Lush Cupcake Arcpakolás és Créme de Menthe Szájfrissítő

hétfő, október 30, 2017


Szeptember elején érkezett egy meglepi csomagom a Lush-tól, ami tartalmazott két terméket is a legutóbbi kívánságlistámról. A Cupcake arcpakolásból már korábban elhasználtam egy teljes mintát, ezért tudtam hogy továbbra is szeretni fogom. A Créme de Menthe Frissítő Szájtabletta viszont számomra is újdonság volt. A mai bejegyzésben olvashatjátok a véleményem róluk.

Ha valaki esetleg még nem ismerné a Lush-t: termékeik friss alapanyagokból, kézzel készülnek és állatokon sem tesztelnek. A márka leginkább a fürdőkészítményeiről ismert, de a kínálatuk ennél szélesebb palettán mozog.


A Cupcake Arcpakolás frissen és tartósítószer hozzáadása nélkül készül, így hűtőben kell tárolni és lehetőleg 3 héten belül felhasználni. Említettem, hogy korábban volt már mintám belőle, ami 4 alkalomra is elég volt, s én általában csak hetente egyszer használok arcmaszkot, így kicsit tartottam tőle, hogy a teljes kiszerelés, ami 75g idő előtt rám romlik majd. Ez szerencsére még nem történt meg, pedig már egy hete nem kellene használnom, ha betartanám ezt az időt, de mivel még semmilyen változást nem észleltem rajta nem fogom kidobni, még bőven van a tégelyben annak ellenére is, hogy néha heti kétszer is bevetettem a lejárat miatt.

Ez az arcpakolás lenmagfőzetet tartalmaz, ami táplálja és puhítja a bőrt. A friss menta tonizáló hatású, a kakaóvaj hidratál, miközben a rhassoul iszap mélyen tisztítja a bőrt és elnyeli a zsírt. A kakaópor, a vaníliakivonat és a fodormentaolaj pedig a maszk kellemes illatáért felelnek - ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy az illata mentolos csokis. A csokoládé színű pakolás elég tömör állagú, de szerintem könnyen kenhető és nem túl darabos. Mivel hűtőben tárolom, ezért felvitelkor isteni hűsítő érzés a bőrön, ami még így ősszel is jól esik. Vastagon kell felvinni, az állagából adódóan nem is nagyon lehetne máshogy. Nagyjából 10-15 percig szoktam hagyni az arcomon, ez idő alatt hatékonyan kitisztítja a pórusaimat, nem húzódik közben a bőröm, amiért pedig különösen kedvelem, hogy emellett szárítás helyett hidratálja az arcom. Így lemosás után nem feszülő és száraz tapintású arcbőr fogad. Nekem a lemosással sincs problémám, a legegyszerűbb fürdéssel egy időre tenni, könnyen eltávolítható. Az 1 hónap alatt nem okozott semmilyen irritációt vagy pattanást. Az egyedüli negatívuma csak az, hogy túl hamar lejár a szavatossága, ezt leszámítva bevált arra a célra, amire szerettem volna, szeretem még mindig, ezért újra vevős lesz.

TIPP: Ne dobjátok ki a Lush tégelyeket, mert ha 5 db összegyűlt és kimosva visszaviszitek, akkor egy arcpakolást kaptok ajándékba.


A Créme the Menthe Szájfrissítő Tabletta 45g kiszerelésű. A kis flakon több, emerald színben és csillogásban pompázó tablettát rejt, amiket fogmosás után kell egy kis vízzel vegyítve a szájba dobni, gyakorlatilag szájvízként funkcionál, csak szebb összetevőkkel.

Amit ígér: "Hátborzongatóan jéghideg lehelet dupla adag mentával. Az almasav lágyan gyümölcsös íze csiklandozza a nyelved és elnyújtja a csípős borsmentaolaj hatását. Nem felrázva, nem keverve: tisztán jéghideg felfrissülés."

Mivel nem volt előzetes tapasztalatom, ezért a leírásra hagyatkoztam és azt vártam, amit leír. Használtam már korábban olyan szájvizet, ami annyira mentolos volt, hogy konkrétan lezsibbadt a szám, ezért a leírtak alapján valami hasonlóra számítottam, de legalább olyan élményre, mint egy mentolos rágónál. Azt hittem, hogy a pici kis tabletta hamar elpezseg a számban, de ez még sem olyan gyors folyamat. Inkább bizsereg, mint pezseg, s teljesen soha nem is pezsgett el (vagy én nem akartam túl sokáig várni). Az ízében leginkább a borsmentát szoktam érezni, de egyáltalán nem túl erős, nem túl mentolos, nem túl csípős és nem is jéghideg, valamiért a "nagyon jéghideg lehelet" nálam elmarad. Ettől függetlenül a dolgát teszi, a kis kiszerelés praktikusabb, mert könnyen utaztatható. De én jobban szeretem az enyhe helyett az erőteljes mentolos hatást, ezért  újra nem venném.


Próbáltátok már valamelyik terméket a kettő közül?
Mi a kedvencetek a márkától? Szerintetek mit érdemes kipróbálni?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Az arcpakolást én is próbáltam már, bár csak egy pici mintám volt belőle. Tetszett, de teljes kiszerelésűt nem mernék venni, mert ahogy olvasom, mindenkinél megromlik. :|
    Amit viszont mindig megveszek Lushéktól, az valamelyik ajakradírjuk, és a Handy Gurugu kézkrém, mert ennél egyszerűen nincs jobb kézkrém a világon. ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ajakradírjaikat én is szeretem :) A pakolást meg bízom benne, hogy romlás nélkül sikerül majd elhasználnom. Kézkrémek közül én nagyon kevés jót ismerek, mert hajlamos a kézfejem az ekcémára, ezért nem mindegy az összetétel ott sem.

      Törlés

Címkék