Five shades of Red - Négyféle ajakra való

csütörtök, július 30, 2015

Nyár elején rám tört a pipacspiros láz, és elkezdtem kutatni ilyen színű rúzsok után; azonban olyat nem találtam ami tökéletesen ilyen árnyalat lett volna. Még mindig vágyom arra az árnyalatra, de ebben a bejegyzésben most 5 termékről olvashattok, amik első ránézésre talán ugyanolyan színnek tűnnek, de valójában a piros különböző árnyalatai.

Nagyon szerettem volna megmutatni őket ajkakon viselve is, el is készítettem a képeket mindegyikkel, de szemernyit sem adták át a valóságot, úgyhogy le kellett mondanom róla.

Ha a Rival de Loop (04 classic red) Ajakkontúrceruzára nézünk, akkor az igazi klasszikus piros színt látjuk, viszont felkenve ez már vörösbor színbe hajlik. Én nem csak kontúrozásra használom, hanem kitöltöm vele az egész ajkam. A ceruzával könnyű dolgozni, nem túl puha - de nem is túl kemény. Hegyezni is könnyű, szerencsére nem törik ki a hegye. Matt finisű, ezért cserepes ajkakon nem mutat jól, viszont az én számat nem szárítja. A tartóssága elég jó, az ivást bírja, az evést már nem igazán, és középről kezd el kopni, nem árt odafigyelni rá. Eltávolítani viszont egyszerű. 1,6 gramm terméket kapunk 349 Ft-ért, a Rival de Loop állvánnyal rendelkező Rossmann üzletekben, ez szerintem teljesen baráti ár érte.


A Lovely hosszantartó matt szájfénye (Nr 3) az első olyan termékem ebben a kategóriában, ami végre jónak bizonyult. Ez a pirosnak a málnaszínbe hajló árnyalata. Az aplikátora lapított, mennyiségre vonatkozó információt nem találtam rajta, de a weboldal szerint 6 ml termék van az üvegben. Eloszlatni egy cseppet nehézkes, de mivel nem szárad pillanatok alatt így megoldható. Szintén matt finisű, tehát nem árt ápolt ajkakra kenni, viszont ez már szárítja az ajkakat. Tartós, az evést és ivást is bírja, persze nem végtelen ideig; miután megszáradt eltávolítani nem egyszerű - igényel egy kis dörzsölést. 649 Ft-ért vásárolható meg a Lovely állvánnyal rendelkező Rossmann üzletekben (én 25% akció keretén belül vettem).


Az Avon Ultra Colour Indulgence rúzsok közül a Red Tulip árnyalat lett mind közül a legnagyobb kedvencem. Nagyon krémes állaga van, és görögdinnye illata. 3 gramm terméket tartalmaz, ami nem tűnik túl soknak. Siklik az ajkakon és fényes finise van. Igazi dögös vörös színként írnám le. A tartóssága sajnos csak átlagos, az ivást még bírja, de az evést már nem igazán. A normál ára 1649 Ft, bár én mostanában már nem láttam a katalógusban, mikor én rendeltem akkor 1000 Ft körüli akció volt rá. Mivel ez bevált, nagyon érdekel most a többi szín is a kollekcióból.


Végül de nem utolsó sorban a Rimmel Oh My Gloss! 520 Rebel Red árnyalata, amiről már készült bejegyzés, de ez is a piros egyik árnyalata, ami pedig bordóba hajlik, apró csillámokat tartalmaz és kissé vizes hatása van. Nem túl tartós, és nem is a kedvencem ez az árnyalat, viszont ápolja az ajkakat és kellemes viselet. 1400 Ft-ért lehet hozzájutni a drogériákban.


Az utolsó pedig egy körömlakk, ami a felsorolt színek közül a leginkább tűnik pipacs pirosnak: Moyra Gel Look (No. 923 Lola). Az ecsete pont olyan, mint a többinek ebből a kollekcióból. Közelről nagyon apró csillámok látszódnak benne, de ez egyáltalán nem észrevehető. 2 rétegben fed tökéletesen, a száradási ideje átlagos. 5-6 napig bírta a körmeimen fedőlakk nélkül, ennyi ideig még csak le sem pattogott.



Van pipacs színű rúzsotok?
Ismeritek valamelyiket a fentiek közül?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Hű mindegyik milyen szép, de nekem így színre talán a Lovely-s tetszik a legjobban most.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ha választanom kell az Avon-os a kedvencem ezek közül :D

      Törlés

Címkék