SOS megoldás problémás bőrre: anyag és iszappakolások

csütörtök, augusztus 20, 2015


Többször előfordult már velem, hogy hirtelen jött rá a bőrömre az öt perc és sürgős megoldásra volt szükségem, hogy rendbe tegyem amennyire lehet. Ehhez általában az agyag vagy iszappakolásokat alkalmazom, mert velük gyorsan lehet hatékonyan eredményt elérni.

Az iszapot és agyagot évszázadok óta használják gyógyászati és kozmetikai célokra, általában még is háttérbe szorul az innovatív hatóanyagokkal szemben, pedig számos bőrproblémára nyújt hatékony megoldást.

A méltán híres holt-tengeri iszap sokféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, valamint organikus anyagokat, vizet, és szilárd állati és növényi eredetű származékokat. Méregtelenítő, mély tisztító hatásának köszönhetően eltünteti a szennyeződéseket a pórusok mélyéről, feszesíti, táplálja és hidratálja a bőrt. Így a belőle készült pakolás igazi bőrmegújítással ér fel.

Az iszap hazánk jó néhány területén fellelhető. Az egyik legértékesebb a Hévízi-tó iszapja, amely az egész szervezetre jótékony hatással van, fokozza az anyagcserét, segíti a sejtek öngyógyító folyamatait és megnyugtatja az idegrendszert. A kolopi iszap főleg sportsérülések, köszvény, ízületi és gerincbántalmak kezelésénél hatásos, míg a hajdúszoboszlói a nőgyógyászati problémákat orvosolja.

Az iszap egyik különlegessége, hogy elvonja a bőr zsír- és nedvességtartalmát, aminek hála könnyen eltávolítható az ízületekben felgyülemlett felesleges nedvesség, így kiválóan alkalmazható ízületi problémákra. Javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását, csillapítja a fájdalmat, ezen túl pedig segít az egész szervezet harmonizálásában. A bőr különböző problémáira is kiváló gyógymód, a pikkelysömörtől a narancsbőrig. Kozmetikai alkalmazásnál hatása sokrétű: javítja a sejtek működését, méregtelenít, szabályozza a faggyútermelést, bőrfeszesítő és rugalmasító hatású. Előnye, hogy nem okoz allergiás tüneteket, minden bőrtípusra alkalmazható. Az arcon alkalmazott iszappakolás kiváló regeneráló hatású, halványítja az aknés hegeket, a sérülések nyomait, és hatására a mimikai ráncok is jóval kevésbé észrevehetőek.

Az agyagot elsősorban a bőr alapos tisztítására használják. Nagy szívóereje miatt pillanatok alatt megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és a méreganyagoktól, ezen kívül az elhalt hámsejteket is hatékonyan távolítja el. Amellett, hogy nagyszerűen tisztít, még rengetegféle ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: kalcium, magnézium, nátrium és kálium, amik a bőr rugalmasságáért felelnek. A vas pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatású, a gyulladások ellen lép fel a cink is, és a szabad gyököket megkötő szelén. Amellett, hogy alaposan tisztít, az agyag csökkenti az aknés, pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat, regenerálja és gyógyítja a szöveteket, és rendkívül látványosan szépíti, puhítja a bőrt. Az agyag úgy viselkedik, mint egy nedvszívó papír, elvonja a toxikus, káros anyagokat és átengedi az ásványi anyagokat, éltető elemeket.

Mint már tudjátok a Himalya Herbals Nim maszkja az egyik kedvencem, ezen kívül rengeteg különböző holt-tengeri és agyagmaszk kapható a drogériákban is, de szeretnék beszerezni olyan agyagporokat, amikhez nincs hozzáadva semmi és teljesen természetesek, azonban ilyet még nem nagyon találtam sehol.

Összegyűjtöttem néhány könnyen beszerezhető változatot, különböző árkategóriákban:

Manna Szépítő arcpakolások (100 ml)

Mattító, tápláló pakolás zsíros bőrre kék agyaggal (2170 ft): Alapja a különleges kék agyag. A spirulina (édesvízi alga) remek segítség a bőrnek. Erős méregtelenítő, bőrtisztító, segít az öregedés tüneteinek visszaszorításában, és gyulladáscsökkentő hatása van. Néhány csepp teafa olajjal, ami hígítás nélkül is a bőrre kenhető, alkalmas zsíros bőr és pattanások kezelésére.

Bőrtápláló pakolás száraz bőrre fehér agyaggal (2170 ft): Alapja a természetes fehér agyag, ami magas ásványi anyag tartalma miatt a száraz és érzékeny bőr kezelésére a legjobb. Ásványi anyagokban gazdag: szilícium, magnézium, foszfor, réz, szelénium. Remek bőrtápláló, megőrzi a bőr nedvességtartalmát, alaposan tisztít és nem szárítja a bőrt. Kecsketejporral dúsított, tele van vitaminokkal.

Mélytisztító, bőrmegújító pakolás zöld teával (1990 ft): Problémás bőrűek számára kifejlesztett pakolás. Hatékonyan méregtelenít, segít a kamaszkori, nehezen kezelhető bőr ápolásában. Fő összetevője a zöld agyag, ami ásványi anyagokban gazdag, magnéziumot, kalciumot, káliumot tartalmaz. Magas a szilíciumtartalma, erősíti és rugalmassá teszi a bőrt. Mélyen tisztít, puhítja és simítja a bőrt. Nyugtatja az aknés és pattanásos területeket, a méreganyagokat kiszippantja a felső hámrétegből.

Balea Holt-tengeri maszk (2x8 ml) 200 ft

Intenzíven tisztító, ugyanakkor nyugtató hatású maszk. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és megelőzni a bőrproblémák kialakulását. Az eredmény tiszta és ápolt bőr. A holt-tengeri iszap gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, segít eltávolítani a felesleges faggyút a bőrről. Az Aloe Vera frissítő hidratáltságot eredményez. A kamilla kivonat megnyugtatja a bőrt. A sárgabarackmagból és bambuszból álló természetes bőrradírozó szemcsék gyengéden megtisztítják a bőrt. Viszont parfümöt tartalmaz az összetevők között.

Epoch Glacial Marine Mud (200 g) 8600 ft

Tengeri növényeket tartalmazó maszk, amely eltávolítja a szennyeződéseket a bőr mélyrétegeiből. Nagyon finom szemcsés iszapot tartalmaz, ezáltal felfrissíti bőrt, és megújult, egészséges külsőt kölcsönöz az arcnak. Minden bőrtípusra kiválóan alkalmas. Glacial Marine Mud - a British Columbia egy távoli tölcsértorkolatában rakódott le ez a finom szemcsés agyag, amely magába szívja a szennyeződéseket és a felesleges olajat.

dr. Organic Bio-Plazma Pakolás Természetes Holt-Tengeri Ásványokkal (3800 ft)

Saját fejlesztésű, természetes, bioaktív kivonatok keverékével, valamint klinikailag tesztelt bio-plazmával kombinálva sejtméregtelenítő és öregedésgátló maszkot alkot, mely mélyen behatol a bőrszövet pórusaiba, hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, miközben stimulálja a sejtregenerációt. A méregtelenítő és öregedésgátló szépítő pakolás teljes körű kényeztetést nyújt, mely láthatóan és érezhetően megfiatalítja a bőrt.


Szoktatok iszap vagy agyagpakolást használni? Milyen pakolásokat ismertek?
Tudjátok hol lehet kapni holt-tengeri iszapot vagy agyagot por formában, 'natúran'?

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. A naturkence.hu , zoldpolc.hu, vagy okokucko.hu oldalon is tudsz többek között tiszta agyagot rendelni. Nekem most három fajta van itthon és nagyon szeretem, messze lekörözi a bolti, minden mással vegyített termékeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ugyanitt iszapot is lehet rendelni persze (az Ökokuckónál van hévízi is ha jól láttam).

      Törlés
    2. Köszi, megnézem ezeket az oldalakat, bár jobb szeretek személyesen vásárolni, mint rendelgetni, de ha nem lesz más lehetőség kipróbálom.

      Törlés

Címkék