Milyen határidőnaplóm legyen jövőre? 2018-as választék

kedd, október 31, 2017


Pár nappal ezelőttig határozott elképzelésem volt róla, most viszont ismét felvetődött bennem a kérdés, hogy milyen naptáram legyen jövőre? Úgy döntöttem górcső alá veszem a lehetőségeket és megosztom Veletek is, hogy mire jutottam. Úgyhogy ha Ti is elbizonytalanodtatok, most adok pár tippet.

Igazság szerint alig vártam az jövő évi DM Life Book megjelenését, mivel a ideivel összességében teljesen elégedett vagyok és maximálisan megfelel az igényeimnek, eddig jól ki is tudtam használni. Így részemről nem volt kérdés, hogy szeretném a jövő évit is kiváltani. De aztán a DM előrukkolt a hírrel, hogy hamarosan kaphatóak, csak éppen dupla annyi pontért válthatóak ki mint tavaly, így idén 200 pont + 1000 Ft lesz az ára, ami szerintem már pofátlanság. ITT meg tudjátok nézni a videót arról, hogyan is fog kinézni belülről. Ezzel a részével egyébként nincs problémám, így első látásra belülről nem tűnik rossznak. Ám a DM már nem a Papetrivel működik együtt, ha jól vettem ki, ezért a borítót illetően hanyatlás vehető észre, külsőleg nem is tetszik a napló, túl átlagos, túl semmilyen, nélkülözi az eddig rá jellemző különlegességet, s abban sem vagyok biztos, hogy idén kemény borításos lesz a fedele. Az árat illetően sokan vannak felháborodva joggal, hiszen legalább harangozták volna be előre, hogy duplázzák az árát.. ha pedig belegondolunk, hogy a pontokat átváltva már 61.000 Ft-ba kerül, eléggé nevetséges. A DM a sok felháborodott kommentet annyival nyugtázta, hogy "de idén 18.000 darab, különböző borítóval ellátott készült belőle", mintha ez érv lenne rá. Másrészt ez az eltérő borítás sem egészen igaz, tavaly is így promózták, de nem egy embernél láttam viszont ugyanazt a borítót, mint ami az enyémen is van, ami amúgy nem érdekelne, csak ne hangoztatnának hülyeségeket. Lényeg a lényeg: pontom éppenséggel lenne rá, s az is igaz, hogy nem nagyon szoktam felhasználni őket másra, valamint a belseje sem tűnik rossznak, de maga az elv és az unalmas külső miatt határoztam úgy, hogy inkább körülnézek és csak ha nem találok jobbat, ami meg is éri, akkor fogom kiváltani.

Szóval fenn áll a kérdés: Milyen határidőnaplóm legyen jövőre? Nézzük a lehetőségeket. Mindenhez találtok linket, ahol rendelni lehet, illetve ahol meg tudjátok nézni a belső tartalmat.

Bullet Journal
Gyakorlatilag ez lenne a legköltséghatékonyabb és legegyszerűbb opció, hiszen csak egy tetszőleges füzetet kellene venni hozzá, amit bárhol találhatok. Egy ideig láttam benne lehetőséget, de végül elvetettem. Nem hiszem, hogy lenne kedvem állandóan rajzolgatni bele és tervezgetni a kinézetét, márpedig a BuJo-ban pont a személyre szabhatóság és a gyönyörű különböző kialakítás tetszik, ami kihozható belőle és rengeteg inspirációs képet is találhattok Pinteresten. De úgy érzem ez az, amihez nem lenne türelmem.

Dolce Blocco
Külső: Nekem nagyon bejön, különösen a virágmintásaké, a képen látható a kedvencem.
Belső: Havi tervező vékony oszlopokban, heti tervező órák szerinti lebontásban, menstruációs naptár, utazó napló.
Ár: 3000 Ft
Beszerezhetőség: A hivatalos oldalról, de kisebb és nagyobb papírboltokban is elérhető.
Összességében: A borítást illetően széles a választék, az ára kedvező és könnyen beszerezhető. De a belseje számomra nem tűnik elégnek, nekem több helyre lenne szükségem a napoknál, más elrendezésben, valamint külön jegyzet oldal sem lenne rossz.


Életszövő (A 2018-as határidőnapló novembertől lesz rendelhető, még részletes infók sincsenek róla, ezért a tavalyit vettem alapul)
Külső: A5 méret, spirálozott. Kétféle cserélhető borító volt tavaly, és ha jól lestem el, akkor idén is így lesz, a két várható borító közül az egyik tetszik.
Belső: 180 oldal, színes, az írás nem üt át a papíron. Könyvjelző, emlékőrző, irattartó mappa, boríték, matricák. Éves naptár nézet, heti naptár nézet, havi áttekintő nézet. Ünnepnapok, névnapok jelölve vannak. Színező oldalak, motiváló idézetek, jelzi az óraátállítások idejét. Menstruációs, szabadság tervező naptár és órarend, valamint jegyzet oldalak.
Ár: 8990 Ft volt tavaly
Beszerezhetőség: rendelhető
Összességében: A belseje fogott meg igazán, nagyon aprólékos, szuperül kihasználható, szerintem minden van benne, ami kell. Ehhez mérten az ára talán reális, de most úgy érzem nekem már túl van azon a határon, amit kiadnék érte.


Külső: Csak tervezőlapok vannak, a "borítást" magunknak kell beszerezni külön.
Belső: Betétlapokból és matricákból áll. A naptár nem számozott, ezáltal bármikor elkezdhető. Havi, heti, napi bontás és jegyzetlapok.
Ár: Tavalyi infók szerint a negyedéves csomag 1790 Ft, a matricák pedig 300 Ft
Beszerezhetőség: Etsy-n keresztül rendelhető (most éppen nem)
Összességében: A stílust tekintve a legszebb, amit eddig láttam. Nagyon letisztult, mégis gyönyörű, nőies és elegáns, valamint az ára is kedvező. A negatívum számomra, hogy túl pici, nekem nagyobb területekre lenne szükségem benne.
*szerk: Már van saját bőr gyűrűs tervezőjük is, personal size méretben. A tervezőlapok A5-s méretben is elérhetőek, a termékpaletta pedig még bővülni fog.


Külső: Minimalista, nőies, A5 méretű, kemény borítású, több színben elérhető.
Belső: Heti, havi és éves tervező. TO DO lista, találkozó tervező, jegyzet lap, 204 oldalas
Ár: 29 euró (kb. 9000 Ft)
Beszerezhetőség: rendelhető
Összességében: Külső és belső kialakítása is nagyon tetszik, nőies. De a belsőt illetően vannak aggályaim, hogy elegendő lenne-e nekem, valamint az ára is sok egy kicsit.


Külső: Különböző mintázatú borítókkal kapható, nekem a nyári mintásak a kedvenceim, de vannak motiváló idézetesek is. A5 méretű, spirálozott, gumis.
Belső: Heti lebontású tervező, 64 lapos. Névnapok, ünnepek, matricák. Minden hónapnál motiváló képes elválasztó lapokkal.
Ár: 2500 Ft-tól
Beszerezhetőség: Pirex-ben és egyéb papírboltokban.
Összességében: Külsőre szuperek, a belsejében a motiváló elválasztók tetszenek leginkább, és talán a napoknál lévő jegyzet helyek is elégnek bizonyulnának. Az ára is vállalható.

Külső: Elegáns, letisztult, csajos. Kétféle borítóval érhető el: titokzatos botanikus kert vagy csillagos éjszaka. Többféle árnyalatban: pasztell kék, rózsaszín, bézs, korall vagy halványszürke.
Belső: Havi összesítő, fontos célok, úgy szeretnék pont. Heti tennivalók, jegyzet oldal, névnap összesítő.
Ár: 4999 Ft
Beszerezhetőség: Lucky Shepherd Designer Store, LUMME Designer Store vagy FB oldalon keresztüli rendelés
Összességében: A külseje nagyon tetszik, a belseje nekem nem biztos, hogy túl praktikus lenne, határeset.


DOT for You IRKA (Várhatóan november végétől, december elejétől lesz elérhető)
Külső: 14x18 cm-es, kemény táblás, vászonborítású. Fekete, mályva, olíva zöld és szürke színben lesz választható.
Belső: Heti és havi lebontású, külön jegyzetrésszel. A tavalyi verziót belülről ITT nézhetitek meg, az idei terveit pedig ITT.
Ár: Előrendeléssel november közepéig (nem kötelez vásárlásra) 5990 Ft, utána 8500 Ft lesz
Beszerezhetőség: A webshopból lesz rendelhető.
Összességében: A külseje nem rossz, a mályva tetszik legjobban. A belseje viszont nekem túl egyszerűnek, s kevésnek tűnik - az ára pedig ehhez mérten sok, még az előzetes áron is.


Külső: Mini, normál és nagy méretben is kapható. Mindenféle csajos borítóval.
Belső: Bővíthető. A naptár ötvözi a kreativitást és a szervezettség iránti igényt. Havi és heti elrendezés, laminált elválasztókkal, motiváló képekkel. ITT megnézhetitek teljesen a belsejét.
Ár: A normál méret most akciósan 6500 Ft.
Beszerezhetőség: Etsy-n keresztül rendelhető.
Összességében: Talán kívül-belül is ez tetszik a legjobban, összességében szerintem szuper és számomra maximálisan kihasználható lenne, egyedül az árát sokallom, már mihez képest.

Papetri (Ők tervezték az idei DM Life Book-ot, sokan kérdeztétek, hogy lehet-e tőlük naplót venni külön, szerencsére lehet!)

Külső: 3 féle mintázat (gyümölcsös, halas, absztrakt), 3 féle borító (kemény, puha, átlátszó puha), 2 méret (A4 és A5).
Belső: Jobb papírminőség, mint a tavalyi, nem üt át rajta a filc sem. Dátumozatlan, 200 oldalas. Célok, kívánságok, havi tervező (születésnapok, találkozók, jegyzetek, pénzügyek, bevásárlólista), heti tervező jegyzetek résszel, órarend, telefonszámok. Könyvek, amit elolvasnék; filmek, amiket megnéznék, 12 fontos dolog az évre. Illusztrált oldalelválasztók.
Ár: 6990 Ft-tól
Beszerezhetőség: Rendelhető vagy a bemutatóteremben megvehető (Paloma - Room4)
Összességében: A belseje részletes és ha elrendezésben is hasonló, mint a tavalyi, akkor imádnám, az absztrakt borítás a kedvencem.


Ti tudjátok már milyen határidőnaplótok lesz jövőre?

You Might Also Like

14 megjegyzés

  1. Vettem egy A5-ös noname határidőnaplót, ami nagyon cuki baglyos. Belsejét tekintve egy oldal egy nap, 1000 Ft. volt ey kínai üzletben. Szerintem anyánál fog landolni, én pedig maradok a jól bevált filofaxomnál, ami a bujo mellett az egyik legformálhatóbb határidőnapló - szerintem.

    http://szelencetitkok.blogspot.hu/2017/07/szelencegondolat-filofax-sztori-igy.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Külsőre a filofaxok is szimpik, de nekem túl pici és jobban szeretem a "kész" határidőnaplókat.

      Törlés
  2. Nagyon kutattam én is határidőnaplót, a Jo & Judy volt az, ami szinte minden kritériumomnak megfelelt volna, de 10.000 forintot azért nem vagyok hajlandó sajnos erre áldozni. Viszont ezek a Janka Arnoczky darabok gyönyörűek, kár, hogy nincs részletesebb kép a belsejéről, bár amiket láttam az oldalukon, igazából azok tetszenek. Nagyon elgondolkodtam, csodaszépek. Jól jött nagyon a posztod, azt hittem, nem lehet nekem újat mutatni, de sikerült, és köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a Jo & Judy dizájn tekintetében csodás, de az ára szerintem is sok, szóval megértelek. Örülök hogy hasznod volt számodra a poszt! :)

      Törlés
  3. Én a gyűrűs határidőnaplómnál maradok. Az idei piros marad a külső borítása és ezt a gyönyörű belsőt rendeltem meg hozzá :
    https://m.aliexpress.com/s/item/32804958031.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.67669520y8LCzU#autostay

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amennyi képet látni belőle Aliexpressen tényleg szépnek tűnik :)

      Törlés
  4. Hát én kegyetlen füzetmániás vagyok, szóval nekem most egy másfél évre szóló Paper Blanks határidőnaplóm van, amit nyúzok, egyéb firkálmányaimnak pedig bujo.
    Tetszik, hogy ennyire jól összeszedted a lehetőségeket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy nem vagyok elég kreatív és türelmes egy BuJo szépítgetéséhez, pedig tényleg nagyon jó :D

      Törlés
  5. Jó reggelt kívánok. Olyan tőkét kapok, amelyet rövid és hosszú lejáratú, 5 000 és 1 000 000 euró közötti külön hitelt nyújtanak bármely komoly hitelfelvevő számára. A hitelem a hitel futamideje alatt 2% fix kamatozású. A kölcsönöket a kölcsön összegétől függően 1 és 24 év közötti időszakra visszafizetik. Jelenleg sok projekt finanszírozott, ezért segíthetek neked. Tehát, ha hitelre van szüksége, ne habozzon kapcsolatba lépni velem, hogy többet tudjon meg az állapotomról. Vegye fel velem a kapcsolatot közvetlenül e-mailen: roselarousse88@gmail.com

    VálaszTörlés
  6. Kölcsönöket nyújtanak a vállalatoknak és a magánszemélyeknek, ésszerű kamatlábon 2%. E-mailben: (anggadiman1@gmail.com), ha érdekli a kölcsön ajánlat.

    VálaszTörlés
  7. A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

    VálaszTörlés
  8. Christy Walton asszony vagyok pénzügyeim Vállalatoknak és magánszemélyeknek nyújtott kölcsönöket ésszerű kamatokkal csak azért, hogy segítsek azoknak, akik pénzügyi problémákkal küzdenek, stb. Ha érdekel, akkor érheti el ezt az e-mailt: (christywalton355@gmail.com) próbált valamilyen kölcsönt kapni? akkor most alkalmazza Christy Walton Finance asszonynak

    VálaszTörlés
  9. A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

    VálaszTörlés
  10. A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyott bennünket, annyira zavaros és frusztrált voltam, hogy fizetném a hatalmas adósságot. Egy nap átkerültem az interneten, és rámutattam (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN segített neki egy kölcsönt. Így 15 000 000 Ft összegű kölcsönt kértem 5 évig a Társaságtól a postán keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com). Amikor a hitelre jelentkeztem, fogadást tettem Istennek, hogy ha megkapom a kölcsönt, a világ tudta, hogy mit tett velem, legnagyobb meglepetésem szerint kevesebb mint 48 óra alatt a hitelem 2% -os kamatlábbal történt. Most a férjem adósságát rendeztem, és új életet és vállalkozást indítottam. Teljesítette az én fogadalmat. Tehát, ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne 2% -ig, kérjük, lépjen kapcsolatba GINA MORGAN HITELKERESKEDELMI KFT. E-mail címével, ginamorganloancompany@gmail.com

    VálaszTörlés

Címkék