánlom, hogy lessék meg!



A sorozatokat is legalább úgy falom, mint a könyveket, legalábbis, amikor van időm, és van mit. A Pretty Little Liars sorozatot korábban már többször is ajánlották többen a figyelmembe, de valahogy sosem figyeltem fel rá. Aztán amikor végre elkezdtem nézni, szintén abba sem bírtam hagyni, így elég hamar legyűrtem az addig meglévő évadokat. Végre egy olyan sorozat, aminél nem tudni már kb. az első részben, hogy mi lesz a vége, és tudnak meglepetéseket okozni, váratlan csavarokat hozni. (Az egyetlen hátránya, hogy fél éves szünetek vannak, ráadásul évad közben.. ki tud annyit várni? :D)


Neked mik voltak a kedvenceid 2014-ben?
Szeretsz olvasni vagy esetleg sorozat függő vagy? Mik a kedvenceid?


You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. A pretty little liars tényleg az egyik legjobb sorozat. Fordulatos de gondolkodni is lehet rajta. Szerinted ki A? :D
    Könyvből egyértelműen az éhezők viadala és az útvesztő volt a kedvenc számomra. :P A garnier micellás víz tényleg nagyon jó, bár mostmár csak sminkeltávolításra használom! Egyébként a rocket spirál tényleg jó bár a vízálló változattól kicsit tartok, mert félek, hogy nem jönne le egyhamar még sminklemosóval sem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Allison, már az elején is egyértelmű volt, hogy kiderül majd, hogy él. Bár ha tényleg ő lenne, akkor az túl kiszámítható lenne, ez a sorozat pedig a fordulatokról híres :D Szerinted?
      A spirállal tényleg csak ez az egyetlen gond, bár ha kétfázisú sminklemosóval mosnám valószínűleg rendesen lejönne, probléma nélkül.

      Törlés
  2. Beyoncé Heat Rush! <3 el is fogyasztottam egyet, helyette Bruno Banani-t kaptam szülinapomra ... Az sem rossz :) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt az illatot nem ismerem, de majd ha egyszer parfümériában járok megszaglászom :D

      Törlés

Címkék