Arcformázás I. - Ovális, kerek és hosszúkás arcforma

csütörtök, augusztus 06, 2015


Úgy tűnik a nyár most a blog szempontjából is az újdonságok időszaka. Ismét szeretnék belevágni valami újba, ezért mától egy új sorozat veszi kezdetét, melynek keretén belül az arc és szemformákkal fogunk megismerkedni, tippeket olvashattok majd arra vonatkozóan, hogy melyik típusú formát hogyan célszerű formázni, valamint hogy egyáltalán miről ismerhető fel az adott arcforma. Remélem hasznosnak találjátok majd.

Alapvetően hatféle arcformát különböztethetünk meg, de vannak átfedések is. Ma az ovális, kerek és hosszúkás arcformáról lesz szó. Az arcformád megállapításához mindenképpen fogd össze a hajadat hátul, így jobban látszanak a vonásaid, és ne is viselj sminket közben. Az arc karakterét nagy mértékben befolyásolja a szemöldök formája, a megfelelő szemöldökforma kiválasztásához pedig nem árt tisztában lenni az arcformánkkal.

OVÁLIS ARCFORMA

Miről ismerhető fel?
A vonások szabályosak és arányosak, az arc szimmetrikus. Többnyire szélesebb az orcáknál, és finoman keskenyedik a homlok és az áll felé. Leginkább a tojáshoz hasonlítható forma, az arccsont magas és formás, valamint enyhén ívelt állvonal jellemzi, a homlok és az áll nagyjából egy vonalban helyezkedik el. Az orr és homlok, illetve az orr és az áll közötti távolság megegyezik.

Árnyékolás - világosítás:
Mivel szabályos, nincs szükség arra hogy árnyékoljuk vagy világosítsuk. Ezt a formát tartják a legideálisabbnak, amin mondhatni bármi jól mutat.

Szemöldök
Az arcforma további előnye, hogy bármilyen szemöldök forma jól áll rajta, tehát a lehetőségeik száma korlátlan. A klasszikus formájú szemöldök csodálatosan illik hozzá, ami lehet dús is.

Hajviselet, frizura
Bármilyen frizurát készíthetsz, minden jól áll, legyen az rövid vagy igazán hosszú haj. Lehet közép vagy oldalválasztékod, lehet szimmetrikus vagy asszimetrikus frufrud. Ha viszont alapjáraton göndör hajjal rendelkezel, akkor érdemes hosszabbra növeszteni és kerülni a rövidre vágást. A tupírozást a jobb elkerülni, mert előnytelenül megnyújtja az arcot. Az ovális arcformával rendelkezők bátran hordhatják copfban a hajukat, hogy előtérbe helyezzék tökéletes arcformájukat.

A hírességek közül többek között Rihanna, Jennifer Aniston és Elle Macpherson is ilyen arcformával rendelkezik.


KEREK ARCFORMA

Miről ismerhető fel?
A kerek arc teltebb, általában rövid, az orca általában széles, pufók és teltek, az áll pedig lekerekített. Jellemző a széles áll és homlok, az arcforma attól lesz kerek, hogy az orr vonalában a két arcszél közötti távolság megegyezik az arc magasságával (homlok és áll közötti távolság).

Árnyékolás - világosítás:
Árnyékolj a hajnövekedés és az egész arc vonala mentén javasolt, így optikailag keskenyebbnek hat az arc. Árnyékolj a halántékod, az orcákat és az áll vonalát is, hogy az ovális arcforma illúzióját keltsd. Világosítsd a homlokot, a szemek alatti területet csak az arccsont tetején és az áll közepén. A pirosítót a járomcsontra tedd és kissé lefelé irányítsd.

Szemöldök
Válassz erősen vagy enyhén ívelt szögletes szemöldököt, és kerüld a kerek formát mert az csak tovább kerekíti az arcot. Lehet közepesen vastag; de lehetőleg magasan legyen a töréspontja. A magas ív hatására a szemek tágabbnak látszanak.

Hajviselet, frizura
A hosszabb haj a legelőnyösebb, ami lehet egyenes vagy tépett, ezek nyújtják az arcot. A szimmetrikus frufru helyett inkább az asszimetrikus ajánlott, de az sem baj ha egyáltalán nincs frufrud. A laza hullámok vagy a hosszú oldalfrufru kifejezetten jól illik ehhez az arcformához.

Hírességek, akik ezzel az arcformával rendelkeznek: Mila Kunis, Kirsten Dunst, Kelly Clarkson, Kate Winslet és Drew Barrymore


HOSSZÚKÁS ARCFORMA

Miről ismerhető fel?
Magasan van az arccsont, magas és mély a homlok, az áll lefelé nyújtott, keskeny, erős, hegyes és éles.

Árnyékolás - világosítás
Ezt az arcformát nem célszerű sem árnyékolni sem világosítani, mert azzal csak nyújtanánk. A pirosítót az orcád közepén használd, bentről kifelé haladva oszlasd el; ez szélesíti és rövidíti az arcot. Az áll alján használj bronzosítót, hogy csökkentsük a hosszúságát.

Szemöldök
Ha hosszúkás az arcod, az egyenes, kevésbé ívelt, szépen formázott, de nem túl drámai szemöldök illik hozzá a legjobban.

Hajviselet, frizura
Ennél az arcformánál több frizura is előnyös lehet. Kifejezetten jól áll az egyenes haj, leginkább a félhosszú vagy rövid és a szemöldökig érő frufru. Túl hosszúra azonban nem szabad hagyni, mert az tovább nyújtja az egyébként is hosszú arcformát. Ilyen arcformánál a legideálisabb választás, ha áll alá ér a haj; ez biztosítja a legjobb összhatást. A tépett frizura, oldalválasztékkal áll legjobban ennek a típusnak, de a göndör vagy széles loknis haj is szuperül mutat rajtuk.

Hírességek, akik hosszúkás arcformával rendelkeznek: Sarah Jessica Parker, Janet Jackson, Hayden Panettiere és Gisele Bündchen.


Nektek milyen az arcformátok?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék