Last Minute finomságok | Forrócsoki & Meggyes muffin

szerda, január 14, 2015


Nagyon régen nem volt már gasztro bejegyzés, sőt ezidáig még csak egy született meg, még a blog indulásának elején, úgy hogy éppen itt volt már az ideje a következőnek. A forrócsoki az egyik kedvenc italom a hideg időszakban, sokat kísérleteztem vele, hogy hogy a legfinomabb, mivel ezer féle recept és elkészítési mód létezik, végül a lehető legegyszerűbb megoldást találtam eddig a legjobbnak. Muffint pedig legtöbbször olyankor készítek, mikor vagy kedvem, vagy időm nincs sokat pepecselni, még is megkívánok valamit, nagyon gyorsan elkészül és finom is. Ha kíváncsi vagy a receptekre kattints tovább.

Forrócsoki

Hozzávalók: 
  • 6-8 dl tej (vagy szójatej, mandula tej, rizstej)
  • 1 tábla csokoládé (tej, fehér vagy étcsoki)
  • tejszínhab
  • fahéj

Körülbelül 6-8 dl tejet felforralok, majd ezután egy tábla csokit kockákra török és beledobálom, miután szépen elolvadt benne az összes készen is vagyunk. Ízlés szerint lehet tenni hozzá vanília aromát, vagy fahéjat, én ezt nem szoktam. A tetejére tejszínhabot teszek, majd megszórom fahéjjal és voilá, kész is! Egyszerű, nagyszerű, nagyon hamar elkészül, és nagyon finom is.


Meggyes muffin

Hozzávalók:
  • 100 g kakaópor
  • 100 g margarin
  • 150 g liszt
  • 150 g kristálycukor
  • fél teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • meggybefőtt

A margarint mikróban megolvasztom. A cukrot a két tojással habosra verem, majd a kakaóport és a margarint hozzáöntöm. A lisztet összeszitálom a sütőporral és kevergetve hozzáadom a csokis-cukros masszához. 2 evőkanál meggylevet öntök a masszába és összekeverem. Majd egy fél üvegnyi meggyet keverek lé nélkül az elkészült masszába. 175 fokra előmelegített sütőben, muffin formákban, kb. 30 percig sütöm. Ha megsült és unatkozom, akkor kidíszítem, ha nem, akkor már fogyasztható is.



Hogy szoktál forrócsokit készíteni? Van kedvenc édességed vagy sütid?
Ha van kedvetek írjatok hozzászólásban jól bevált recepteket!

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Imádom a forrócsokit, télen nagyon sokszor készítettem el, de általában porból. A tied nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Én egyszer kipróbáltam egy porállagút, azt hiszem Dr. Oetker volt, de nagyon mű íze volt, a forrócsoki közelébe sem ért, úgy hogy azóta hanyagolom.

      Törlés