Orgonával kenem az arcom! - Magister Orgonaméz Mélyhidratáló Arckrém

péntek, május 04, 2018


A Magister tavaszi újdonsága stílusosan mi is lehetne más, mint egy Orgonaméz kollekció. Nagyot dobbant a szívem, amikor megláttam, és bevallom a rendelésre sokkal inkább ösztönzött az, hogy orgona tartalmú, illatú és lila az a krém, semmint, hogy szükségem lett volna egy újabb hidratálóra. Az orgona az egyik kedvenc virágom, és a legjobb illat a világon. Azért persze megnéztem az összetevőket, elolvastam, hogy mire jó és csak ezután dobtam a kosaramba az Éjszakai Orgonaméz Mélyhidratáló Arckrémet. Ami mellé került még egy szintén nem olyan régi Pandacukor Multimaszk is.


Magister Éjszaki Orgonaméz Mélyhidratáló Arckrém (50 ml, 3790 Ft)

Újrahasznosított, nagyon édes kis tégelyben található a krém, kívül belül is az orgonalila szín dominál. Attól függetlenül, hogy milyen apró, 50 ml-t rejt magában, nagyon táskabarát, utazásra is gond nélkül vinném magammal. Az illatában elvegyül az orgona és a méz, hol egyiket, hol a másikat érzem jobban. A textúrája nagyon könnyed, kombinált bőrre is tökéletes, kevés kell belőle, gyorsan beszívódik és megkímél a zsíros utóérzettől is. Elsőre nem gondoltam, hogy sokkal kevesebb is elég belőle egyszerre, mint ahogy tűnik. Nagyon gazdag krém, szuperül hidratálja az én vízhiányos bőrömet is. Reggelre mindig eltűnnek a szárazabb részek a bőrömről, feszesebb, puhább és tömörebbnek érzem az arcom tőle. Főbb hatóanyagai a méz kivonat, mely hidratáló, tápláló hatásáról ismert. A peptidek feszesebbé teszik a bőrt és finomíthatják a pórusokat. A mályva jótékony hatással van az érzékeny bőrre, míg az E-vitamin jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. A kellemes tapintású, hidratált bőrről gondoskodik még a bio ricinus, kókusz, makadámia, rizsolaj, valamint shea vaj is. Ennyi olaj mellett meglepő, ugyanakkor nagyon jó, hogy cseppet sincs olajos érzete a krémnek. Az éjszakai arckrémen kívül a kollekció tagja még egy SPF15-el ellátott nappali arckrém, valamint egy kézkrém is.


Magister Pandacukor Multimaszk (50 ml, 2790 Ft)

A multimaskinggal a márkák leginkább a kombinált bőrrel rendelkezőknek szeretnének kedvezni, mivel ezen bőrtípus esetében az arc egyes területei zsírosak, problémásak, míg más részein szárazak. A Pandacukor Multimaszk is két részre lett osztva, a sötétzöld maszk szolgál a problémás területek mentsvárául: aktív szénnel mattít és Holt-tengeri iszappal tisztít. A fehér rész gondoskodik a száraz területek feltöltéséről: fehér iszappal és fehérliliommal hidratál. Az illatát nem tudnám behatárolni, a fehér rész enyhén édeskés, vaníliás. Az állaguk mennyei, imádom, hogy ennyire lazán krémesek, konkrétan mint egy tortakrém. Nem kell vacakolni, hogy hogyan jön ki a tégelyből, felkenni is gyors és egyszerű, a lemosásról nem is beszélve. Egyetlen tisztító pakolást sem volt még ennyire könnyű lemosni az arcomról. Attól függetlenül, hogy kombinált a bőrtípusom, rám inkább vagy az a jellemző, hogy az arcom széleit leszámítva zsíros a bőröm, vagy mindenhol vízhiányos, sőt inkább egyszerre a kettő. Ezért én az arcom 3/4-ére a zöld rész szokott kerülni, szárazabb állapotában pedig nagyobb területen alkalmazom a fehéret. Gyorsan megszárad, ezzel egyidejűleg agyagtartalma ellenére egyáltalán nem húzza a bőrt, nem feszül rá úgy, mint a gipsz, a mimikám is megmarad közben. A zöld rész szépen felszívja a felesleges faggyút, természetes mértékben mattít, az arcom sokkal puhább és szebb kinézetű lesz, miután lemostam. A pórusaimat viszont egyáltalán nem tisztítja (sajnos ez nagy vesszőparipám). A fehér rész pedig hidratál. A főbb összetevőkön kívül tartalmaz még uborka kivonatot, tahiti és rizsolajat, bambuszt és E-vitamint.


Az Orgonaméz Mélyhidratáló Arckrémtől oda meg vissza vagyok, gyönyörűen kordában tartja a vízhiányos bőrt anélkül, hogy elnehezítené vagy pattanásokat okozna. A Pandacukor Multimaszk textúrája egy álom, de a hatását illetően nekem legnagyobb szükségem a pórustisztításra lenne, amiben viszont alulmarad.


Ismered a Magister újdonságait?
Mit próbálnál ki közülük?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék