Három féle szájfény és egy kakukktojás | TESZT

hétfő, szeptember 22, 2014


Az utóbbi időben a szájfények nagyobb előtérbe kerültek nálam, a rúzsok pedig háttérbe szorultak. Szeretem őket is, de hiába van egyes rúzsoknak elbűvölő színe, sajnos a legtöbb kihangsúlyozza az ajkak száraz részeit, vagy még tovább is szárítja őket. Ellenben a szájfényekkel, amik használata során még véletlenül sem a száraz ajkak fognak érvényesülni, sőt akadnak olyan darabok, amik ráadásként még hidratálnak is. Ezen kívül persze az is közre játszik benne, hogy mostanában jobban kedvelem a vizes hatást, a ragyogó és csillogó finist. Meg hát az sem mellékes, hogy egy szájfényt könnyebb tükör nélkül feldobni és frissíteni, ha szükség van rá, míg ugyanez egy rúzsnál merészebb húzás lenne. Ebben a bejegyzésben tehát három szájfényről és egy kakukktojásról lesz szó.


A legeslegjobb szájfény egyébként, amit valaha használtam az a Lumiére Pink Satin Sheets árnyalatú szájfénye, egyszerűen tökéletes és imádom, de mivel sajnos ez a márka itt megszűnt, ezért a bejegyzésben sem fog szerepelni, viszont mindenképpen megakartam említeni, remélem az én kis darabom sosem fog elfogyni :D.

Az egyik leggyakrabban használt darabom a Catrice Beautifying Lip Smoother (030 Cake Pop), első nekifutásra ez az árnyalat tetszett meg leginkább, de amúgy a másik két árnyalat is elég hasonló. A megjelenésekor még csak lefosztott állványokat találtam mindenhol, de azért a végén sikerült elcsípnem. Leginkább azért volt akkora felhajtás körülötte, mert a Clarins Instant Light Natural Lip Perfector-ára hajaz nagyon, viszont az egy jóval drágább árkategória; én azt nem is próbáltam sosem, így összehasonlítási alapom nincs. Külsőre egy nagyon helyes kis darab a Catrice, ezüst kupakkal, a feliratok pedig nem kopnak. Az szivacsos applikátora számomra elsőre furcsa volt, mert még sosem volt dolgom hasonlóval, de gyorsan megszoktam, kényelmes a használata és könnyen fel lehet vinni vele az ajkakra a terméket. Kiegyenlíti az ajkakat, a színe valahol a rózsaszínes és barackos között van, de cseppet sem erőteljes. A végeredmény vizes hatású, nekem nagyon tetszik, és bár nem hidratálja az ajkakat, de nem is szárít. Az illata is kellemes, vaníliás. A tartóssága annyira nem kiemelkedő, 1-2 óráig bírja evés-ivás nélkül, talán egy óvatos ivást még kibír. 9 ml terméket kapunk 1099 ft-ért, ami szerintem megérte.


Az NYC KissGloss (532 Park Ave Punch) igazából csak azért ragadta meg a tekintetemet, mert akciós volt, az eredeti árára már nem emlékszem, de akciósan 350 ft körül jutottam hozzá, és éppen szájfény őrületben voltam, így mindenképpen ki kellett próbálnom. A csomagolása semmi különös, a szokásos feliratok, az applikátora csőrös, kevésbé preferált kialakítás, de ez legyen a legkevesebb. Az illata neki is nagyon jó, olyan tutti-fruttis. A finise szintén vizes hatású, fénylő, a színe pedig korallos, barackos, de szintén nem túl erősen pigmentált. Nem szárítja az ajkakat, ellenben egy picit szerintem hidratálja. A tartóssága ennek is maximum 1-2 óra, evés-ivás nélkül.

Céltudatosan kerestem az Essence Glossy Lipbalm (06 Brilliant á lévres)-t, habár eredetileg nem ebben az árnyalat szerettem volna megszerezni, de amit kerestem abból az összes ki volt nyitogatva, próbálgatva, nyomkodva (csapnék a kezére annak, aki belenyúlkál, mikor nem teszter). Ez egy rózsaszínes árnyalat, nagyon apró ezüst csillámokkal, ennek köszönhetően a végeredmény is csillogó lesz. A csomagolás tetszik, a többihez mérten kicsi, ezért könnyen kézre áll. Az illata édeskés, és neki is csőrös a vége. Tartóssága csak úgy, mint a másik kettőnek, 1-2 óráig tart evés-ivás nélkül, és az ajkakat természetesen nem szárítja. 8 ml terméket kapunk 349 ft-ért teljes áron.


Az utolsó termék pedig az NYX Jumbo ajakceruza (Irish Coffee) egy kis kakukktojás, mert nem szájfény, de már ígértem róla véleményt, viszont önálló posztot egyenlőre nem érdemel, így hozzávettem a többihez. Vele a kapcsolatom úgy kezdődött, hogy megláttam az alábbi képet róla, és első látásra nagyon megtetszett, nem tudtam róla lebeszélni magam, meg kellett szereznem. A Shopline-ról rendeltem, mert ott akciós volt, valamint a posta ingyenes volt. Körülbelül 10 nap alatt érkezett meg (Budapestről Budapestre), szóval ez nem volt túl remek teljesítmény.


Ha a külsejét nézem, akkor teljesen rendben van, letisztult, a megszokott NYX külsőt láthatjuk. Tekerős darab, szóval nem kell faragni, így nem veszik kárba mennyiség sem. DE ha magát a terméket nézem, akkor csalódott vagyok. A textúrája nagyon puha, könnyen kenhető, már-már krémes, és ennek köszönhetően a felkenés után sem nagyon marad a helyén, szinte elfolyik a helyéről (pedig nem szaunában viseltem). Ezen kívül, beleül az apró ráncokba, kiemeli a száraz részeket, nem fedi be teljesen az ajkakat, akárhányszor is kenem át vele akkor is átsejlik. A színe jóval sápadtabb így, mint a képen látható leányzón, tehát olyan eredményt, mint ami a képen látható, még véletlenül sem sikerült vele elérni. Ennek köszönhetően 5 percnél tovább viselni sem lehet, tehát a tartósságáról és egyebekről nem is tudok sajnos nyilatkozni, de valószínűsíthető, hogy mivel elmászik a helyéről, nem is valami tartós. A tanulság, hogy legközelebb "promó" képek alapján nem vásárolok :D

Összességében tehát a szájfényekkel elégedett vagyok, mindegyik darab megérte az árát, és biztosan el fogom tudni használni őket. Az ajakceruza pedig számomra egy rejtély, értékelném ha javulna a kapcsolatunk és produkálna valami pozitívat is, de már nem sok reményt fűzök hozzá. Ha valakinek esetleg van valami ötlete, hogy miért viselkedik így, és hogyan lehetne belőle többet kihozni, az ne tartsa magában :).

Használtál már NYX jumbo ajakceruzát? Neked mi a tapasztalatod vele?
A szájfényeket vagy rúzsokat kedveled jobban?
Melyik a kedvenc szájfényed?


You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Én is inkább a szájfényeket részesítem előnyben. Nagy kedvencem nincs, viszont nagyon sokfélét használok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretnék majd több félét kipróbálni, most sokkal jobban kedvelem őket :D Nem is értem eddig miért nem rájuk fektettem nagyobb hangsúlyt :)

      Törlés
  2. Szia :) nagyon jó a blogod, szeretek ide látogatni :) Én eddig a szájfényeket részesítettem előnyben, egy ideje viszont áttértem a rúzsokra. A kedvencem az Oriflame Very Me rúzsai. Nagyon jó az állaguk, hidratálnak is szerintem valamit, és nem az a matt rúzs, nagyon szépen kiemeli a száj vonalait :)

    eletszepsegei.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tünci! Köszönöm szépen, örülök, ha elnyerte a tetszésed :) Akkor pont fordítva alakult nálunk, én a rúzsokról váltottam, te a szájfényekről :D

      Törlés
  3. Egyre több helyen látom ezt a Catrice szájfényt, lehet, hogy kipróbálom:) Az NYC szájfény nekem is megvan, kettőt vettem belőle, az egyik nyereményjátékban benne is volt az egyik. Nagyon tetszik a színe is, az illata is, az essence pici szájfényei is tetszenek.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenképpen megér egy próbát, nem tudom elképzelni, hogy lehetne benne csalódni :)

      Törlés

Címkék