Kötelező nyári kellék | Isehan Sunkiller Baby Milk SPF45

hétfő, augusztus 15, 2016


Nem vagyok egy egész évben a pincében és télikabátban ülve is fényvédővel kenegetős fajta, viszont tavasszal és nyáron én is kiemelt figyelmet fordítok a fényvédelemre, mivel nem rákvörösre szeretnék égni. A tavaly használt fényvédőm nem vált be annyira, hogy újra vegyem, ezért idén a koreai vagy japán fényvédők közül szerettem volna választani, a mai bejegyzés alanya a japán Isehan Sunkiller Baby Milk.

Biztonsági okokból a fizikai fényvédőket részesítem előnyben, azok biztosan nem okoznak irritációt, nem elnyelik, hanem visszaverik a sugarakat. Fontos, hogy védjen a káros sugaraktól, de azért barnulni lehessen mellette, kompatibilis legyen a bőrtípusommal és szépek legyenek az összetevői.

Kiszerelés: Egy 30 ml-es, műanyag, babarózsaszín flakonban kap helyet a termék, ami könnyen táskába dobható, nem foglal sok helyet. A kupak lecsavarható, az adagolója csőrös. A flakonon lévő japán írásból nem sok információhoz juthatunk, de a neten megtalálunk mindent angolul is. Azt hihetnénk, hogy ez az apró flakon hamar kiürül, de ez tévedés.


Összetevők: Alkohol és illatanyag mentes. Szilikonokat, fizikai fényvédőket (zinc oxide és titanium dioxide), édesgyökér kivonatot (bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő), hialuronsavat (hidratáló), vízmegkötő és bőrpuhító összetevőket tartalmaz. Az egyetlen dolog, ami a nagyon érzékeny bőrűeket irritálhatja az a levendula kivonat, bár nem szerepel túl előkelő helyen az INCI-ben.

Teszt: A fényvédő maga fehér színű és tej állagú, de könnyen felvihető és kényelmesen eldolgozható. Gyorsan beszívódik a bőrbe és egyáltalán nem hagy maga után fehér réteget, ami sok fizikai fényvédőre jellemző. Minimális illata van, de alig érezhető. A benne lévő szilikonok miatt selymes tapintású lesz tőle a bőr és emiatt remek sminkalap is. A felesleges olajat felszívja a bőrről, de nem mattít teljesen, természetes kinézetű lesz tőle az arcom, ugyanakkor néha már túl soknak éreztem és picit szárított. Abszolút nem irritál, nem okozott pattanásokat sem, ellenben tökéletes védelmet nyújt. SPF 45-tel (vagyis az UVB sugarak több, mint 96%-át szűri ki) és PA+++-al (UVA sugarak elleni védelem) véd a káros napsugarak ellen. 1 héten keresztül voltam nap, mint nap vízparton, vízben és nagyrészt nem az árnyékban ülve, napi 2-3 újrakenés mellett egyáltalán nem égett le az arcom, nem vörösödött ki, barnulni viszont barnult! A tökéletes védelmet mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hajtöveimnél egy nagyjából 2 mm-es rész kimaradhatott a kenegetésből, így az jól le is égett és vörös lett.


Konklúzió: Számomra jelenleg tökéletes ez a fényvédő minden szempontból, a normál/száraz és nagyon érzékeny bőrűek kivételével mindenkinek bátran ajánlom, aki egy kíméletes, szép összetevős fizikai fényvédőt keres kedvező áron. Az ára 3500 Ft körül mozog és megrendelhető pl. INNEN.


Ti milyen fényvédőt használtok az arcotokra?



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. anno én is megrendeltem, mert csak jó véleményeket hallottam róla, és későn vettem észre a levendula-kivonatot, amit az extra érzékeny és rosaceás bőröm sajnos nem hiszem, hogy tolerált volna, így egyből el is adtam krémmánián. az innisfree the minimum sun cream-jét használtam év közben, ami spf 25, most nyáron sokat vagyok szabadban. ez is volt a probléma, mert spf50-es, fizikai, alkohol- és parfümmentes fényvédőt kb nem lehet találni. Két választási lehetőségem volt, egy Bioderma és egy Uriage, utóbbit választottam, de nehéz eldolgozni..nem az igazi. Várom az őszt, amikor nem egész nap a szabadban leszek és végre visszatérhetek a könnyedebb fényvédőmhöz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ezt az Innisfree fényvédőt használtam tavasszal, de sajnos nyáron túl sok a bőrömnek, ezért kellett más alternatíva, most meg már sajnos kivonják :/

      Törlés

Címkék