Készülj a tavaszra! Így lesz tiszta és ragyogó a bőröd

vasárnap, március 10, 2019


Az elmúlt három hónap alatt megtapasztaltam egy csomó apró, de annál fontosabb dolgot, amikre ha odafigyelek, sokkal ragyogóbb a bőröm, míg ha lusta vagyok hozzá, akkor annál fakóbb lesz. Ezeket szeretném most megosztani veletek is. A tudatosan kialakított, személyre szabott bőrápolási rutin persze elengedhetetlen, viszont szerintem hiába használok jól összeválogatott termékeket, ha ezeket a kisebb dolgokat nem tartom be, nem lesz maximális az eredmény sem.

1. Használj rendszeresen pórustisztító és hidratáló pakolásokat!

Sajnos hiába van egy csomó jó termékem, a pórusaim tágak, folyamatosan eltömődnek és ezen egyetlen hámlasztó sem tudott még segíteni. Az egyetlen terméktípus, amit ha használok tisztábbnak látom a bőröm és vélek felfedezni némi pozitív változást is, az az agyagtartalmú maszkok. Ezek között is vannak jobbak és kevésbé hatásos készítmények, az utóbbi időben ismét egy régi kedvencemet vettem elő újra, ez pedig a Himalaya Herbals Neem Maszk. Nem mondom, hogy tökéletesen és tartósan, de ezzel tudom elérni a legvalamirevalóbb eredményt. Kb. 10 percig kell fennhagyni, ezalatt az idő alatt visszafogja a bőr zsírosodását, és kitakarítja a pórusokat is, ami után ezerszer tisztábbnak érzem a bőröm, mint bármi mástól.

Utána viszont szinte kötelező (lenne) egy hidratáló pakolás is, mert bizony a hatásosnak bizonyuló agyagok szárítják a bőrt. Ilyenkor jöhet egy bevált hidratáló fátyolmaszk, amiből szerencsére bőven van kínálat, én legtöbbször az Avon fátyolmaszkokhoz nyúlok vagy pedig a Bioderma Hydrabio Masque-ot kenem fel és hagyom hatni, amíg csak lehet. Életet lehelnek a száraz bőrbe, sokkal hidratáltabb, puhább tapintású lesz tőlük az arcom. Ez a legjobb kombináció számomra, mert így a már tiszta bőrömnek adok új "életet" és ragyogást. Ha minimum heti egyszer (de inkább kétszer) használom ezeket a termékeket pluszban, mindig látványosan szebb és ragyogóbb a bőröm.

A Naturissimo Alga & Spa maszkot is heti rendszerességgel veszem elő, ezt akkor szeretem leginkább, amikor nem a pórusaimra fektetném a hangsúlyt, hanem pattanásosabb a bőröm és szeretném megnyugtatni, levinni a gyulladást.


2. A kialakított rutinod legyen rendszeres!

Mindig meglátszik, ha csak hébe-hóba használom a termékeket. Mindenre igaz, hogy a hosszútávú változáshoz rendszeresség szükséges. Például lehet, hogy ha bekenem az arcom egy hidratálóval, átmenetileg feltölti és nem fog húzódni a bőröm, de miután nap végén lemosom az arcom, újra és újra megjelenik a szárazság. Ugyanígy van ez bármilyen pattanások kezelésére alkalmas termékkel is, ha csak időnként használod, mikor eszedbe jut, ne csodálkozz, hogy nem javult a bőröd. Minden reggel és este menj végig a rutinodon, ne hagyj ki egy lépést sem és meg lesz az eredmény. Én az esti rutin végén a hidratálót vagyok nagyon hajlamos kihagyni, mert már lusta vagyok várni a retinol után, hogy azt is felkenjem, ezért nagyon gyakran érzem száraznak az arcom. Ellenben, ha minden este ezzel teszem fel a pontot az I-re, garantáltan természetesen ragyogó a bőröm reggelre. Az Innisfree Green Tea Sleeping Pack időtlen idők óta kíséri végig az estéimet, mivel nagyon könnyed és hatékony.

3. Örök sablon, de igyál sok-sok folyadékot!

Ez az egy, ami számomra nem nehéz, mert még télen is napi 4 liter vizet is simán megiszom, konkrétan állandóan csak iszom. Szükség is van rá, mert ha nem iszol eleget, akkor a bőröd is kenegetheted több réteg krémmel, sosem lesz igazán ragyogó és egészséges. Arról nem is beszélve, hogy nem leszel olyan energikus sem. Korábban írtam már tippeket a megfelelő napi folyadékbevitelhez, ha nehezen birkózol meg ezzel a feladattal, olvasd el! :)


4. Ne szárítsd csont mattra a bőröd!

Én azt tapasztaltam, hogy míg nyáron, 40 fokban, különösen zsíros bőr esetén hasznosak a matt finist eredményező fényvédők, addig télen ugyanezek már teljesen élettelen, előnytelen és fakó bőrt képesek eredményezni, szárítják a bőrt. A teljesen matt bőr szerintem nem természetes és nem is szép, ezért a hidegebb időszakban használj inkább hidratáló hatással bíró változatot. A természetes ragyogás nem egyenlő a zsírosbödön effektussal, sokan mégis borzasztó zsírosnak írják le az egyébként teljesen egészségesen fénylő arcukat.


Ti mit tesztek, hogy tiszta és ragyogó legyen a bőrötök?
A matt finist kedvelitek vagy inkább a természetes fényt?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék