Arcformázás II. - Szögletes, szív és körte arcforma

hétfő, február 27, 2017


Még nagyon régen elkezdtem ezt a sorozatot a blogon (emlékszik még rá egyáltalán valaki?), sajnos nagyon elhanyagoltam, annyira, hogy 2015 óta nem sikerült elkészítenem az első rész folytatását. De mindenképpen szerettem volna folytatni, befejezni, szóval végre itt a második rész. Hogy miről is szól ez a sorozat? "Az arc és szemformákkal fogunk megismerkedni, tippeket olvashattok majd arra vonatkozóan, hogy melyik típusú formát hogyan célszerű formázni, valamint hogy egyáltalán miről ismerhető fel az adott arcforma."

SZÖGLETES ARCFORMA

Miről ismerhető fel?
A szögletes formájú arc ugyanolyan széles a homloknál, az orcáknál és az állkapocsnál, ami határozottan szögletes vonalú.

Árnyékolás - világosítás
Árnyékold a haj vonalát a halántékok két sarkánál, valamint az állaidat is a két sarkánál. Világosítsd a homlokod közepét - lefelé haladva, a szemek alatti területet, és az állad csúcsát, hogy a tekintetek az arcod középső részére irányuljanak. Pirosítsd az almácskáidat, hogy elvond a figyelmet a szögletes sarkakról.

Hajviselet, frizura
A hajadat növeszd minimum a kulcscsontod alá, ez a frizura képes lágyabbá tenni a karakteres vonásokat. A tépett frizura nem ajánlott. Ha bubit szeretnél vágass aszimmetrikusan vagy ferdén, és kerüld az egyhosszúságú hajviseletet.

A hírességek közül Angelina Jolie, Salma Hayek és Sandra Bullock is ilyen arcformával rendelkezik.


SZÍV ALAKÚ ARCFORMA

Miről ismerhető fel?
A homlok széles, az arc az áll irányába keskenyedik, az alapka olyan, mint egy fordított háromszög.

Árnyékolás - világosítás
Árnyékold a halántékod és az orcák szélét, hogy az arcok szélességét optikailag csökkentsd. Világosítsd az állad, a homlokod és a szemek alatti területet.

Hajviselet, frizura
Az állig érő vagy annál hosszabb fazonok állnak jól, a bobfrizura is jó választás. Lehet loknik vagy tépett frizura is, és az oldal frufru is jól áll. A bubi haj és a lelapuló a frizura nem a legelőnyösebb.

Hírességek, akik ilyen arcformával rendelkeznek: Reese Witherspoon, Amanda Seyfried.


KÖRTE ALAKÚ ARCFORMA

Miről ismerhető fel?
Az arc keskeny a halántéknál és a homloknál, szélesebb az orcáknál és az áll vonalánál. A szív alakú arcforma fordítottja.

Árnyékolás - világosítás
Árnyékold az állad vonalát és az orcáid hogy kevésbé tűnjenek szélesnek. Világosítsd a homlokod, a szemek alatti területet és az állad csúcsát.

Hajviselet, frizura
A frufru és a halántékra fésült haj a legelőnyösebb. Jól áll az állig érő hullámos frizura. Kerüld a túl magas, tupírozott frizurákat.

Híresség, aki ilyen arcformával rendelkeznek: Cameron Diaz

Ezek a "nagykönyv" szerinti szabályok, amik sminkelés szempontjából elsősorban arra irányulnak, hogy az oválistól eltérő arcformákat hogyan sminkeljük úgy, hogy minél jobban ovális formájúnak hassanak. Ez csak egy iránymutatás, de mindenki viseljen olyan frizurát és sminket, amiben jól érzi magát.


Nektek milyen arcformátok van?
Betartjátok a formázási "szabályokat"?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék