Ikonikus micellás víz: Bioderma Sébium H2O

csütörtök, július 06, 2017


Tényleg olyan különleges a Bioderma micellás víz? Valóban annyival többet tud, hogy megilleti az ikonikus jelző és megéri rá több pénzt kiadni, mint hasonló társaira? A legjobb micellás víz a kínálatban? Ezekre a kérdésekre voltam leginkább kíváncsi, amikor először kipróbáltam a Sébium H2O-t. Ha érdekelnek a válaszok olvass tovább!

A Párizsban töltött idő alatt kerültek nálam előtérbe a patikai kozmetikumok, előtte a bőrápolási rutinom 90%-át koreai termékek uralták. Több mindent kipróbáltam, leváltottam és picit talán meglepett, de a legtöbb dolog nagyon be is vált és meg is szerettem, annyira hogy megérte a cserét.

A Bioderma H2O micellás vizek régóta örvendenek óriási népszerűségnek, sosem értettem az okát, nem hittem el, hogy egy ennyivel drágább termék többet tudhat, mint bármely drogériás társa és bevallom mindig úgy voltam vele emiatt, hogy én ennyiért biztosan nem veszem meg. Pedig titkon azért mindig kíváncsi voltam. Aztán kipróbáltam és megszerettem, így mikor lehetőségem adódott választani pár terméket a márkától nem volt kérdés, hogy a Sébium H2O micellás víz is köztük lesz és egy hosszabb tesztnek is alávetem.


Ez a verzió a kombinált/zsíros bőrre való, több fajta kiszerelésben is elérhető (100, 250 és 500 ml). Az összetevők között a lista végén található parfüm, ezt leszámítva nincs vele baj. Ginkgo biloba kivonatot is tartalmaz, más terméknél is észrevettem már, hogy ezt az összetevőt szereti a bőröm.

Az első dolog, amiben különbözik a társaitól az az illata. A LRP-nak poshadt, a Garniernek semmilyen, az Aromaxnak aloés növényes, ennek viszont finom illata van, ami meg nem mondom mire hasonlít, de tetszik. A második, amiben különbözik az az érzet a bőrön, amit hagy, miután áttöröltem vele az arcom. Egy hidratáló érzet marad az arcomon, ami nem ragad és nem is érzek rá késztetést, hogy lemossam (a többinél sem, de azoknál nincs ilyen érzet), ebből adódóan abszolút nem szárít, sőt kifejezetten jó a szárazabb, vízhiányos bőrnek. A kupak jól záródik, de elég vékony ami tartja, ezért óvatosan kell vele bánni, mert szerintem könnyen le lehet törni. A 'rés' mérete is megfelelő, nem túl nagy, ezért nem áll fenn a veszély, hogy pocsékolunk, tökéletesen lehet vele adagolni.


A szennyeződéseket reggel és este is szépen magához vonzza, eltávolítja. A szemem nem csípi, a bőröm frissíti. Kevésbé zsírosodik tőle az arcom. A pattanások eltűnését ne önmagában ettől a terméktől várja senki, ahhoz egy jó rutin és célzott kezelés szükséges tapasztalataim szerint, aminek ez a micellás víz jó eleme. Tényleg több és más mint az eddig használt micellás vizeim és mióta meg van csak utána nyúlnék legszívesebben.

Az ára drága, ez tény, ennek ellenére nagyon megszerettem, ha elfogy valamilyen akcióban biztosan beszerzem az utánpótlást. A legkisebb kiszerelés 1100 Ft körül mozog, míg a legnagyobb 4300 Ft körül. Sokszor kapható kedvezményes áron, vagy 1+1 akcióban. Tényleg jobb, mint amiket eddig használtam és végre értem, hogy miről beszélt eddig mindenki, kijelenthetem, hogy ő a kedvencem, tényleg megérdemli az első helyet. Nektek is csak ajánlani tudom, hogy kipróbáljátok, de utána valószínűleg nem fogjátok beérni kevesebbel.

Kapható nagyobb patikákban, több online webshop-ban, Notino-n is.


Próbáltátok már valamelyik Bioderma micellás vizet?
Szerintetek megéri az árát, Nektek jobban bevált mint más?

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Én a klasszikus verziót próbáltam csak de az semmivel sem volt jobb, mint a Garnier és még a szememet is csípte. A ragaszkodóbb szempillaspirált pedig egyáltalán nem hozta le.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy neked nem jött be. Nem tudom, hogy hatásukban mennyire különböznek, de egyenlőre a Sensibio nem hoz lázba.

      Törlés
  2. Én a rózsaszínt veszem újra rendszeresen, nagyon sok micellás vizet próbáltam már, és ez vált be eddig legjobban. Nincs illata, nem csíp, jól tisztít még akkor is, ha kihagyom előtte az olajos lemosót. Csak akciósan szoktam venni, úgy nem olyan vészes az ára. A zöldből volt egy kis 100ml-esem (ezek szoktak lenni 990Ft-ért), de az szárította a bőrömet, pedig alapból nekem zsíros/kombinált (és még érzékeny is). A Vichy és az LRP is jó, bár a Vichynek elég fura illata van. A Garniert is próbáltam, azt viszont egyáltalán nem bírta a bőröm, ki kellett dobnom, nyilván valamire allergiás vagyok benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy neked is bevált. A Vichy-t nem próbáltam, a LRP nekem nem vált, a Garnier viszont igen, ebből is látszik, hogy ahány bőr annyi variáció.. :D

      Törlés

Címkék