Happy Skin TAG

kedd, augusztus 04, 2015

A Sminknapló by Carmenesque blogon találkoztam ezzel a TAG-el, megtetszett, ezért kitöltöm én is. Mivel a blogolásnak köszönhetően egyre jobban érdekel a bőrápolás, egyre tudatosabban és körültekintőbben választom meg azokat a termékeket, amiket magamra kenek, ezért ez a kérdéssor talán átfogóbb képet ad a bőrömről és a bőrápolási szokásaimról, úgy sem írtam még erről részletesen, általában inkább csak terméktesztekről volt szó.

1. Milyen típusú a bőröd?
Alapvetően kombinált - a T vonalon zsírosabb, különösen a homlokomon. Vannak időszakok, amikor viszont kifejezetten száraznak érzem, de ez általában csak átmeneti állapot. Pattanások szerencsére ritkán vannak, viszont időnként megmagyarázhatatlan 'göbök' jönnek elő, amikkel nem igazán lehet mit kezdeni. Mitesszerek az államon és az orromon előfordulnak, de szerencsére ez sem rendszeres és nem túl nagy számban fordulnak elő. Viszont tág pórusú a bőröm, jelenleg engem ez zavar leginkább, különösen azért, mert régebben ez nem volt jellemző rá, a korábban előforduló sok nyomkodás következménye lehet.

2. Mi a kedvenc bőrápoló terméktípusod?
Az agyagmaszkok, amikből bár nem sok félét próbáltam még ki, de amit igen az bevált, gyors és hatékony megoldás a pórusok tisztítására, és a bőr mattitására. Habár tartós eredményt nem igen lehet vele sem elérni. Ezen kívül még a micellás vizet is ide sorolnám, mert multifunkciós termék: bőrtisztításra, sminkeltávolításra is tökéletes.

3. Mi a legfurcsább összetevő, amit alkalmaztál a bőrápolási rutinodban?
Nem tudom mi számítana furcsának, nekem semmi ilyesmi nem jut eszembe. De ha mindenképpen akarok ide írni valamit, akkor az élesztőt és aszpirint mondanám: régebben mindkettőt DIY arcpakolásokhoz használtam, de egyik sem bizonyult különösebben hatékonynak. Illetve éppen a polcon várakozik egy Koreából rendelt csiganyálat tartalmazó hidratáló, mondjuk nálam ez sem tartozik a furcsa kategóriába.

4. Írd le 5 szóval a bőrápolási rutinodat!
Illatanyag-mentes, alkoholmentes, tisztítás, megelőzés, a kevesebb több.

5. Törlőkendő: igen vagy nem?
Mindenképpen igen. Nagyon praktikus kellék utazásra, strandra, tömegközlekedésre - különösen nyáron. Ha nem is feltétlenül arctisztításra vagy sminkeltávolításra használom, akkor is nagyon jól jön a nagy melegben áttörölni vele az arcom. Ha itthon használom akkor persze nem önmagában, utána azért átmegyek az arcomon micellás vízzel is. Nehéz jót találni belőle, ami kellően nedves, hatékony is és az összetevői is rendben vannak. A Hélia-D micellás sminklemosó és arctisztító kendő például tökéletes lenne minden szempontból, ha nem követték volna el azt az aprócska hibát, hogy illatanyagot tesznek bele. Jelenleg egy Baleásat használok, aminek a hatékonysága nem tökéletes, de jó alternatíva.

6. Tonik: igen vagy nem?
Igen, amióta megtaláltam a megfelelő tonikot, azóta rendszeresen használom is. Régebben többféle tonikot is kipróbáltam, az alkoholt tartalmazó tonikokat előszeretettel ajánlják zsíros és pattanásos bőrűeknek, nem is kell mondanom, hogy én is rengeteg ilyet használtam. Azóta már úgy vagyok vele, hogy ezeknél még a semmi is jobb. Létszükségletnek viszont nem tartom. Ha egy illatanyag és alkoholmentes tonikot kerestek, akkor a Garnier Essentials Sensitive Vitamint tartalmazó tonikot ajánlom, tényleg jó, én már a sokadik flakont használom.

7. Legjobb fegyver a pattanások ellen?
Nos erre sajnos én sem tudom a választ. Régen rengeteg terméket kipróbáltam, használtam, tucatnyi márkától de semmi sem vált be igazán. A teafaolaj sem világmegváltó, de célzottan a pattanásokra kenve segít leszárítani őket, tehát a semminél mindenképp jobb. A napozás szintén segít a pattanások leszárításában, régebben ez plusz ok volt arra, hogy imádjam a nyarat, mert a napnak köszönhetően nyáron volt a legszebb a bőröm is. Sokan a kémiai hámlasztást mondják leghatékonyabb fegyvernek, de erről nem tudok nyilatkozni.

8. Mik a fő problémáid a bőrápolásban?
Túl nagy problémáim nincsenek, ez köszönhető a tudatos termékválasztásnak, az időnek, a táplálkozásnak.. persze mindenkinek a saját problémája a legnagyobb; de amikor meglátok egy embert, akinek igazán komoly bőrproblémája van, vagy egy fotót, amin az illető minden szabad bőrfelületén pattanás van, akkor mindig rájövök, hogy az én bőröm szinte makulátlan hozzájuk képest és igazán szerencsés vagyok. Ahogy már fentebb írtam, jelenleg engem a tág pórusaim zavarnak nagyon, és sajnos nem igazán lehet velük mit kezdeni, könnyen eltömődnek, hiszen mért ne tömődnének.. illetve a néha jelentkező göbök.

9. High-end vagy drogériai bőrápolási termékek?
Nincs túl sok high-end termékem, de mi számít egyáltalán annak? Fényvédőből például csak gyógyszertárban találok normálisat, drogériában esélytelen a próbálkozás. Gyógyszertári márkák közül a kedvencem a La Roche-Posay, ami árkategóriáját tekintve talán a két kategória között van. Alapvetően ha drogériás termékek között találok olyat, aminek az összetevői rendben vannak és hatékony is, akkor nyilván az a pénztárcakímélőbb megoldás, viszont ha egy adott célra csak high-end termék válik be, ami valóban hatékony, akkor nem sajnálok rá beruházni, hiszen több olcsóbb mellényúlás árából már egy hatékony high-end terméket veszek meg. Egyre jobban érdeklődöm a Koreai kozmetikumok iránt, remek dolgokat lehet kifogni, szép összetevőkkel és baráti áron.

10. Kedvenc bőrápolási márka?
Nincs kedvencem, teljesen vegyes nálam a felhozatal. Nem márkákhoz, hanem hatékony termékekhez ragaszkodom. Viszont ha egy márkával többnyire pozitívak a korábbi tapasztalataim, akkor ha keresek valamit elsősorban ezeknél nézek körbe, a negatív tapasztalattal pedig ugyanígy vagyok.

11. A gyógyszertárban vagy, és csak egy bőrápolási terméket vehetsz, mi lesz az?
Fényvédő. Mint ahogy már írtam alkohol és illatanyag mentes, normális összetevőlistával rendelkező fényvédőt drogériában lehetetlen találni (ha valaki még is tud szóljon), ezért mindenképpen ezt vennék. Bár még így sincs túl könnyű dolgom, mert max. 30 faktoros fényvédőt használok, és gyógyszertári vonalon a legtöbb fényvédő 50 faktoros, szóval a maradék felhozatalból kell megfelelőt találnom.

12. Kedvenc bőrápolási blogok?
Krémmánia: Bár alapvetően nem amiatt teszem le a voksom valami mellett, hogy másnak mennyire vált be, mert általában amit mások istenítenek, az nálam hatástalan és persze fordítva is esélyes, de azért irányadásnak nagyon is hasznos a hozzászólók értékelése és véleménye. Vásárlás vagy rendelés előtt mindig itt keresek rá a termékre, hogy lássam az összetevőit és szintén ennek az oldalnak köszönhetően vagyok egyre jártasabb az elemzésben. A blog bejegyzései, a havi összesítések, és a tematikus bejegyzések is hasznosak és érdekes.

Oh My Brush: Vikinek köszönhetően rengeteg újdonságot ismertem már meg, többek között több Koreai terméket is, szerintem nincs is még egy olyan blog amin túlnyomó részben hasonló termékekről van lenne szó, szeretem az egyediségét. Rendszeresen kísérletezik, és mutat be új és érdekes dolgokat, a retinolra, a hámlasztásra is az ő bejegyzéseinek köszönhetően figyeltem fel.


Ha van kedvetek írjátok le kommentben a nektek tetsző kérdésekre a Ti válaszaitokat is!

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Nagyon tetszik ez a TAG, szerint hamarosan én is rá fogom venni magam, hogy megválaszoljam ezeket a kérdéseket! ;-)
    Egyébként jó volt olvasni a válaszaidat, egész sok mindenben hasonlóan gondolkodunk! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsian várom a Te válaszaidat a kérdésekre, remélem kitöltöd majd :)

      Törlés
  2. Szia, az spf 30 és 50 között nagyon kicsi különbség van csak, a 30-as az UVB sugarak 96.6%-át, míg az spf 50-es a 98%-át szűri ki :) Pattanások ellen pedig nekem a BHA hámlasztó és az Akneroxid váltak be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt tudom, ezért nem értem amikor néhányan akkora hűhót csinálnak rajta, hogy SPF30 nem elég, és minimum SPF50 kell.. Köszi a tippet! :)

      Törlés

Címkék