{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Időutazás

szerda, augusztus 12, 2015


Már egy ideje figyelemmel kísértem a VKP-s lányok posztjait és most el jött a pillanat, hogy én is bekapcsolódjak hozzájuk, így mától az én véleményemet is olvashatjátok majd az aktuális témákról (bár nem ígérem, hogy mindről). A VKP Szilvi kezdeményezése, aminek a lényege röviden az, hogy kéthetente egy éppen kisorsolt témával kapcsolatban írja le a véleményét mindenki, aki jelentkezett, ha kíváncsi vagy a részletekre vagy szeretnél Te is részt venni, akkor ITT olvashatsz róla bővebben. 

A mai téma az időutazás. Ha hirtelenjében belegondolok, hogy valaki felteszi a kérdést, hogy szeretném-e, hogy mostantól enyém legyen az időutazás képessége - kapásból igent mondanék. De ha ez a képesség csak annyit takarna, hogy bármikor visszatekinthetek a múltba és átélhetem a már egyszer megélt pillanatokat, vagy előreléphetek a jövőbe és megleshetem, hogy mi vár rám, akkor azért elgondolkoznék a válaszon.

Határozottan nem jó a múltban élni, semmi értelme, csak akadályoz abban jól érezd magad a jelenben, de tudom, mondani könnyű. Hiszen ki ne szeretne „újra” együtt lenni a már elvesztett és rég nem látott szeretteivel? Ki ne szeretné újraélni azokat a csodás pillanatokat, amik a múltban megvoltak, de már tudja, hogy a jövőben nincs esély rá, hogy megismétlődjenek? Ki ne szeretne visszamenni a múltba és néhány elhibázott fontos döntést újra és helyesen meghozni. Hányszor volt olyan, hogy csak akkor kezdtem el értékelni valamit, amikor már elveszítettem. Ugyanakkor vannak olyan emlékek is, amik bár boldog perceket okoztak valamikor, de a végén szomorúságba torkolltak és nem biztos, hogy jó lenne feltépni a sebeket, nem biztos, hogy összességében értelme lenne annak, hogy visszatekintesz, majd a jelenben szomorkodsz valami miatt, aminek vége szakadt és a múlton rágódsz. Ha a jelenben van olyan dolog, ami boldoggá tesz és soha nem mondanál le róla, de mégis visszamehetnél a múltba, akkor pedig az aktuális dolgokról kellene lemondani, vagy olyan időutazás is van, amiben a jelen fontos dolgait átviheted a múltba? Mondjuk abban is benne lennék, hogy visszautazzak a múltba, és mivel már tudom, hogy mik voltak a nyertes lottószámok én nyerném meg az ötös lottót. Ha csak egyetlen dolgot befolyásolhatnék a múltban, ha csak egyetlen dolgot változtathatnék meg, egy percig sem kellene gondolkodnom, hogy mi lenne az. Mindenkinek az életében vannak dolgok, amiket utólag megváltoztatna és jó pár ’mi lett volna, ha..’ kezdetű eseményt tudna felidézni szerintem. Bár amondó vagyok, hogy minden ami történt annak oka volt, úgy kellett történnie, és minden vég valami újnak a kezdete, ezért nem is akarnék mindent újraírni. Közhely, ami az adott pillanatban senkit nem érdekel, és persze nem is mindenre húzható rá ez a mondat, de azért utólag visszagondolva rájövünk, hogy amúgy van benne valami. Több olyan dolog is van az életemben, ami a múltban fájdalmat okozott, de utólag csak nevetek rajta és nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy akkor az úgy történt, mert helyette sokkal jobbat kaptam, és ha akkor ez nem történt volna meg, akkor bár megúsztam volna a rossz napokat is, de nem is tapasztalhattam volna meg egy sokkal jobbat, ezért hálás vagyok.

A jövőbe utazással kapcsolatban is hasonlóan érzek, mi értelme lenne annak, hogy megtudom, hogy mikor és miben fogok meghalni? Hogy mikor veszítem el a szeretteimet, ki tudja mi mindent látnánk. Persze kíváncsi lennék én is és érdekelne. Ez most a lehető legrosszabb szempontból való megközelítés volt, de hiába látnánk annyi szépet és jót is, mindenképpen lenne benne rossz dolog is, és kétlem, hogy a sok jó kompenzálja a rosszakat. De ha fantasztikus dolgokat látunk meg előre, akkor bár megnyugszunk, és tudjuk, hogy felesleges izgulni, mert már láttuk, hogy hogy fog alakulni, de így elveszne a meglepetés varázsa is. A negatív történéseket azért fölösleges tudni, hogy utána egész életedben fel legyél rá készülve és attól félj, de ha lehetne is rajta változtatni nem kérdés, hogy látni szeretném, mindenki szeretné. Jó lenne ha a látottak hatására inkább ki lehetne javítani a hibákat, és megakadályozni a rossz dolgokat. Nyilván nem lehet minden habos-babos, szivárványban úszó és tökéletes, de kiegyeznék abban, hogy a rossz dolgok apróbbak legyenek, vagy legalább abban, hogy minden szerettem éljen örökké egészségesen és boldogan. Hát álmodozni szabad.

Ebből a bejegyzésből azt hiszem eléggé érezhető, hogy nekem általában egy kérdésre nem csak egy igen vagy nem a válaszom, mindent túlbonyolítok. Ha valaki feltesz egy kérdést, akkor én visszakérdezek duplán, majd a válaszokra is szintén és a végén rengeteg "HA így, HA úgy és DE" használatával mondom el a válaszom.

Szerintetek a tökéletes élet izgalmas vagy unalmas lenne?
Mi a véleményetek a témáról?






You Might Also Like

1 megjegyzés

Címkék