Fényvédelem a Biodermával | Photoderm Kid 50+ és Photoderm Spot 50+

péntek, augusztus 25, 2017


Júliusban érkezett hozzám tesztelésre a Biodermától két fényvédő - a Photoderm Kid 50+ testre való, míg a Photoderm Spot 50+ arcra használható, mindkettő kémiai szűrőkkel rendelkezik és magas védelemmel, emellett kíméletes összetétellel. Utóbbiról a mai bejegyzésben Anyukám tapasztalatait osztom meg veletek, mivel én arcra nem használok kémiai fényvédőt, előbbiről viszont mindkettőnk véleményét olvashatjátok.

Kezdjük a sort a Bioderma Photoderm Spot SPF 50+-al, ami kémiai szűrőket tartalmaz (Octocrylene, Avobenzone, Tinosorb M és Tinosorb S) és nagyon magas védelemmel bír. Illatanyag és parabénmentes. Fotostabil, hipoallergén, nem mitesszerképző és vízálló.

"Édesgyökérből kivont glabridin összetevőt tartalmaz. A molekula ismert tulajdonsága, hogy biológiailag gátolja a tirozinázt, a bőrfestéktermelésért (melanogenezisért) felelős, kulcsfontosságú enzimet. Mivel a melanintermelés lelassul, a Photoderm Spot krém megakadályozza a pigmentfoltok és a hiperpigmentált hegek kialakulását. Ezen felül, a felszíni UVA/UVB fényvédő hatás (szűrési rendszer) mellett a Photoderm Spot krém valódi belső biológiai védelmet nyújt: Cellular Bioprotection®. Ez a különleges szabadalom megőrzi és serkenti a bőr védelmi rendszerét (immunitását) napozás közben. Garantálja az optimális UVA/UVB védelmet a napsugárzás káros hatásai ellen (napégés, napérzékenység). Aktiválja a bőr természetes védekezőrendszerét, véd a sejtkárosodás kockázatától és megelőzi a bőr korai öregedését."


30 ml-es kiszerelésű, egyszerű tubus, aminek a kupakja jól zár és könnyen kinyomható belőle a krém. Anyukám rendszeresen használja és a tapasztalatai a következők: Másfél borsónyi mennyiség ken belőle kb., krémes állagú, nagyon könnyen kenhető az arcán és szinte azonnal beszívódik. Nem ragad, de ha túl sokat ken belőle, akkor fehérlik tőle a bőre. Nem fényesíti az arcát és nem is mattítja, természetes hatása van. Nem irritálta a bőrét és a szemét sem csípte, valamint pattanásokat sem okozott. Nap végére sem változtatott a bőre állapotán, nem szárította és nem is zsírosította az arcát. Hatékony védelmet nyújtott, mert egyszer sem égett le mellette. Az ára 5000 Ft, körül mozog, de sokszor van rá akció.


Miután elfogyott a Photoderm LEB fényvédőm, én is a Bioderma Photoderm Kid SPF 50+ Spray-t kezdtem el használni, ami gyerekek számára lett kifejlesztve, de a kíméletes összetétele miatt nagyon sok felnőtt is előszeretettel teszi le a voksát mellette. Szintén nagyrészt kémiai szűrőket tartalmaz (Tinosorb M, Avobenzone és Ethylhexyl Triazone) és illatanyag, parabén, valamint oktokrilénmentes. Fotostabil, nem mitesszerképző, hipoallergén és többszöri úszásnak is ellenálló formula.

"Garantálja a nagyon magas szintű UVA/UVB védelmet a napsugárzás káros hatásai ellen (napégés, napérzékenység). Aktiválja a bőr természetes védekezőrendszerét, kettős védelmet nyújt a sejtszintű károsodások kockázatának csökkentéséhez: Cellular Bioprotection® biológiai szabadalom C-peptiddel kombinálva. Használatot követően színtelen spray, alkalmazása során nem zsíros hatású. Kiváló bőrtolerancia."

200 ml-es a kiszerelése, a kupak jól zár, viszont a szórófeje nem a kedvencem, mert nehéz lenyomni, eleinte főleg. A hátán lévő felmatricázott felirat 5 perc alatt lekopott, amint használatba vettük. A fényvédő krém fehér, nagyon könnyű állagú, szinte már vizesnek is mondható és illata nem igazán van. Könnyen kenhető, de nehezen dolgozható el úgy, hogy ne hagyjon fehér réteget a bőrön, és a legapróbb redőkbe is beleül. Fényes hatást eredményez a bőrön, egyértelműen látszik, hogy van rajtunk valami, rajtam volt, hogy ragadt is, Anya viszont ezt nem tapasztalta. A fényvédelme ennek is maximálisan hatékony, nem égtünk le mellette, le sem pirultunk, viszont szépen barnultunk (egy egész napos strandolás során kétszer kentük magunkat), szóval aki nem szeretne barna lenni kenje gyakrabban, meg az is aki nem bírja a napot vagy kiemelten hófehér. Jó tudni azt is, hogy az úszómatracomat megfogta nagyon, foltokban fehér lett tőle. Anyánál nem okozott semmilyen irritációt vagy pattanásokat, ő teljesen elégedett vele, ezzel szemben nekem a mellkasom nagyon durván kipattogott tőle és a hátamon is lett egy-két pattanás. Szerintem az lehet az oka, hogy a testem sem bírja a kémiai fényvédőket, ezért utána nem is használtam. A Niacinamide szérum viszonylag gyorsan normalizálta a helyzetet, aztán inkább újra vettem a LEB-et, azzal pedig ismét nem volt problémám. Nem fogy túl gyorsan, az ára pedig szintén 5000 Ft körüli és erre is sokszor van akció.


Ez a teszt most remek példa arra, hogy ahány bőr - annyi hatás. Míg Anyukám mindkét termékkel teljesen elégedett és semmi problémát nem okoztak neki, addig én kipattogtam a spray-től. Azt viszont imádom a Bioderma fényvédőkben, hogy a vízállóságuk miatt sokkal tovább védik a bőrt újrakenegetés nélkül is. Hatékony védelmet nyújtanak és ha a bőröm igényeinek megfelelően választok a 'mellékhatásoktól' sem kell tartanom. Az áruk borsos, ez tény, de ha beválik akkor megéri beruházni rájuk.


Ti próbáltátok már a Bioderma fényvédőit?
Szeretnétek összehasonlítós posztot a Photoderm Kid 50+ és a Photoderm LEB 30-al?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék