7 felejthető újdonság

hétfő, július 24, 2017


A kedvencek mellett mindig akadnak olyan termékek is, amik vagy nem váltak be, de annyi mondanivalóm még sincs róluk, hogy külön bejegyzést szánjak nekik vagy amik csak egyszerűen semmilyenek, ezért pár mondatnál többet nem tudnék mondani róluk. A mai bejegyzésben 7 ilyen felejthető (számomra) újdonságról fogom megosztani, hogy miért nem lettek a kedvenceim.


A Schauma Nature Moments Provánszi Gyógynövények És Levendula Sampon egy nem olyan régi újdonság, amire én is kíváncsi voltam. Vékony szálú és lelapulásra hajlamos hajra készült ez a levendulás, lila verzió. Az illata szerencsére nem undorítóan levendulás, erőteljes - de visszafogottabb. Szilikon-mentes, ennek köszönhetően minden életet kilehel a hajból, mivel én használok balzsamot, ami viszont szilikonos, ezért ez nem okozott problémát. Jól tisztít, nem okozott irritációt a fejbőrömön, ennyi. Egynek elment, de vannak jobb samponjaim is.

Hajápolási vonalon maradva a Balea Napvédő Hajspray megtetszett a boltban, mert szőke hajra való, véd a naptól, a sós és klóros víztől és könnyen kifésülhetővé teszi a hajat. Két fázisú, használat előtt össze kell rázni, az illatát imádom, napozás/strandolás illata van teljesen, hogy a fénytől és társaitól véd-e azt nem tudom, de könnyebben kifésülni nem tőle tudom a hajam. Ami zavar benne, hogy ragad tőle picit a hajam, ezért nem lett kedvenc.

Az utolsó hajas dolog a NowFoods Shea Nut Oil, amit iHerbről rendeltem még korábban, éppen talán $1-ra volt akciózva, így gondoltam megér egy próbát. Arcra és hajra is ajánlják a hidratáló hatása miatt, én utóbbira használtam de gyakorlatilag semmit sem ért. A hajba dolgozni macerás, sokkal egyszerűbb egy sima kókuszolajat használni, és a hidratáló hatásából sem tapasztaltam semmit.


Tavasszal nagy kézkrém keresőben voltam, végső megoldásként vettem meg a Kamill Sensitive Kézkrémet, ami alkohol, illatanyag és parfüm mentes. Könnyed állagú és hamar beszívja a bőr, de sajnos ekcémás vagy szárazabb kézre viszont elég kevés a hidratáló hatása.

A Catrice Aqua Ink Lip Linert még glamour-napokon vettem, 040 Back To The Fuchsia az árnyalat neve és ahogy elnéztem csak a nagyobb Catrice állvánnyal rendelkező Müllerekbe kapható. Sosem használtam még hasonló kialakítású terméket, és filces ajakra valót sem. Kör alakú a filc vége, ezáltal nehezebb vele precízen dolgozni az ajkak vonalánál, a színe viszont szép lila, ami nagyon tetszik. Ha sikerülne szépen felvinni az ajkakra, a következő nehézség, amin én már nem igazán tudtam segíteni az, hogy foltosan fog, akárcsak egy filc a papíron, így nem túl esztétikus látvány. Pedig amúgy pigmentált, egy réteg is elég lenne belőle, de még újra átszínezve is foltos. Lemosni pedig nehéz, nekem még kézfázisú lemosóval is alig jön le, minimális nyomot hagy.


A Tetesept Relaxation Fürdősót még régebben nyertem Krémmániás tesztelős játékon. Könnyen és gyorsan feloldódik a vízben, amit narancssárgára színez. Levendulát és citromfüvet tartalmaz, sajnos az illata nekem nem lett a kedvencem, nagyon intenzív illata van, egy fürdőszobába ez kifejezetten tömör és sok, számomra már-már fullasztó tud lenni, ezért nem is használom gyakran.

Az utolsó pedig az Aromax Gránátalma Olaj, amit tesztelésre kaptam hónapokkal korábban. Több mindent ígér: kíméletes, antioxidánsokban gazdag olaj, ami gyorsan beszívódik a bőrbe, olvasztott csokoládéra jellemző illatot hagy maga után. Lassítja az öregedési folyamatokat, helyreállítja a bőr rugalmasságát, bőrregeneráló hatású, száraz és érzékeny bőrre is kiváló. Ennyi ígéret közül csak néhányról tudok tapasztalatot mondani. Én nyomokban sem érzek csokoládé illatot rajta, ellenben valóban kíméletes, hiszen nem túl bonyolult az összetétele, ami van az is természetes dolgokból áll össze. Nekem a beszívódásával van problémám, nem hogy gyorsan nem szívódik be a bőrbe, de nagyjából soha. Hiába használtam belőle a legminimálisabb mennyiséget, akkor is mindig hagyott egy ragadós, fénylő réteget az arcomon, ami elég zavaró, emiatt nem is szívesen veszem elő.


Nektek mik a tapasztalataitok a fenti termékekkel?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Ne haragudj, ha számodra is evidens dolgot írok, és már kipróbáltad, csak eszembe jutott, hogy én a marulaolajat nem csíptem az elején, mert az esti rutin utolsó lépéseként, a hidratálóra kentem rá, és nekem sem igazán akart beszívódni. Ellenben, ha összekeverem a kezemben a krémet és az olajat, sokkal jobb a helyzet - most pl. egy teafaolajos-aloe verás félt használok esténként, amely vizes érzetű az arcomon, és ezzel együtt a marulaolajat is beszippantja a bőröm. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a tippet! Igen így is próbáltam már, de sajnos hasonló úgy is az eredmény :/

    VálaszTörlés

Címkék