Yves Rocher - Selymes tápláló sampon | TESZT

péntek, szeptember 18, 2015


Az Yves Rocher termékeivel nem ápolok túl jó kapcsolatot, nincsenek jó tapasztalataim, emiatt ha keresek egy bizonyos terméket sosem jut eszembe beugrani és benézni hozzájuk is körülnézni. Nem alaptalan a távolságtartásom, hiszen több terméket is próbáltam már tőlük, de ezek nem voltak szerencsések. Azok közül, amiket én kipróbáltam már egyedül a tusfürdőik azok, amik jók, viszont közülük pedig az illat variációkat nem nekem találták ki. A parfümjeik között vannak finom illatok, de azokat pedig túlárazottnak gondolom. Legutóbb éppen elfogyott a samponom és ki szerettem volna próbálni valami újat, a Regeneráló Samponjukat néztem ki magamnak előre neten keresztül, mert sokan írtak róla jókat, gondoltam adok neki egy esélyt, lássuk mit tud. Az üzletben szembesültem vele, hogy hiánycikk, így néznem kellett egy másikat, sokat morfondíroztam de végül a Selymes Tápláló sampon mellett tettem le a voksom, a továbbiakból kiderül, hogy megérte-e.

Kiszerelés: 300 ml
Ár: 840 ft

Amit ígér: "Krémes tápláló sampon, a selymes tapintású, szépségtől ragyogó hajért! Zabtejjel gazdagított összetételének köszönhetően száraz haja visszanyeri lágyságát és rugalmasságát. Parabén, szilikon és mesterséges színezékmentes összetétel, 98%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Növényi eredetű összetevők: bio mezőgazdaságból származó zabtej, növényi lemosó alap. A bio mezőgazdaságból származó zabtejkivonatban gazdag selymes, tápláló sampon képes ellátni szomjazó hajtincseket a megfelelő tápanyagmennyiséggel. Táplálja a haj rostjait és megerősíti a haj szerkezetét, hogy makacs fürtjei fénytől ragyogó, lágy, könnyen fésülhető hajzuhataggá változzanak. Szilikonmentes formula, amely nem nehezíti el a haját."

A külseje masszív, a kupakját nekem néha nehéz kinyitni, használat előtt fel kell rázni, illik a termékhez a zöld szín. Az illata büdös, növényes, állateledeles, nem is tudom mivel írjam le, nekem nem tetszik, de ami ennél is nagyobb gond, hogy hajmosás után a hajamon jó darabig ezt az illatot érezni (annak ellenére is, hogy tök más balzsamot használok). Szerintem még sosem használtam szilikonmentes sampont, én nem ellenzem ha van belőle a samponomban, sőt.

Na most az első probléma (ha az illattól eltekintek) ott kezdődött, hogy ha azt szeretnénk, hogy habozzon is ez a termék, akkor kétszer-háromszor akkora mennyiség kell belőle, mint a korábban használt samponokból, ez pedig azzal is jár, hogy sokkal hamarabb fogy. Mondhatjuk, hogy hát ez nem baj, mert legalább nincs benne SLS és így sokkal kíméletesebb.. de most komolyan, hogy lehet rendesen hajat mosni úgy, ha a sampon nem is habzik? Rákenem a hajamra és beszívja, nincs mit mosni, olyan, mintha sima vízzel dörzsölném a hajam. Ha valakinek ez így rendben van és így is elégedett, akkor oké, nekem nincs.

Ebből kifolyólag én úgy használtam, hogy egy halom sampont nyomtam ki egyszerre, de hogy valami pozitívat is mondjak, a hajam könnyen kifésülhető volt a használata után (bár ez egyébként is így szokott lenni) és miután megszárítottam puha tapintású is volt (alapjáraton sokszor száraz), tehát azt alá tudom támasztani, hogy táplálja a hajat.

Viszont sajnos már a hajmosást követő napon nem úgy nézett ki a hajam, mintha előző nap mostam volna, zsírosítja a hajat, arról nem is beszélve, hogy viszketett a fejbőröm, már érezhetően el kezdtek zsírosodni a hajtöveim, a második napon pedig már vállalhatatlan volt, pedig a korábbi samponjaimnál 3-4 naponként elegendő volt hajat mosnom. Ami pedig az összetevőit illeti, a marketingszövegből azt remélné az ember, hogy makulátlanok az összetevői, de nem: tartalmaz parfümöt, alkoholt és illatanyagokat is.

Összegezve ez sem az a termék lesz, ami erősíti a kivételt a szememben a márka termékeivel kapcsolatban. Ezután sem fogok fejvesztve rohanni az üzletbe keresgélni sajnos/nem sajnos. Valamint az ára is elég sok, ahhoz képest, hogy mennyit kell használni belőle egyszerre. Vannak ennél sokkal jobb samponok is. Nem tudnám jó szívvel ajánlani, de ha valaki találkozott már vele és ellenkező tapasztalatai vannak vele kapcsolatban, akkor kíváncsian várom a véleményét :)


Próbáltátok már bármelyik sampont a márkától?
Aki használta már, annak mi a tapasztalata vele?

You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Szia! Nekem sem vált még be sajnos a termékük. Viszont a kézkrémjük az jó azt szeretem. Még próbálok kísérletezgetni a termékeikkel. Bár így kb minden anyukámnál landol.
    http://barbisminkesszepseg.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El sem szeretném képzelni, hogy a kézkrémjeiknek milyenek az összetevőik.. ebből kiindulva nem számítok semmi jóra és mióta kijött az ekcémám a kézkrémek összetevőire is odafigyelek. De ha neked bevált az tök jó :)

      Törlés
  2. Érdekes amit írsz, nekem eddig ez a legjobb szilikonmentes sampon amit használtam. Az illatát is szeretem és soha semmitől nem lett olyan selymes a hajam, mint ettől a sampontól. Még sok balzsamot is felülmúl. Úgy tűnik, fejbőr és hajtípus függő, hogy kinek mi jön be. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg igen, mert láttam, hogy sokan dicsérik, de ez ilyen.. általában ami a legtöbb embernek csodaszer, az nekem tuti hogy vagy az ellenkezője vagy hatástalan :D De azt aláírom, hogy szép puha lesz tőle a haj, és egy ideig élettel telibb is, de ez az extrém sebességben való zsírosodás tőle ez nem megbocsájtható szempont :/

      Törlés
  3. Lehet abban valami, amit Kriszti mond... a hajtípuson túl én még az életkorunkat is megemlíteném, mint befolyásoló tényezőt, mert szerintem Krisztivel mi a 30 körüli csapatba tartozunk, míg te és Benke Barbi 25 alatt lehettek valahol. Ez persze csak tipp.
    Az Yves Rocher tőlem egyébként piros pontot kap, nekem nagy kedvenceim, de ez a sampon nem éppen felhasználóbarát az alkolhol-, a parfüm- és az illatanyagtartalmával. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tippeltél, én 22 vagyok, valószínűleg ahogy a krémek esetében is, itt is ki milyen típus.. És valóban! Sajnos én csak utólag néztem az összetevőit, ha előre tudom, akkor nem valószínű, hogy megveszem :D

      Törlés
  4. 23 vagyok. nekem könnyen zsírosodik a hajam, lehet ez a gond. De pl nekem a tusfürdő sem jött be tőlük a kókuszos :( De nem adom fel a dolgot még próbálkozom, a micellás vizüket néztem most ki magamnak

    VálaszTörlés
  5. Kiválasztottad a leggyengébb sampont a kínálatból. Az összeset próbáltam és használtam már, ez az egy, amivel én sem voltam teljesen megelégedve, mert a többihez képest nagyon gyengén muzsikált. Én a helyedben adnék a márkának még egy esélyt, és az eredetileg kinézett sampont is kipróbálnám. Nem tudom, az életkornak van-e köze a dologhoz mint ahogy Nóri írja, én 2-3 éve (kb. 26 évesen) tértem át az Yves Rocher samponokra (isebb-nagyobb kihagyásokkal) és szereti a hajam. Eleve meg kell szokni a natúrabb samponokat (hogy nem habzik, hogy nem lesz tőle szupersima a haj az első időkben) de a döcögős kezdet után csodás lesz a végeredmény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sok jót olvastam erről is, ezért mertem megvenni helyette, most egyenlőre elment a kedvem ezektől a samponoktól, de majd a későbbiekben meglátjuk. A habzás nélküliséghez pedig én nem szeretnék hozzászokni, nekem ez ahogy írtam is nem igazán jön be, hogy beszívja a hajam az egész sampont és olyan, mintha csak a vízzel dörzsölném :S

      Törlés

Címkék