BIOLA Naturissimo | Környezetbarát natúrkozmetikumok arcra és hajra

szombat, december 22, 2018


A Biola márka számomra nem ismeretlen, a kozmetikákban használt termékeikről ismerős lehet nektek is. Régebben, mikor még adtam a kozmetikai bőrtisztításra, gyakran voltam olyan szakembernél kezelésen, aki Biola kozmetikumokkal dolgozott, amikkel ilyen úton pozitív tapasztalataim voltak. De mi a helyzet a lakossági termékeikkel? 3 újdonságot teszteltem, amikről most olvashatjátok a benyomásaim.

A Biola egy magyar márka, ami biokozmetikumokat gyárt, gyógyhatóanyagokat fejleszt, s több termékcsalád is megtalálható a kínálatukban. A Naturissimo pedig a Biola termékcsalád natúr kistestvére, bőr és környezetbarát kozmetikumok előállításával foglalkoznak, ezekkel a termékekkel igyekszenek kielégíteni a lakosság igényeit, ugyanakkor ugyanúgy előfordulnak szalonokban is.

Naturissimo Alga-Spa Maszk: Avokádókrém színű, géles, kicsit talán nyálkás állagú, könnyen és gazdagon kenhető fel az arcra. Felkenéskor picit csípi a szemem, pedig értelemszerűen szemkörnyékre nem szoktam maszkokat kenni. Olyan érzés, mint amikor hagymát szeletelek. A kb. 20 perces hatóidő alatt az arcom néhány olyan kis területén is csíp, ahol mondjuk frissen piszkált "seb" van. 10 perc alatt rádermed az arcra, fokozatosan szárad meg, aztán lehúzható vagy mosható. Pórustisztító hatása sajnos nincs, viszont hámlasztó hatása van, egyenletes, puha tapintású, feszes bőrt hagy maga után, amit csak fizikai radírozás után szoktam tapasztalni. Az biztos, hogy nem szárít szerencsére. Tág pórusú, vízhiányos bőrre ajánlott, bázikus gyógyvízzel készült. A bio alga kivonatnak köszönhetjük a feszesítést, amin kívül kandilla olaj és akácia kivonat van benne. És még számos hasznos és jótékony összetevő, amik felerősítik a többi hatását: méz, komló kivonat, spirulina alga, jojoba olaj, cickafark. Pozitívan tapasztaltam bőrnyugtató hatását is.


Szkeptikus voltam a hajra való termékekkel, nekem elsőre túlságosan növényiek, de azért hajtott a kíváncsiság.

Kávé & Goji Sampon: Teafa és rozmaring illóolajok, borsikafű kivonat segítik a fejbőr kíméletes tisztítását. Eukaliptusz illóolaj támogatja az üde bőrérzet kialakulását. A moringa olaj, kávébab és goji kivonat pedig az ép hajszálak képződését segítik elő. Erőteljes mentolos illat és szokatlanul folyékony állag jellemzi a sampont. A 150 ml-es kiszerelésből elég sokat kell elhasználnom egyetlen hajmosás során a hosszú hajamra. Első mosásra nem habzik fel túlságosan, a második körben már egész jól habosodik és ekkor érzem jobban azt is, hogy jól tisztít. A szilikonmentesség már abban is megmutatkozik, hogy a hajam tapintása száraz és sprőd lesz, emiatt sem kedvelem igazán a szilikon nélküli termékeket. Bár tény, hogy jóval kíméletesebb ez a módszer. A samponnal használatával akár 1-2 nappal is kitolható a hajmosás, ami nagy szó.

Moringa & Jojoba Hajfény Balzsam: Száraz, töredezésre hajlamos hajra ajánlott. A haj kifésülését könnyítendő, tettek bele jojoba olajat és tucuma vajat. A nyírfalevél kivonat, mandulatej hidrolizátum és eukaliptusz illóolaj regenerálja a hajszálakat. A gyakorlatban növényi illat jellemzi ezt a terméket is, ami a hajban nem marad meg tartósan. Az állaga nem túl testes, inkább folyékony, az 50 ml-es kiszerelése pedig szerintem derékig érő haj esetében nagyon kevés, nekem 2 használatra volt elegendő ez a mennyiség. A hajszálak azonnal beszívják magukba, amint rájuk kerül, de igazából nem sokat tesz hozzá a haj ápoltságához. Önmagában ettől nem lesz könnyebben kifésülhető a haj, ugyanolyan száraz és kezelhetetlen tapintású marad. Én a balzsamoktól a hidratálást várom, a selymes puha haj érzetét, amit ettől nem kapok meg.


A tökéletes eredmény érdekében én a Kávé & Goji Samponnal kétszer mosom át a hajam, mialatt tökéletesen megtisztul. Majd hajszárítás előtt hajápoló kondicionálót és hajolajat keverek össze, amit aztán felviszek a hajam alsó felére, kihagyva a hajtöveket. Ez a kombináció tökéletes, mert a samponnak köszönhetően a következő hajmosás kitolható, ugyanakkor a puha, selymes tincseket is megkapom az egyéb hajápolóimnak hála. A Moringa & Jojoba Balzsamnak szerintem nincs sok értelme, ellenben az Alga-Spa maszkot szintén ajánlom egy felfrissülésre vágyó szépítkezős napon.


Ismeritek a Biola/Naturissimo kozmetikumokat?
Használtok bármilyen terméket a márkától?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék