DIY Project - Ajándék ötletek Karácsonyra

hétfő, december 01, 2014


December legelső napját mi mással is indíthatnám, mint valamilyen Karácsonyi témájú bejegyzéssel. Még időben vagyunk az ajándékok beszerzéséhez, elkészítéséhez, így akinek esetleg még semmilyen ötlete sem lenne, annak remélem segítséggel szolgálhatok. Ajándékként, ajándék-kísérőként is jól funkcionálnak ezek, hoztam szépségápolással kapcsolatos dolgokat is, de kifejezetten Karácsony témájú kiegészítőket is.

Ajakápoló készítése saját kezűleg

Amire szükséged lesz hozzá: 1 kiskanál méhviasz, 2 kiskanál hidegen préselt olaj (olívaolaj, jojoba olaj, szőlőmag olaj) 1 kiskanál shea vagy kakaóvaj, 1 kiskanál olvasztott étcsokoládé.

A méhviaszra azért van szükség, hogy a folyékony masszából szilárdan kenhető ápolót kaphassunk. Az olajok, vajak táplálnak és hidratálnak, míg a csokoládé színt és ízt ad neki. Ha elkészültél már csak egy kisebb tárolót kell találnod neki, amibe teheted. Nekem korábbról maradt még meg egy Mannás minivajam, aminek a "dobozát" kitisztítottam, és tökéletes alternatíva lett ajakápoló tárolására.

+ tipp: Ha hirtelen megoldásra van szükséged bátran kenj az ajkaidra mézet vagy vazelint, mindkettő szuperül hidratál!
+ tipp: Ha színezett ajakápolót szeretnél, akkor vazelinre és tetszőleges színű pigmentre/rúzsra lesz csak szükséged; ezeket összekeverve pillanatok alatt el is készül. Ha rúzst használsz előtte fel kell olvasztani. A mennyiség pedig a tároló nagyságától függ, tetszés szerint.


Dezodor természetes összetevőkből

Stiftes verzió hozzávalói: 1 evőkanál sheavaj, 1 evőkanál kókuszolaj, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 1 evőkanál szódabikarbóna vagy rizsliszt, pár csepp illóolaj, e-vitamin kapszula

A száraz összetevőket elkeverjük, a shea vajat felolvasztjuk, az olajat is hozzáöntjük, belecseppentjük az illóolajat is, majd 1-2 db e-vitamin kapszulát is kiszúrunk és belecsöpögtetjük. Ezután tetszőleges tárolóba helyezzük, mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

Spray-s dezodor hozzávalói: 200 ml szénsavmentes ásványvíz, 50 ml almaecet, 10-15 csepp illóolaj

Pillanatok alatt elkészül, illóolajból több félét is beletehetünk, tetszés szerint, ezután összerázzuk és már kész is.


Hajszínhez illő száraz sampon 5 perc alatt

Egyenlő mennyiségben keverünk össze rizslisztet (ha nincs, sima liszt is jó) valamint kukoricakeményítőt. Ha fekete, vörös, vagy barna hajad van, akkor keverhetsz hozzá kakaóport, hogy a hajszínedhez passzoljon és még véletlenül se látszódjon meg benne. Én alapvetően nem igazán szeretek száraz sampont használni, inkább hajat mosok, de ha már feltétlenül szükséges akkor gyorsabb és költségkímélőbb megoldás magunknak elkészíteni. Az szükséges összetevők többnyire mindenkinek a konyhájában megtalálhatóak.


Készíts bármilyen gyertyát otthon

  • Önts tetszőleges színű viaszt tésztaszaggató formába, rengeteg karácsonyi és nem karácsonyi forma közül válogathatsz, majd helyezz bele kanócot is.
  • Fogj egy tetszőleges méretű gyertyát és díszítsd körben fahéjdarabokkal, majd kösd át egy szalaggal.
  • Vágj félbe egy narancsot és szedd ki a belsejét. Az üresen maradt héjába csöpögtess viaszt, tegyél bele kanócot; ha van kedved díszítésképpen fahéjakat is tűzdelhetsz bele.
  • A viaszt muffin formákba is töltheted, a közepébe pedig szintén viaszt helyezz. Pillanatok alatt kész van.


Rózsa formájú gyertya

Bármilyen viaszt, vagy másik gyertyát kell megolvasztani, majd a képen látható plecsnikben kiönteni, nem kell szabályosnak lennie, csak a méret legyen körülbelül egyforma. Ha már kezd megszilárdulni, de még formázható állapotban van, szirom alakúvá kell formázni, a közepébe kanócot tenni, a szép rózsa formáért. Ha a leírás nem lenne elég egyértelmű, a kép alapján is meg lehet érteni.


Elegáns karkötő

Ezt a karkötőt még én sem készítettem el, de már régóta szeretném, csak el kellene jutnom az alapanyagok beszerzéséig. Semmi másra nincs hozzá szükség, mint gyöngyökre, szalagra, damilra és tűre. Értelemszerűen a damilt a tű segítségével a gyöngyökbe vezetjük és a kép alapján elkészítjük. Nekem nagyon tetszik, nem csak szép, de elegáns is. Akár más színeket is lehet választani, de nekem ebben a párosításban kifejezetten elnyerte a tetszésemet.


Rénszarvasos boríték / ajándékkísérő

Ennek az elkészítéséhez csupán színes karton papírokra, ragasztóra és ollóra van szükség. Magát a borítékot készíthetjük mi magunk is, de akár már kész borítékot is használhatunk hozzá. Egy nagyobb és két kisebb kör formát kell rajzolnod, két tojást, és két szarvat, majd a kép alapján megfelelően felragasztani. Ha valakinek nem elég jó a kézügyessége, akkor használhatja sablonként a képet is. Nekem nagyon tetszik, nagyon ötletes és mutatós ötlet ajándékok mellé.


Készítesz idén valamilyen ajándékot saját kezűleg?

You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. A karkötőt, a gyertyát és az ajakápolót mindenképpen megcsinálom és becsempészem valamelyik szerettem csomagjába. :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötletek, nekem legjobban a házi gyertyák tetszenek!

    VálaszTörlés
  3. Gyertyát szeretnék készíteni én is, már üvegem is van hozzá. Az ajakápolót is kiakarom próbálni, annyi helyen olvastam már hozzá receptet, hogy meghozta a kedvem a készítéséhez. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos nagyon szép gyertya lesz :) Én a karkötőn függök leginkább, ajakápolót csak azért nem készítek most, mert tele vagyok ezerfélével :D

      Törlés
  4. Én anyunak idén egy kis általam készített arcradírt adok :) olíva olajból, cukorból, narancshéjból és egy ki naracs olajból az illata kedvéért :) remélem tetszik majd neki

    VálaszTörlés

Címkék