Manikűrvadász 18.

hétfő, július 20, 2015


Mindig irigylem azokat a lányokat, akik csodaszép és aprólékos manikűrt tudnak készíteni, mindennap belefutok egy szebbnél-szebb alkotásba. Viszont nekem se kreativitásom, se kézügyességem, se türelmem nincs pepecselni ilyenekkel. A sok gyakorlásnak azonban egyszer biztosan meglenne a gyümölcse, és mi is motiválna jobban arra, hogy tényleg gyakoroljak és 10 perc után ne hagyjam abba, mint az, hogy jelenkezem egy kihívásra, amit azután tényleg meg is kell csinálnom és időre közzétennem. Úgy döntöttem kipróbálom magam a Manikűrvadász legújabb fordulójában.

Ennek a kezdeményezésének lényege, hogy azok a lányok, akik jelentkeznek egy sorsolás keretén belül párt kapnak maguknak, akitől választani kell egy manikűrt, és ezt újraalkotni. Nekem Dórától kellett manikűrt vadásznom, ami nem volt egyszerű feladat, mert az ő blogján nagyrészt vagy nyomdázott manikűröket találtam, vagy egyszínű lakkozásokat. Nyomdakészletem nincs, utóbbiban pedig nincs nagy kihívás, de a végül azért sikerült valamit választanom.

Ez az eredeti manikűr, a hozzátartozó bejegyzést pedig ITT megtaláljátok.

Ránézésre semmi nehézség nincs benne, egy teljesen egyszerű pikk-pakk elkészíthető dolognak tűnik, ami igazából az is, csak nem azoknak, akik életükben nem festegettek/rajzoltak még semmit a körmeikre, úgy hogy ezzel is meggyűlt a bajom rendesen. Rengetegszer mostam le, mindenféle itthon található dologgal próbálgattam elkészíteni a csíkokat, de igazából sehogy sem tetszett. Végül a sok közül a legvállalhatóbbat mutatom most meg, ami nem is hasonlít teljesen az eredetire, őszintén szólva nekem cseppet sem tetszik, de ez van, valahol el kell kezdeni.


Ismét levontam a konzekvenciát: nekem még mindig nincs türelmem ehhez a pepecseléshez. Viszont annyira felbosszantott, hogy még egy csíkot sem tudok normálisan meghúzni (pontozó, fogpiszkáló, hullámcsat sem vált be), hogy rendeltem egy 3 db-os ecsetkészletet, már csak azért is kíváncsi leszek, hogy azzal menni fog-e. Ígérem, hogy ezentúl sem lesz körmös bejegyzésekkel elárasztva a blog :D, de lehet, hogy néhanapján még megpróbálkozom vele.

Nézzétek meg a többiek munkáját is:



You Might Also Like

19 megjegyzés

  1. Pontozóval sosem tudnék ilyen vonalat húzni mint te, minden elismerésem :D Ecsettel meglátod, hogy nagyon könnyű lesz majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alig várom, hogy megérkezzenek az ecsetek és kipróbáljam azzal milyen vonalat húzni :D

      Törlés
  2. Elsőként én is pontozóval próbálkoztam, hát borzalmas lett az eredmény, a tiéd hozzá képest tökéletes vonal. Ecsettel tényleg könnyebb és szebb! A lakkok, amik a kis és mutatóujjadon vannak nagyon jól mutatnak! :))

    VálaszTörlés
  3. Ne aggódj, nekem se pontozóval, se ecsettel nem megy az egyenes. Ezért maradok a nyomdánál meg a díszítőcsíknál. Nagyon jó kis manikűr lett! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyomdázást is szeretném majd a későbbiekben kipróbálni, meglátjuk abból mi sül ki. Köszönöm! :)

      Törlés
  4. Én se tudok szabadkézzel ennél egyenesebb csíkot produkálni, úgyhogy igazán nincs aggodalomra okod!
    A munkád szép, igényes, nekem bejön! :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem remekül megoldottad a feladatot, ügyes vagy nagyon! És minden csak gyakorlás kérdése. :) Pontozóval is éppen lehet szép vonalat készíteni, de elég nehéz, ecsettel vagy striping tape-pel viszont nagyon egyszerű lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Hát igen, idővel lehet, hogy szebb lesz majd ha gyakorlom :)

      Törlés
  6. Nekem kifejezetten tetszik, hogy nem szabályos a vonal! Anno Dii-nek volt hasonló manikűrje, azt hiszem pont Manikűrvadászra készült és Biától vadászta (vagy fordítva, Bia Dii-től). Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, remélem, így marad a továbbiakban is! :)
    Ne keseredj el, ha eleinte ecsettel sem fogsz tudni szép vonalakat húzni, nekem mai napig nem mindig sikerül. Az is megeshet, hogy az ecsetek fognak gyérítésre szorulni, annak érdekében, hogy finom vonalakat tudj vele húzni. Kitartást! ;)

    VálaszTörlés
  7. szerintem jó lett nagyon, tetszik! :) :)

    VálaszTörlés

Címkék