Csevegős Délelőtt #1 | Valentin nap

szombat, február 04, 2017


Arra gondoltam, hogy elindítok egy új rovatot a blogon, aminek annyi a lényege, hogy ezek ilyen csevegősebb (mert remélem hozzá fogtok szólni Ti is) és randomabb bejegyzések lesznek, de nem lesznek rendszeresek. Amikor van egy olyan téma, amiről úgy gondolom, hogy valamilyen szinten a bloghoz is kapcsolódhat, illetve érdekes vagy hasznos lehet mások számára is vagy csak szimplán közlés kényszerem van, akkor azt megírom. A mai alkalom témája a Bálint-nap lenne.

Az apropója pedig az, hogy amilyen gyorsan közeleg ez a nap, olyan sebességgel árasztják el az internetet az ajándék ötletek, limitál kiadások és a "gyorsan még időben rendelj" cikkek. Az emberek szerintem három csoportba sorolhatóak, vannak, akik nem ünneplik ezt a napot, mert úgy vélekednek, hogy nem csak ezen a napon kell törődnünk a másikkal (ami egyébként való igaz); vannak, akik ünneplik és meglepik egymást apróságokkal és vannak azok, akik bezsonganak már hetekkel előtte és folyamatosan azon rugóznak, hogy lehetőleg a legdrágább ajándékot vegyék meg vagy a másiktól várják el ugyanezt. Akármelyik csoportba is tartozik valaki, szíve joga eldönteni, hogy mit hogyan csinál és ünnepel, vagy minek mekkora jelentőséget tulajdonít. Ahogyan mindenkinek joga van ahhoz is, hogy erről véleménye legyen.

Szerintem a Valentin napnak nem arról kellene szólnia, hogy minél drágább ajándékot vegyünk a másiknak, lehetőleg minél menőbbet, hogy mutogathassuk instagram-on és versenyezhessünk vele a többiekkel.. Az internet mégis ezt próbálja sulykolni az emberekbe. Egy csomó online újságnál születnek cikkek ajándékötletekről, azt javasolják, hogy vegyenek nekünk húszezer forintos parfümöket, tízezres sminkeket, kozmetikumokat, minél drágább ékszereket vagy annál is drágább elektronikai kütyüket. Csak nálam nem kapcsolódnak ezek cseppet sem a Valentin naphoz? Csak szerintem annyira felszínesek ezek a nagyon jó tippek mind? Tőlem annyira távol állna az, ha ezek közül bármelyiket is megkapnám ajándékba. Mi köze egy telefonnak vagy sminkterméknek a Valentin naphoz? Ennek az ünnepnek nem arról kellene szólnia, hogy odafigyelünk egymásra, szeretjük egymást, közösen töltjük az időt, romantikázunk, esetleg meglepjük egymást valami szívhez szóló aprósággal? Mert nálam erről szól, de egy sminktermék vagy parfüm cseppet sem szívhez szóló. Mégis ezzel van tele minden, hasznos cikkek közül viszont még egy darabbal sem találkoztam, senkinek nem jut eszébe azt a tippet adni, hogy fiúk vegyetek egy szál vörös rózsát a Barátnőtöknek, vagy vegyetek egyet a kedvenc virágából, esetleg a kedvenc csokiját, lepjétek meg őket azzal, hogy mire este bemegy a szobába meggyújtotok pár gyertyát, tervezzetek egy nyugis filmezős estét kettesben. Lányok készítsetek egy finom sütit, lepjétek meg a Párotokat egy vacsorával (és nem az a lényeg, hogy 5*-os étterembe menjetek 12 fogásos lakomára), esetleg készítsetek otthon, saját kezűleg bonbon-t, de megannyi apróság van még, saját kezűleg szívvel-lélekkel készített dolgok. Nekem inkább ezek az ajándékötleteim, legalábbis én sokkal jobban örülök ezek közül bármelyiknek és eszembe sem jutna elvárni, hogy valami jó drága dolgot kapjak, a másik arcába tolni pedig pláne nem.

Mert hogy ilyen is van. Ami nálam rendkívül bicskanyitogató, amikor azt látom egy cikknél vagy a márkák oldalán a reklámozó bejegyzéseik alatt, hogy "felejtsétek nyitva ezt a bejegyzést a Párotok előtt". Most komolyan? Ennél szánalmasabb dolgot elképzelni sem tudok. Miért kellene célozgatni, az arcába tolni, hogy lehetőleg minél drágább ajándékot vegyen már? Fegyvert esetleg ne tartsunk a fejükhöz, hogy már pedig ezt vedd meg? Sőt "hátulról jövősen" az arcába tolni, hogy na nekem ez kell. Ha pedig esetleg ő mást gondolt, akkor érezze rosszul magát, hogy hiába célozgattál ő még sem vette meg neked. A szerelemesek napjának távolról sem az elvárásokról és a drága ajándékokról kellene szólnia.


Ti mit gondoltok erről?
Ünneplitek a Valentin napot?
Minek örülnétek jobban, egy szál virágnak vagy valamilyen flancos csecsebecsének?


You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék