AVON Nutra Effects 3 az 1-ben arcradír

kedd, május 24, 2016


Az arcradírok alap termékei és állandó résztvevői az arcápolási rutinomnak, nincs mit tenni, hiába mondják és tudjuk, hogy a fizika bőrradír mikrosérüléseket okoz a bőrön - egyszerűen semmi mást nem találtam ezidáig amivel hasonló eredményt el lehetne érni, még a rendszeres AHA és BHA hámlasztás sem segít azon az érzésen, hogy egyenletesnek és sima felületűnek érezzem a bőrömet. Rendszeresen vadászok újabb darabok után, mert sajnos ez az a terméktípus, amiből nem nagyon találni szép összetevőset, pontosabban fogalmazva én még egyet sem találtam, de nem adom fel. A mai alkalommal az Avon megújult Nutra Effects termékcsaládjának arcradírjáról lesz szó - vajon megfelelt az általam támasztott követelményeknek, és bevált?


100 ml-es kiszerelés, vékony kis tubusban, ami nagyon kézreálló. Átlátszó, ezért láthatjuk, hogy épp mennyi van még benne. Könnyű az adagolás és a megfelelő mennyiség kinyerése. Az állaga sűrűbb, az illata pedig erőteljesebb, ami engem már picit zavar.

Az összetevőit tekintve a Nutra Effects termékek szebb INCI-vel rendelkeznek, mint úgy általában a többi termékcsaládjuk. Viszont túl sok hatékony összetevőt ne is várjunk tőlük, vízmegkötő, bőrpuhító, bőrjavító, pH érték szabályozó összetevők találhatóak benne, azték zsálya kivonat, napraforgó mag kivonat. Illetve az INCI első felében szerepel a parfüm is, aminek annyira nem örülök. De alkoholtól mentes.


A benne lévő "szemcsék", amik a bőrt radírozzák tulajdonképpen, mák szemek. Egy borsónyi mennyiség alapvetően elég lenne a termékből - ha nem radírozásra kellene, mert a radírozó szemcsék nem túl sűrűn helyezkednek el benne, ezért több szükséges belőle (legalábbis nekem). Egy igazán gyengéden, kíméletesen radírozó termékről van szó, nem karcolja a bőrt, jól radíroz, bár én picit kevésnek érzem, lehet hogy amiatt, mert én erőteljesebb termékekhez vagyok már szokva, de kétségtelen, hogy sokkal bőrbarátabb így. Ami már sokkal inkább zavar, hogy miután a bőrömre kerül minden alkalommal érzek egy pici "égető" érzést, ez nyilván nem normális, lehet hogy a parfümnek tudható be, teljesen felesleges irritáló összetevő a termékben. Emellett a funkcióját jól teljesíti, a használata után egyenletesebb és simább a bőrfelszínem. Összességében vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, nem lesz újra vevős, a parfüm miatt és hogy neki köszönhetően égeti a bőrt ajánlani sem tudnám szívből. Igyekszem majd megtalálni ebből a típusú termékből is egy szép INCI-set, és többet biztosan nem választok ki úgy valamit, hogy ne lássam előtte az összetevőlistát :D. 1299 Ft-ért szerezhető be az aktuális AVON katalógusból.


Használtok arcradírt?
Ismertek szép összetevős terméket közülük?


*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a róla kialakított véleményemet.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. én sűrűre turmixolt zabpelyhet használok, vagy kávézaccot, esetleg finom szódabikarbónát keverek el valami lágyabb gyümölccsel.
    érdekesebb recepteket itt találhatsz - nagyon megéri váltani.
    http://naturmami.hu/termeszetes-arcradir-receptek/
    http://duhosmokus.hu/2015/07/28/arcradir-hazilag-recept/
    http://lukreciakencei.hu/kategoria/recept/arcapolas/arcradirok
    http://www.vitalzone.hu/kaves-borradir.html
    http://www.egeszsegkalauz.hu/szepsegapolas/hazi-borapolas-borradirok-pakolasok

    bátran kísérletezz - megéri :)

    VálaszTörlés

Címkék