Arctisztítás kozmetikusnál | Igen vagy nem?

szerda, február 18, 2015


A tinédzser korszakom alatt sokféle kozmetikusnál megfordultam arctisztítás ügyben, mert ilyen szempontból egyszerűen nem sikerült egy jót sem találnom, pedig még csak nem is a legolcsóbbak között keresgéltem, sőt ellenkezőleg. Akkoriban elég pattanásos volt a bőröm, ezért még nagyobb szükségét éreztem annak, hogy elmenjek és ne adjam fel. Miután jó pár kozmetikust megjártam már, de még mindig ugyanaz volt a probléma már feladtam. Mert mi értelme van annak, hogy olyan szinten fáj az arcom a nyomkodásuk alatt, hogy könnyezik a szemem és tényleg, nem csak kellemetlen volt, hanem nagyon fájt, minden alkalommal. Oké, a szépségért meg kell szenvedni, de ha már szenvedek legalább legyen eredménye, de nem volt, hosszútávon sem, rendszeres arctisztítás mellett sem. Egyrészt, teljesen sosem sikerült kitisztítaniuk az arcomat, egyiküknek sem. Másrészt, két-három hét múlva ugyanolyan volt a bőröm, rendszeres tisztítás mellett is. Harmadrészt, vörös volt az egész arcom utána, ami nagyjából estére elmúlt, ez idáig rendben is van, de a nyomkodás nyomai utána is látszódtak. Mire a nyomok eltűntek, addigra pedig ismét el kellett menni újabb szétnyomkodásra. Tehát mi értelme annak, hogy 3-4 hetente kiadjak egy csomó pénzt, azért, hogy szenvedjek, de az arcom ugyanolyan maradjon, és ne javuljon semmit? Számomra semmi.

Egyszer jártam egy Ilcsi termékekkel dolgozó kozmetikusnál is, az volt a legpozitívabb tapasztalom ezen a téren. Egyáltalán nem fájt a nyomkodás, sőt még piros sem volt rögtön utána sem a bőröm, amin nagyon meg is lepődtem. Ebből a szempontból tökéletes volt, viszont az arcbőröm ekkor sem volt teljesen kitisztítva, és szintúgy pár hét múlva ismét ugyanúgy nézett ki.

Amit rendkívül furcsának tartok, hogy azok a kozmetikusok, akiknél én jártam eddig (vannak szép számmal), meg sem kérdezték, hogy milyen a bőrtípusom, van-e valami bőrbetegségem, vagy hasonlók. Pedig azért nem mindegy, hogy egy normál bőrről vagy egy érzékeny, problémásról beszélünk. A rosaceás bőrnek kifejezetten nem is tesz jót ha nyomkodják és gyötrik, és sajnos én is azok közé tartozom, akiknek ilyen a bőrük.

Mikor még az előző kozmetikusomhoz jártam, szemöldök szedés/festés miatt 2-3 évvel ezelőtt, akkoriban volt az egyik szemhéjamon egy gríz, és nagyjából minden alkalommal megkért, hogy hadd nyomja ki, mert neki nem tetszik és késztetést érez rá. Én nem engedtem soha sem, mert nem zavart, és egyébként is, ha a bőrömön olyan szinten szokott fájni a nyomkodás, akkor a szemhéjamon, ami még érzékenyebb terület, hogy fájhat. Később pedig amikor szemészeten jártam megtudtam, hogy nem is szabad hozzányúlni, főleg nem nyomkodni, mert megsérülhet a szem és problémákat okozhat. Ezt egy kozmetikus miért nem tudta? Kész szerencse, hogy nem engedtem meg neki. Ráadásul idővel magától eltűnt, minden gond nélkül.

A sok sikertelen próbálkozás után pedig már úgy voltam vele, hogy ha itthon magamnak, gőzölés után nekiállok kitisztítani az arcom, még azzal is jobban járok, mert bár teljesen akkor sem lesz kitisztítva a bőröm, és lehet, hogy piros is lesz utána, de legalább nem dobtam ki az ablakon egy csomó pénzt fölöslegesen. A gyulladt pattanásokat pedig sosem nyomtam, nem értem volna vele semmit, csak azt, hogy még nagyobb lesz. Viszont az is tény, hogy a kozmetikus szakszerűbben tudja, hogy mit és hogyan kell csinálni, nem mondom, hogy én jobban csináltam, de ugyanazt értem el. Zárójelben megjegyezném, hogy a pár hónapja felfedezett csodapakolásom eddig az egyetlen, ami szépen és hatásosan ki tudja tisztítani a pórusaimat és tesz a mitesszerek ellen is.

Arról nem is beszélve, hogy általában a kozmetikusok egy-két márkával és termékcsaláddal dolgoznak, de az nem feltétlenül jó minden bőrtípusnak, és az sem derül ki, hogy van-e benne olyan anyag, ami esetleg irritálhatja a bőrt, ha érzékenyebb, pedig erre nem ártana odafigyelni. A kezelés után pedig nem láttak el tanácsokkal, hogy hogyan ápold, mit használj rá, hogy javuljon a helyzet. Ha pedig rákérdeztem, mindegyikük éppen azt a terméket ajánlotta, amit náluk lehet megvenni csilliárdokért, volt amit ki is próbáltam, de persze semmi sem használt.

Rengeteg kozmetikus van, én pedig nyilván nem jártam mindnél, így a véleményem sem minden, a szakmában dolgozó illetőre vonatkozik. Az arctisztításon kívül sokféle kozmetikai arckezelés létezik, ami hasznos és rám is jó hatással volt (pl: hidrodermabrázió), tehát a fent leírtak egyedül a nyomkodásra vonatkoznak. Ha valaki járt már olyan kozmetikusnál, akinél használt is az arctisztítás, és hosszútávon eredményes is lett, az szerencsés, és ne tartsa magába a kozmetikus nevét és a tapasztalatát. De én az eddigi tapasztalataim alapján fölöslegesnek találom, az én bőröm sokkal többet javult azóta, mióta odafigyelek a használt termékek összetevőire, kerülöm az irritáló anyagokat, az illatszerek, egyszóval foglalkozom azzal, hogy mit tartalmaz az, amit magamra szeretnék kenni, és nem pedig összevásárolok mindent, amire valamilyen csodaszöveg van írva. Mostanában leginkább a mitesszerekkel küzdök, és a tág pórusokkal, jelenleg ezekre keresem a megoldást.


Ha te is küzdesz a tág pórusokkal / mitesszerekkel, bevált rá bármilyen módszer vagy termék?
Találkoztál már arctisztítás szempontjából jó kozmetikussal?
Mi a véleményed a kozmetikai arctisztításról?
Szoktad nyomkodni az arcod?

You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Minden szavaddal egyetértek, nagyjából ugyanezeket éltem át én is. Bónuszként nekem csodálatos pattanáshegek is maradtak emlékbe, úgyhogy köszöntem, de ezt a részt én is meg tudom csinálni magamnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú szerencsére én azokat megúsztam, vagy ha voltak is nem maradt nyomuk, az úgy még ennél is gázosabb :S

      Törlés
  2. Nekem annyi szerencsém van, hogy viszonylag "szép" bőröm van, így általában a mitesszerekkel kellett csak bajlódnom. Voltam én is néhányszor, aztán amikor pár éve 10 ezret elkért a nő (jó ebben volt még 1-2 gép használata is), akkor kicsit hanyatt estem.
    Mióta utazgatok nem merek (meg nem is akarok) menni kozmetikushoz, inkább elintézem magamnak. Szerencsémre egy barátnőmnél voltam "alany", amikor kozmetikusi vizsgát tett, volt pár próbanap, így minden infót szívtam magamba :D Már kész latin-gyűjteményem is van hozzá :D Mivel akkor ott mindenről megkérdeztek, ezért tudtam, hogy mi a gáz és mit kéne csinálni.

    Persze tervezek elmenni kozmetikushoz, ráadásul itt Veszprémben ismerek egy jót is :) Esetleg csinálhatok majd képet ha érdekel :D

    A másik fontos meg ugye, ami lényegében az egészséges életvitelhez tartozik: a kaja és a folyadék. Az utóbbi időben több időszakban sem ittam alkoholt, és jelenleg már 3 hete nem iszom (és még két hónapig ki akarom bírni :D). Nos ez csodákat tesz, ahogyan a sok-sok víz és tea is mellé. Plusz ugye a jó étkezés, ez mind-mind kiütközik.
    Na de abba is hagyom, mert regényt írok :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó neked, már akkor is, ha csak "szép" bőröd van :D Az sem hátrány, ha magadtól tisztában vagy dolgokkal, már az is elég nagy segítség. A mitesszereiddel sikerült valamit kezdened hosszútávon? A táplálkozásra én is igyekszem odafigyelni, nem eszek összevissza minden szart, kávét sem iszom, alkoholt is nagyon ritkán, viszont sok vizet és zöld teát. Mióta kiderült, hogy allergiás vagyok a tejre, és egyáltalán nem iszom, meg nem fogyasztok semmit, amiben tej van (jó, nagy ritkán én sem bírom ki és kicsit bűnözök, főleg nyáron a fagyival), azóta úgy vettem észre, hogy ez is segített a bőrömön.

      Törlés
    2. Egyrészt rá kell jönni a technikára, hogyan lehet eltüntetni (oooh, fááááj :D), és kábé egy éve felfedeztem magamnak a mitesszer-tapaszokat (vagy nem tudom, hogy hívják), a dm-ben 800 Ft körül van. Mindennap használok arcradírt és kábé ennyi :)

      Törlés
  3. Lányok! A mittesszer az az ami és azért született, h minket keserítsen. De!
    Ami nekem bejon: kb három ek. tej megmikrózni. Bele annyi zselatin h egy ilyen enyhén ragacsos masszát kapj és mikor mar csak langyos felkenni az arcra. Hagyod raszaradni és úgy mint a lehuzos arcmaszkot, leszedegeted.
    Ha megnézed a cafrang hátsó oldalàt, látható hogy tisztítja a pórusokat :)
    Amúgy az én kozmetikusom is veszpremi és jajj a mikrodermaizé meg a gyümölcs savas hámlasztás nagy kedvenceim. És a nyomkodasa is elviselheto :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor te szerencsés vagy kozmetikus szempontjából, és van is eredménye a nyomkodásának, vagy ugyanúgy pár hét múlva visszajön minden rendszeresen? A zselatinos dolgot már próbáltam, a bolti mitesszeres-eltávolító tapaszt is, de nekem egyik sem vált be konkrétan semennyire sem sajnos, azokkal sincs jó tapasztalatom :/

      Törlés
  4. Gáz vagy sem én még egyszer sem jártam arckezelésen/tisztításon kozmetikusnál,pedig már 23 éves vagyok. Szerencsére soha nem is volt különösebb bőrproblémám, de pont az említett pirosodások miatt nem akartam soha bevállalni. Én gőzölni szoktam az arcom leforrázott kamillás- vagy sós vízzel, ezután pedig a Planet Spa szürke maszkját szoktam használni (olvastam egy másik blogon,hogy neked az nem jött be :( ). Heti egyszer szoktam ezt eljátszani és tökéletesen beválik, már évek óta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szerencsés vagy akkor :) Nekem pórustisztításra a HH Nim maszkja vált csak be, viszont még így nem is próbáltam, ahogy most írtad, hogy gőzölés után kened fel az arcmaszkot, úgyhogy kipróbálom majd :D Köszi a tippet!

      Törlés
  5. Ahhh teljesen egyetértek! Én végül találtam egy kozmetikust, aki szépen tud tisztítani, de hát nekem is hasonló a tapasztalatom. Kitettem egy cikket a blogomra, belinkelem, remélem, nem baj. A kommenteket nézd meg! Kikerült egy kozmetikus fórumra, és brutális fenyegető kommenteket és leveleket kaptam tőlük.... http://www.szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/kell-e-nekunk-a-kozmetikus-1-resz/ Én nem nyomkodom nagyon a fejemet, ha nagyon gáz a helyzet, akkor már van jó kozmetikusom, de alapvetően tök szép a bőröm, a kémiai hámlasztás nagyon jót tesz neki, a BHA hámlasztás meg a pórusok belsejében is hámlaszt, ha még nem próbáltad, érdemes. Amúgy ha már kérted, ő jó kozmetikus: http://www.szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/jo-megbizhato-kozmetikus-budapesten/ De tőle sem kell csodát várni, attól nem lesz csoda, hogy egy nap itt vagy, a többi 29 napon meg vízzel ápolod az arcodat... Ez nekem olyan, mintha havonta egy nap lemenne a konditerembe egy edzővel, a többi nap meg otthon ülne a popperjén... Remélem, azért Téged, ill. ezt a cikkedet nem találják meg a kozmetikusok. :D

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon sokáig egy kozmetikushoz jártam, aki mindig úgy szétnyomkodta a bőröm, hogy hegek is maradtak utána, és kb. 1 hét volt, míg begyógyult.
    Egy ideje pedig váltottam, és azóta, alig van pattanásom, csak mitesszerek, de azok se olyan vészesek, Ilcsi termékekkel dolgozik, és ahogy nyomkodja, elég kibírható, az előzőnél az is elég rossz volt.

    VálaszTörlés

Címkék