Hidratált bőr a kedvenc arcmaszkjaimmal - My Hsin Ni

csütörtök, március 15, 2018


Azt hittem, hogy a koreai arcmaszkok maradnak örökké az etalonok, mert összességében nézve, őket még semmi sem tudta felülmúlni, egészen mostanáig. A karácsonyi leárazások során került a kosaramba, duplán akciósan a My Hsin Ni Luxury Series Gold fátyolmaszk csomag, ami bár akkori limitált kiadás volt, némelyik Rossmann-ban még most is el lehet csípni, ahol még maradt. Ezért elmondom, hogy miért lettek a kedvenceim, s miért is jó száraz bőr esetén, ha fel szeretnéd egy kicsit turbózni a rutinodat. Nézzük őket kedvencségi sorrendben.


Egy csomag 5 db fátyolmaszkot tartalmaz, ebből 4 különböző - egy pedig duplán belekerült. Jelenleg is akciós azokban az üzletekben, ahol még van (kb. 2200 Ft).

1. Hyaluron és kék alga hidratáló Double Lifting Maszk: Annyira bőségesen át van itatva szérummal, hogy amikor kivettem a tasakból, csöpögött a szövetből. Kellemes anyagú, tökéletesen illeszkedik az arcomra. A szokásostól eltérően ez a fátyolmaszk nem csak arcra, hanem nyakra is készül egyszerre. Ami még furcsaság benne számomra, hogy mindkét résznél található két "akasztó", amit a fülünkre kell akasztani, ezáltal jobban kifeszül a szövet, jobban ellepi az arcot és befed minden területet, így kevesebb az esély az elcsúszásra is. Igazából sokkal kellemesebb így a maszk, csak a hajam miatt nem szeretem ezt a használati módot, mivel így az is szérumos lesz. 15-20 percen keresztül kell fent hagyni. Nagyon kellemes, hűsítő érzés az arcon. A hatása pedig feszesebb, hidratáltabb bőr és optikailag kisebbnek látszódó pórusok. Ez az abszolút kedvencem a csomagból, mivel ennél a legszembetűnőbbek a hatások, valamint ez a legkényelmesebb is. A dobozba pedig pont ebből került két darab, így hát örülök.
Összetevők: Az algakivonat felelős a bőr feszességéért, az aloe vera kivonat csökkenti a gyulladásokat, az urea megköti a vizet, a hyaluronsav a mély hidratációt biztosítja, az édesgyökér kivonat pedig nyugtatja a bőrt. Parfümöt tartalmaz, de nem okozott irritációt.

2. Aloe Vera + Vitamin E Maszk: Ennél a fátyolmaszknál sajnos már nincsenek azok a cuki fülecskék, de szérumban ez is bőségesen tocsog, szerencsére nem spórolták ki. A puha fátyol tökéletesen illeszkedik az arcomra, ez ritka. Ha nem látszódnának a maszk szélei olyan lenne, mintha a saját bőröm lenne csak makulátlan verzióban. Érdemes óvatosan igazítgatni, mert nekem pl. picit sikerült a körmömmel beletépnem és könnyen szakad. Van rajt egy lehúzható plusz réteg, amit azután kell leszedni, hogy az arcodra igazítottad a maszkot, én ezt tök fölöslegesnek tartom egyébként, a folyamatot sem egyszerűsíti. Enyhe növényes illatú, de semmi különleges. Mivel ennél külön nyakrész sincs, ezért én kentem a szérumból oda is, hiszen bőven van a tasakban anyag. 20-25 percig javasolt fent hagyni, de igazából az sem baj ha tovább, nekem tök jól esik érezni ahogy feltölti a bőröm és eltűnik a száraz érzet. Teljesen beissza a bőröm, hidratál, nyugtat és ragyogóbbá tesz.
Összetevők: Aloe vera lé, uborka kivonat, azír moszat kivonat, B3-vitamin (Nia), hyaluronsav. Ennél kevésbé mutatós az INCI, parfüm is van benne, de szintén nem irritál.


3. Q10 Kollagén Feszesítő Maszk: Ez a fátyolszövet is vékony, puha és bőséges a szérumban. Ha előre leszedem a plusz réteget, akkor sokkal könnyebben felhelyezhető, tökéletes a mérete, illata szinte egyáltalán nincsen. Az arcom üdébbnek néz ki és puhább is miután leveszem, a hidratáló hatása nem rossz, de kevésbé intenzív, mint az előző kettőnek.
Összetevők: kollagén, hyaluronsav, aloe vera kivonat, ginzeng kivonat, peptid, rózsa kivonat. Illatanyagoktól mentes.

4. Gold Total Care Maszk: Az illata ennek a legrosszabb, alkoholos, megrohadt gyümölcs illatú. A szérum csöpög belőle is, puha anyagú, picit nagy az arcomra. Felhelyezést követően kicsit csípi a bőröm, de ez hamar elmúlik. Hűsít, feltölti az arcom, hidratál, de nem túl intenzíven. Jelen pillanatban legalábbis nekem kevés volt, de épp száraz korszakát éli a bőröm a hideg tél miatt. A levétel után viszont nyoma sincs a hámló, száraz területeknek. Egyedül az illatát utálom, de 5-ből 1 jó arány, így túlélhető.
Összetevők: hyaluronsav, arbutin, kollagén, aloe vera kivonat. Parfüm is van benne.

Azt kell mondjam, hogy ez a maszk csomag lazán túlszárnyalja még a koreai társait is, annyira szuperek, hatásosabbak némely terméknél is. Csillagos ötös. Száraz bőrre, plusz hidratáltságért tökéletes, az arcom issza minden cseppjét. Így csomagban véve roppant kedvező volt az ára is, darabra már drágább, de úgy is megéri. (Most láttam, hogy a Krémmánia szerint Müllerben is kapható, típusonkénti csomagokban állítólag, ezt majd megnézem.)


Mit szólsz a Hsin Ni fátyolmaszkokhoz?
Próbáltál már bármit ettől a márkától?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék