Wellmed Arcszauna és inhalátor a könnyebb arctisztításért?

kedd, december 15, 2015


Aki problémás bőrrel rendelkezik és/vagy pattanásokra hajlamos a bőre az biztosan tudja, hogy minél puhább az arcbőrünk, annál könnyebb is lesz kitisztítani. Az már egy korábbi bejegyzésemből kiderült, hogy arctisztítás terén nem vagyok a kozmetikusok híve, és hiába a jó tanács, hogy ne nyomkodd a bőrödet - akinek mitesszeres vagy pattanásos, akár csak egy picit is, általában úgy sem bírja ki. Ma egy olyan készülékkel ismertetlek meg Benneteket, ami segítségünkre lehet az arctisztítás során és azt is megmondom, hogy szerintem érdemes-e beruházni rá.

Nem emlékszem már pontosan, talán olyan 1-2 éve vásároltuk meg ezt a készüléket egy gyógykellékeket forgalmazó boltban. Akkoriban elég sokat használtam, majd a használat olyannyira lecsökkent, hogy legalább egy éve egyáltalán nem használtam. Néhány hete ismét az utamba került, újra elkezdtem használni és rájöttem, hogy miért is mellőztem ennyi ideig.

Amit a doboz tartalmaz:
  • egy orrszauna rész
  • egy arcszauna rész
  • egy kis adagoló edény

Az adagoló edényen van egy jelölés, onnan tudjuk, hogy meddig kell tölteni, tölthetünk bele vizet vagy akár kamilla teát is, kinek hogy tetszik. Hátul pedig van egy ki és bekapcsoló gomb. A zsinór elég hosszú, nekem lazán elér a konnektorig bárhol. Bekapcsolni csak azután lehet, hogy beletöltöttük a vizet és rátettük a tetszőleges fejrészt. Bekapcsolástól számítva nagyjából 5 perc, hogy a víz forrni kezdjen és használatba tudjuk venni az eszközt. Előtte természetesen le kell mosni a sminket, megtisztítani az arcot és a leírás szerint akár az arctisztítónkat rajta is hagyhatjuk szaunázás közben. Őszintén szólva az orrszauna részt egyszer próbáltam csak ki, mert nem sok értelmét látom, tehát azt nem is használom csak a másikat.

A jó benne az, hogy ha beletettük az arcunkat, akkor maga az "edény" tartja, tehát nem nekünk kell a 10 percen keresztül lefelé döntött fejünket megtartani. A gőz normális esetben az egész arcunkat kellene, hogy érje, de mindkét oldalon az arc egy részét és a homlok részét sem éri a gőz, ami számomra eléggé bosszantó, hiszen pont az lenne a lényeg, hogy mindenhol érjen a gőz és felpuhítsa a bőrt. Így viszont már nem igazán kényelmes, hogy forgatni/tartani kell a fejünket. A másik problémám vele az, hogy ha beleteszem az arcom és jön rá a gőz, pár másodperc után nem kapok levegőt - ami nem meglepő, de szintén kényelmetlenséget okoz, ráadásul így túl közel van az archoz a forrásban lévő víz, szó szerint kellemetlenül forró és égeti a bőrt, ami pedig azt eredményezi, hogy nem sokáig tudjuk ott tartani a fejünket egy helyben, de mindent összevetve akkor meg mi értelme a készüléknek?

Ha mindezt elviseltük, vagy dupla annyi idő igénybevételével elszórakoztunk azzal, hogy ide-oda forgattuk a fejünket, fél percenként felemeltük, hogy lehetőleg ne fulladjunk meg vagy ne égjen le az arcunk, akkor a gőz persze felpuhítja szépen az bőrt és sokkal egyszerűbb lesz a nyomkodás is. Az arcszauna ára 4200 Ft volt, legalábbis még akkor, amikor mi vásároltuk.

Mi azért ruháztunk be rá, mert azt gondoltuk, hogy kényelmesebb, gyorsabb és egyszerűbb lesz vele a gőzölés - a gyorsabb igaz is, de a többi sajnos nem (bár akár az is előfordulhat, hogy én csinálok valamit rosszul), ezért ha engem kérdeztek szerintem felesleges megvásárolni, legalábbis ezt a fajtát biztosan, más fajtát nem próbáltam. A koncepció maga nagyon jó lenne egyébként, szóval kár érte. Ehelyett jobban járunk ha egy lábosban forralunk fel vizet, majd ha felforrt levesszük a tűzről, fölé hajolunk egy törölközővel a fejünkön és úgy gőzöltetjük az arcunkat. Több idő lesz mire felforr a víz, és magunknak kell megtartani a fejünket, de mi irányíthatjuk a távolságot, így levegőt is kapunk és nem fog a fejünk sem leégni, mivel nem lesz már forrásban a víz, viszont az arcbőrünk ugyanúgy puha és könnyebben tisztítható lesz.


Használt már valaki arcszaunát? Szoktátok gőzölni az arcotokat?


You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Nézegettem a napokban egy más márkás arcszaunát, nem tudtam eldönteni, hasznos lehet -e egy ilyen. :) Köszönjük a posztot, egész biztos, hogy nem veszek ilyen terméket. Ha belegondolunk 3000 forint körül van egy kozmetikus által végzett arctisztítás, inkább rá bízom az arcom, és akkor biztosan megfelelő eredményt hoz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést :) Én kozmetikushoz sem megyek arctisztításra, nem sok értelme van, mert csak a fejem lesz full vörös tőle, max pár napig rendben az arcom, utána ugyanott vagyok ahol a part szakad. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ha itthon nyomogatom az arcom az hiperszuper, mert ugyanannyira nem jó, de legalább nem dobtam ki a pénzt az ablakon eredménytelenül :D Ha bővebben érdekel róla a véleményem itt már írtam róla: http://thebeautyandglamourblog.blogspot.hu/2015/02/arctisztitas-kozmetikusnal-igen-vagy-nem.html

      Törlés

Címkék