PUPA sminktermékek | élmény vagy csalódás?

hétfő, július 25, 2016


Régóta kíváncsi voltam már a Pupa termékekre, hogy miért akkora a felhajtás körülöttük, egy kívánságlistát is írtam korábban azokról a termékekről, amiket szívesen kipróbálnék. A legelső termékem tőlük az I'm Matt Lip Fluidok közül került ki, róla most nem is lesz szó, arról később szeretnék írni. A mai bejegyzésben 4 termék kapott helyett, amik a második első élményeim a márkától.

Kezdjük azzal, hogy megéri kiváltani a törzsvásárlói kártyát, mert szinte mindig van valami akció, kedvezményes vásárlási lehetőség, amit főként a törzsvásárlók élvezhetnek. Igazából mind a négy termék valamilyen akciónak köszönhetően került hozzám: a szülinapunk hetében két terméket féláron vásárolhatunk meg a kártyával, így lett az enyém a Like a Doll púder és az Ultraflex szempillaspirál. Anyák napja alkalmából pedig 30% kedvezmény volt a sminktermékekre, így nem tudtam otthagyni a Cover Stick Concealert és a Volume ajakrúzst sem - meglehetősen jobban jártam a kedvezményes vásárlással.


A PUPA Like a Doll kompakt púder vezette a kívánságlistámat, szóval egy percig sem volt kérdés, hogy ő lesz az egyik választásom. A második legvilágosabb árnyalat került hozzám. A piros papírborítás egy fényes ezüst tégelyt rejt, ujjlenyomat gyűjtő. 10 g termék található benne, ezen kívül tükör, ami elég praktikus, valamint egy kis szivacs féleség is van benne, ami nekem nagyon hasznos, jól használható, puha, ezzel szeretem legjobban felvinni a púder, nem ecsettel. SPF15 van benne.


A választott szín tökéletesen passzol (mondjuk a mostani színemhez már nem), valóban szépen összeolvad a bőrrel. Ha nem is használok alá alapozót vagy korrektort, akkor is egységesebbé teszi az arcbőrt. Az elért eredmény egyáltalán nem kelt vakolat hatást, szinte meg sem látszik a bőrön, teljesen természetes, a mattító hatása pedig a kánikulában is kitartott 6 órán keresztül, ha nincs kánikula simán bírja a 8 órát. Fedése egyáltalán nincs, nem is erre a célra lett kitalálva véleményem szerint, bár lehet, hogy ha 6 rétegben tenném fel, akkor fedne, viszont a látvány borzalmas lenne és a bőrt is fullasztaná. Nagy-nagy kedvencem lett, ha idővel el is fogy biztosan újra fogom vásárolni. Teljes áron 3990 Ft.


A PUPA Ultraflex szempillaspirál hihetetlenül hosszú és rendkívül ívelt szempillákat ígér, ezzel keltette fel a kíváncsiságomat. Kívül és belül is fényes piros a csomagolása, 10 ml terméket tartalmaz, a színe pedig extra fekete. Érzékeny szemre és kontaktlencse mellett is ajánlják. A festék a megszokottnál folyósabb számomra, a kefe pedig túl sok festéket vesz fel, de ez viszonylag könnyen orvosolható.


A kefe sörtéi érzetre teljesen olyanok, mint a drótkefe, ebből kifolyólag nagyon kellemetlen a használata, mert irritál és karcol is. Hatását tekintve semmi kiemelkedőt nem tud az én szempilláimon, nem hosszabbít és nem is ível semennyire, teljesen átlagos spirál, ami tényleg extra feketére színezi a pillákat, de ennyi. A tartósságától sem vagyok elájulva, a festék lepotyog és pár óra elteltével a bőrömön találhatóak a maradványai. Nem szeretem használni, számomra ez csalódás volt. A teljes ára 2990 Ft.


Egy fényes finisű rúzst mindenképpen szerettem volna venni, akkor éppen ez volt az az árnyalat, ami megtetszett a PUPA Volume termékcsaládból a árnyalat. Ajakdúsító hatást ígér, nem emiatt vettem meg és nem is örültem volna neki, ha valóban így van, de mint hittem nincs semmilyen dúsító hatása. A rúzs egy szép sötétbordó tégelyben helyezkedik el, az árnyalat egy természetes, natúr árnyalatok közül való, kissé rózsaszínbe hajló szín, nagyon szép. Nagyon krémes, siklik az ajkakon, kitölti rajta az apró ráncokat, nem emeli ki a száraz részeket. Hidratáló hatását nem észleltem, krémes finiséből adódóan a tartóssága sem túl kiemelkedő. Teljes áron 2990 Ft, de most 30% akció van rá.


A PUPA Cover Stick korrektort a legvilágosabb 001 Light Beige árnyalatban vásároltam meg, ami sajnos még így is picit sötét az alap téli színemhez. Egyébként 5 színben kapható, ebből az egyik zöld. Fényes fekete borítású, tekerős ceruza, szerencsére hegyezéssel nem kell bajlódni. 2,7 g terméket tartalmaz, szerintem sokáig elég lesz. Krémes állagú, a bőrhibákra szoktam használni, nagyon jól fed, nagyrészt maximálisan elfedi a pattanásokat, pirosságot. Szem alatti karikákra nem ajánlom, oda csak folyékony korrektort használok. Hajlamos "túl száradni", ilyenkor nem túl természetes az eredmény, mert foltokban maszkszerű annak ellenére is, hogy nem vittem túlzásba a felvitelt. A teljes ára 2990 Ft.


Összességében a púderrel teljesen elégedett vagyok, az lett a kedvencem, nem is lehet belekötni, fél áron ajándék volt. A szempillaspirál nagy csalódás, teljesen használhatatlan. A rúzs és a korrektor bár annyira nem nagy durranások, de fél áron ezek is jó vételek voltak és használni is szeretem őket, szóval annyira nem nyúltam mellé.



Van kedvenc PUPA terméketek?
A fentiek közül Ti próbáltátok már valamelyiket?

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Nagyon meglepődtem a poszton, mert én IMÁDOM a Pupa termékeit, sajnálom, hogy neked annyira nem jöttek be. Bár bevallom, ezeket a termékeket nem próbáltam, de a folyékony matt rúzsai csodásak, a vízálló kollekció is fantasztikus, a mono szemhéjpúdereik pedig egyszerűen leírhatatlanul szépek.
    Van egy szempillaspirálom tőlük, az nekem sem a kedvencem, de csak azért mert az extra feketesége miatt nehéz leszedni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért teljes képet alkotni 5 termék alapján annyira nem lehet, meg persze megesik, hogy valamelyik terméktípusuk szar, egy másik pedig imádni való. De a púder tényleg fantasztikus, a rúzzsal és a korrektorral is csak annyi a helyzet, hogy van náluk jobb, és nem tökéletesek :)

      Törlés
  2. A korrektort megvédem egy picit. :) Nekem nagy kedvencem, én szem alá is simán használom, imádom, hogy habkönnyű és krèmes. Idővel viszont a stickről nagyon csúnyán lekopott a feliratozás még úgy is, hogy én az enyémet a piros dobozában tartom. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy bőrtípus függő is, hogy kinek milyen területekre válik be. Viszont most már a lebarnult bőrömhöz egész jól passzol :D

      Törlés

Címkék