Sminkecsetek tisztítása

hétfő, április 14, 2014


Bár a különböző sminktermékeket kézzel is feltudjuk vinni a bőrünkre és el tudjuk dolgozni, még is a legtöbben szeretünk ecsetet (is) használni. Ha pedig ecseteket használunk, akkor megfelelő időközönként arról is gondoskodnunk kell, hogy megtisztítsuk őket. Én például az alapozó ecsetem minden egyes használat után megtisztítom, mert így tartom higiénikusabbnak. Ebben a bejegyzésben az én tisztítási módszeremet szeretném megosztani Veletek. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen egyszerű és gyors módszerrel tisztítom a sminkecseteim, akkor olvassatok tovább.



Először vegyünk elő egy darab papírtörlőt és itassuk át egy kis olíva olajjal. Nem kell, hogy tocsogjon benne, csak éppen annyi kell, amennyi kijön az üveg megdöntésével. Ezután fogjuk az ecsetet és kezdjük el "áthúzogatni" többször, minden oldalról az olajban. Az olajfolton látszódni fog az anyag, ami lekerült az ecsetről. Fontos odafigyelni arra, hogy ne boncoljuk szét a szálakat, ne szemből nyomkodjuk a törlőre az ecsetet, hanem csak az oldalainál, így is tökéletesen meg fog tisztulni az ecset és nem teszi tönkre a szálakat.

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy pici szappant vagy sampont cseppentünk az ecsetre és finoman átmossuk vele. Itt szintén ne úgy kezeljük az ecsetet, mintha hajat mosnánk, tehát ne borzoljuk fel.
Ha sikerült átmosnunk vele, akkor kiöblítjük az ecsetből a szappant/sampont. Figyeljünk rá, hogy ne állítsuk az ecsetet felfelé, mert a víz könnyen megáll benne és meggyengítheti a szálakat, ez pedig a szálak kihullását eredményezheti. 

Ezután pedig már csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk megszáradni az ecsetet. Próbáljuk úgy elhelyezni, hogy száradás közben se legyen felfelé állítva, az előző okból kifolyólag.

Az alapozó ecsetem azért tisztítom meg minden használat után, mert praktikusabb, hiszen könnyen lerakódhat benne por, szennyeződés és mivel azt az egész arcunkon használjuk nem a leghigiénikusabb több alkalmat várni vele. Ráadásul könnyebb még akkor kimosni az ecsetet, mikor még nem száradt bele a termék.

Ti milyen gyakran és hogyan tisztítjátok a sminkecseteiteket?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék