Termékek, amelyekkel a hajam ápolom

hétfő, április 07, 2014


Imádom a hajam, szeretem, ha szép, ápolt és minél egészségesebb. Mondjuk ki nem? :D Nagyon oda figyelek arra, hogy miket használok rá és mivel festett, ezért valamivel több odafigyelést igényel véleményem szerint, mint egy olyan hajkorona, ami nincs kitéve "káros anyagoknak". Ebben a bejegyzésben azokat a termékeket szeretném megmutatni, amiket én már régóta rendszeresen használok. Bár nem mindegyiket használom minden egyes alkalommal, de amikor szükségem van rá, akkor mindenképpen ők jönnek szóba.




Már több mint egy hónapja a Dove Hair Therapy leginkább száraz hajra való samponjával mosok hajat. Az illata kellemes, nem tolakodó. Magának a samponnak pedig gyöngyházfényes ragyogása van, ami valamiért nekem kifejezetten tetszik, bár ugye itt nem ez a lényeg. Argán olajat tartalmaz, ami segít táplálni a hajat, hogy sima és fényes legyen. Ez a sampon nem szárítja a hajam, hanem tényleg táplálja és életet ad neki. 250 ml-es és még az én hosszú hajam mellett is viszonylag sokáig elég, ezért megéri az árát is. Nem mondom, hogy most már életem végéig csak vele fogok hajat mosni, mert egy idő után megszokja a haj, de ha egyszer lecserélem, akkor is biztosan vissza fogok még térni hozzá. Pont a napokban fogyott el, ezért most ugyanebből a termékcsaládból a festett hajra való sampont fogom elkezdeni kipróbálni, aztán meglátjuk, hogy melyiküknél maradok.

Balzsamból elég sok félét próbáltam már, de ami igazán bevált az a Serical Latte Tejproteines hajpakolás. Igen, elméletileg ez egy hajpakolás, de én balzsamként használom leginkább. Eddig mindig visszatértem hozzá és most már nem is igazán fogok kísérletezgetni, mert jól megvagyok vele. Fodrászkellékesnél lehet kapni, többféle-fajta is van belőle, 1000 ft körül kapható és nagy kiszerelés, szóval tényleg sokáig elég, ár-érték arányban is szuper. Az illatára sokan azt mondják, hogy már sok, nekem nincs problémám vele, pedig ez az a termék, amit a legrégebb óta használok. Én nem csak a hajvégekre szoktam felvinni, hanem az egész hajamra, nem zsírosodik tőle a fejbőröm, úgy hogy nem okoz problémát. Puha lesz tőle a hajam, fényesebb és könnyebben kifésülhető lesz. Pakolásként is lehet használni, úgy még jobban kifejti a hatását.

Hajkifésülő sprayként a Yunsey Professional - Frutos del Bosque kétfázisú kondicionálóját használom, ami kifejezetten festett hajra való. Hát, nekem ez a spray egy etalon, magasan veri az összes hasonló terméket amit eddig próbáltam. Könnyebbé teszi a kifésülést, puhaságot és fényt ad a hajnak. Az illata nagyon finom erdei gyümölcsös illat. Korábban akármilyen hasonló célra való terméket próbáltam, egyiknél sem tapasztaltam konkrétan semmit, nem könnyítették meg a kifésülést és semmi pluszt nem adtak, jobb esetben mínuszt sem. Elég drága termék, 2500 ft körül vásárolható meg, szintén fodrászkellékesnél, viszont fél literes, úgy hogy rengeteg ideig elég és a hatásai miatt is azt mondom, hogy abszolút megéri őt használni.




A Schauma - Silver Reflex sárga hatás elleni samponját körülbelül 2-3 hetente használom egyszer, szóval egyáltalán nem gyakran. Akkor sem önmagában, hanem a másik samponommal keverve. Szőke a hajam, szóval a sárga hatás elkerülése érdekében szoktam használni. Sötétkék színű maga a sampon és pillanatok alatt tiszta kék szokott lenni a kád és sajnos egy ideig a kezem is picit kék szokott maradni utána, ez az egyetlen ami nekem negatívum benne. Nekem nem zsírosítja a hajam, de igazán esélye sincs rá, mert annyira gyakran nem használom.

A Silky folyékony kristály szérumát szoktam hajvégápolóként használni, rendszeresen, csak a hajvégeimre és csak hajszárítás után. Pár csepp elég belőle, a hajam gyorsan beszívja és gondoskodik róla, hogy ne vékonyodjanak el a hajvégeim. Szintén fodrász kellékesnél kapható, 100 ml-es kb 2000 ft, de ez is sokáig elég, nekem már évek óta meg van és még a fele sem fogyott el.

Végül pedig a Syoss Heat Protect Styling hővédő spray, amit szintén nem szoktam túl gyakran használni, általában hajvasalás előtt fújom be vele a hajam. Amit nem szeretek benne, az az, hogy annak ellenére, hogy nem közelről fújom be és nem sokat, csupán egyetlen fújást még is tiszta víz lesz a hajam tőle. Ezt leszámítva elméletileg hővédő hatása van, remélem tényleg így van és kisimítja a hajat, erről nem tudok meghatározó véleményt mondani, mert alapjáraton sem göndör a hajam, kisebb hullámok szoktak benne lenni maximum, de ha ezt a sprayt használom, akkor az sem. Nem egy elhagyhatatlan termék, nem is fogok hozzá ragaszkodni, csak azért tettem bele ebbe a kis listába, mert még szinte tele van, szóval amíg el nem fogy ezt fogom használni, de utána biztos, hogy kifogok mást is próbálni.




Vannak olyan termékek, amik Nektek beváltak a hajápolásotok során?
Mik a kedvenceitek?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szio :). Tok jokat irsz, szeretem olvasgatni :)! A crema al latte nagyon klassz, nagyon regota hasznalom en is, es imadom a Schaumanak ezt a samponjat, mivel szinten szokes a hajam.En fodrasz javaslatara havi egyszer max ketszer hasznalom, eloszor ezzel mosom meg majd rendes samponnal , igy meg soha nem tapasztaltam, hogy kek maradt volna a kezem sokaig :). Gratulalok a blogodhoz :)! Az enyem meg nagyon kezdo fazisban jar, de ha gondolod majd nezz be :)! Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem használom minden hajmosás alkalmával, csak ritkábban, mikor már szükségét érzem; örülök hogy neked is bevált :)

      Törlés

Címkék