AVON Planet Spa arcmaszk holt-tengeri ásványokkal

csütörtök, november 20, 2014


Arcpakolások széles választéka lelhető fel a drogériákban, így válogatni és kísérletezni könnyű. Azonban sajnos én azt tapasztalom, hogy ezeknek nagy része semmit sem ér, semmit sem nyújt; legalábbis számomra. Arra már sikerült rájönnöm, hogy az én bőrömnek a legelőnyösebb valamilyen agyagos, iszapos maszk. A Himalaya Herbals Nim arcpakolását még mindig imádom, és a képzeletbeli dobogó első helyét birtokolja, de kíváncsi vagyok más termékekre is, hátha akad olyan, ami még őt is felülmúlja.

"Az arcmaszk holt-tengeri sót és iszapot tartalmaz, melyek tisztító hatásukról ismertek. Felszívja a bőrről a felesleges zsírt, tisztítja és csökkenti a pórusok nagyságát, láthatóságát. Puhává, lággyá és ragyogóvá varázsolja az arc bőrét." - szerepel a termék címkéjén.

A pakolás, összetevőit tekintve egészen szép lenne, de sajnos az ötödik helyen denaturált alkohol éktelenkedik, és parfüm is található benne, ezt sajnos csak utólag vettem észre. Arra még nem találtam választ, hogy minek kell egy terméket tönkre tenni parfümmel, ami tök felesleges összetevő, és csak árt a bőrnek..


A tubus 75 ml-es, az anyag színe szürke, az állaga sűrűbb krémes, a teljes száradás után lemosással távolítható el. Hetente egyszer szoktam általában hasonló terméket használni, és 10-15 percig szoktam fent hagyni, érdemes a leírt hatóidőt betartani, és lehetőleg nem fürdés közben, párás helyen használni. Illata bizony van, ami közepesen erős, és ez sokakat zavarhat, főleg, hogy nem a kellemes fajtából való. Csupán annyit vártam tőle, hogy tisztítsa ki a pórusaimat, és mérsékelje azok nagyságát. A hatása azonban teljes mértékben elmaradt. Lemosás után egyszerűen olyan, mintha semmi sem történt volna, mintha ott sem lett volna. Nem tisztít, nem lesz tőle puha a bőröm, beleül a pórusokba. Nem mattít, mondjuk legalább nem is szárít, és nem irritált. Lemosni pedig könnyű.


Sajnálom, hogy ismét egy olyan pakolásba botlottam, ami semmit nem ér, de igazából akkor lepődtem volna meg, ha bármi hatékonyat tett volna. Őszintén, a rengeteg tapasztalatomból kiindulva, nem fűztem hozzá túl sok reményt.

Próbáltad már ezt a maszkot, vagy valamelyik másikat az Avon-tól? Neked bevált?
Milyen maszkokat szeretsz? Van kedvenced?

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ezt még nem láttam a katalógusban, de nem igazán bízom az avon arcápolókban vagy maszkokban...
    Van tőlük egy pórustisztító maszkom ami, hát fogjuk rá, hogy hat de nem a legjobb.
    Én amit szeretek ilyen arcmaszk témában az a neutrogena visibly clear 2 in 1 (narancssárga tubusos) terméke. Szépen tisztítja a bőrt és puha lesz utána a bőröm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazság szerint korábban én is több arcápolási terméket próbáltam tőlük (krém, tonik stb.), de egyiktől sem voltam elájulva, szóval ezeket a dolgokat én sem náluk szerzem be. A Neutrogena arcmaszkját nem ismerem, de lehet, hogy majd meglesem. Köszi a tippet! :)

      Törlés
  2. Nekem is volt már ilyen maszk, mondjuk én nagyon szerettem. Az illata is kellemes volt számomra, és a lemosása után jó puha és hidratált volt a b­őröm tőle. Sajnálom, hogy neked nem vált be. :)

    eletszepsegei.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy neked bevált, lehet, hogy az én bőröm nem kompatibilis a márkával arcápolás terén :D

      Törlés

Címkék