Utolsó előtti simítások: DIY ajándékkísérők, ajándékcsomagolás, karácsonyfadíszek

szerda, december 17, 2014


Egészen pontosan egy hét áll még rendelkezésünkre az utolsó teendők végrehajtására, az ajándékok beszerzésére, csomagolására, karácsonyi dekoráció elkészítésre, vagy a karácsonyfa díszek pótlására, cseréjére, újítására. A mai bejegyzésben néhány egyszerű, és könnyen, saját kezűleg elkészíthető ötletet láthatsz.

Ajándékkísérők, üdvözlőlapok

Hajts félbe egy tetszőleges színű és méretű, téglalap alakú kartonpapírt. A lap egyik felére szúrj tűvel, vagy bármely más segédeszközzel hópehely formájú alakban apró lyukakat. Tetszőleges színű vékony fonallal/cérnával pedig töltsd ki a mintát a lyukakon keresztül. A minta természetesen lehet bármi más is amihez kedved van. Ezután a belső felébe írhatod az ajándékozottnak szánt üzenetet, vagy díszítheted tovább kedvedre.

Fogj bármilyen színű kartonpapírt, ismételten hajtsd félbe, az egyik belső oldalra ragassz egy eltérő színű papírt. A kartonpapír első oldalán vágj ki egy kör alakú formát, majd filccel rajzold meg a masnit és zsinórt, vagy készítsd el szalaggal.

Hajts félbe egy kartonpapírt, a külső oldalán a behajtott résznél pedig vágj be három, fentről lefelé növekvő hosszúságú csíkot. Ezután a karton többi részét ragaszd egy eltérő színű papírra. Miután kinyitod a lapot és befelé tolod a kivágott részt, megkapod a doboz formákat. Vágj ki csillag formákat és ragaszd rá, vagy dekoráld kedved szerint.

Hajts félbe egy papírt, és rajzolj rá rénszarvasokat a minta alapján, nagyon egyszerű, pár perc alatt kész van, még is mutatós.

Egy félbehajtott papír, eltérő mintájú kör és háromszögformák. Ragaszd őket a kartonra, rajzold meg a zsinórt és kész is.

Fogj egy nem túl vastag, zöld színű papírt, és rajzolj rá azonos távolságban 4 csíkot, hajtsd össze harmonikaszerűen, majd vágd külön a négy részt. Mind a négy csíkot hajtsd félbe, ezután a nyitott kartonpapír közepére ragaszd fel. Ha ketté nyitod a papírt, ez a szép karácsonyfa lesz az eredmény, aminek a tetejére rajzolhatsz csillagot vagy más díszt, csúcs gyanánt.

A kép alapján készíthetsz pingvineket, mert nagyon cukik. Feldobhatod az üdvözlőlapot egy nagy masnival, vagy rajzolhatsz egy egyszerű hóembert, és a papír széleit teheted különlegessé.

Ezek a nagyon helyes kis ajándékkísérők is egyszerűen elkészíthetőek, a legegyszerűbb ha nem sima ollót használsz.

Ajándékcsomagolás kreatívabban

Ez az egyszerű, natúr színű csomagolópapír egyre inkább tetszik nekem. Bármivel különlegesebbé tehetjük, ragaszthatunk, vagy rajzolhatunk rá fenyőfákat. De díszíthetjük falevelekkel, tobozokkal, fenyőágakkal is.

Beszerezheted ezt a különlegesebb papírt is, amire krétával rajzolhatsz, írhatsz bármit.

Feldobhatod a csomagolást pöttyökkel, ha egy grafitceruza végét (amin radír van), festékbe, körömlakkba, vagy hibajavítóba mártod.

Nekem annyira tetszik ez a csomagolás. Egyszerű, de a nagy fekete masnis szalag elegánsabbá és mutatóssá teszi.

Ha egyébként is sütöttél mézeskalácsot, egy-egy darabbal a csomagolást is feldobhatod, akár készíthetsz névre szóló darabokat is.

Saját készítésű karácsonyfadíszek

Vágj ki csillag/karácsonyfa formákat, hajtsd félbe őket és a közepén varrd össze; nekem nagyon tetszik a végeredmény.

Vágj vékonyabb parafadugókat karikákra, díszítsd ahogy tetszik. Akasztóhurkot készíthetsz drótból, vagy vásárolhatsz hobbiboltban.

Ehhez a három díszhez csak filc anyagra, cérnára és tűre van szükséged. Rajzold meg az anyagra szabad kézzel vagy sablon segítségével a választott mintát, a széleit varrd körbe, a tetejére pedig varrj akasztót, és kész is.

Hajts háromszög alakban félbe egy kocka alakú papírt, az összehajtott oldaltól kezdve vágd be csíkokban a papírt (ne teljesen), háromszög alakban. Nyisd szét a papírt, és középen párosával kezd el összeragasztani a csíkokat. Ezután már csak össze kell ragasztgatni őket.

Hajtogass csillagot újságpapírból, csomagolópapírból, bármilyen színes/díszes papírból.

Az utolsó két dísz is a kedvenceim közül való, az elsőhöz csak tobozt kell gyűjtened és egy nagy masnival feldobnod. A második pepecselősebb, de annyira elegáns és mutatós! Egy hungarocell golyó az alapja, ezenkívül tetszőleges mintájú anyagokra, selyemszalagra, és madzagra van szükség.

Hogy állsz a készülődéssel?
Készítesz valamilyen díszt a karácsonyfára, vagy bármilyen kiegészítőt ajándékba?


You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék