Egészséges körmök, tartós mani - 9 lépésben

hétfő, szeptember 29, 2014


Korábban már volt egy bejegyzésem, amiben arról olvashattál, hogy hogyan készíthetsz magadnak otthon gél lakkot, vagy hogyan teheted tartósabbá a körömlakkozást gél lakkal kombinálva, ezt IDE kattintva megtalálod. A mai bejegyzésben viszont arról írok, hogy gél lakk használata nélkül, nekem milyen lépések váltak be ahhoz, hogy tartós maradjon a manikűröm, valamint hogy én miket teszek azért, hogy a körmeim egészségesek és szépek legyenek.

Az első lépés mindig az, hogy formára és méretre reszelem a körmeimet. Hiába nőtt már meg elég hosszúra, ha elkezd lemezesedni vagy gyengülni, akkor csúnya lesz, ezért ilyenkor célszerű lereszelni kisebbre, hogy aztán az egészséges köröm nőjön újra. Korábban már említettem, hogy természetes körömből nem szeretem a túl hosszút, számomra igénytelen hatást kelt akkor is, ha másnál látom, szóval nálam elő sem fordul, hogy tíz centis karmaim lennének. Reszelőkből pedig nem szeretem sem a durva verziókat, sem az átlagos körömreszelőt, amit körömápoló készletekbe is mindig tesznek, ezért egy ilyen közepesen erős, de kíméletes és számomra tökéletes darabot használok.

A második lépés a körömágybőr eltávolítása, szerintem ezt nem kell túlmagyarázni. Megoldható rózsafa pálcikával is, de nekem azzal nem működik, így én egy fémből készült bőrfeltoló-kaparót használok. Akinek nehezebben megy használhat körömágybőr puhító olajat is, vagy manikűrözés előtt, ha meleg vízben áztatod a körmeidet szintén fel fog puhulni a bőr, ami megkönnyíti az eltávolítást.

Én minden egyes körömlakkozás vagy gél lakkozás előtt bolyhozom a körmeimet, mert ezáltal szép, egyenletes és sima lesz a körömfelszín, jobban terül a lakk, és szebb lesz a végeredmény is. Nem javaslom, hogy körömreszelővel ess neki, ugyanis azzal többet árthatsz, mint használsz; pillanatok alatt elvékonyíthatod a körömlemezed! A hajam égnek áll, mikor akár még egy műkörmös is szétreszeli az ember körmét egy körömreszelővel.. teljesen felesleges, egy bufferrel sokkal szebb eredményt lehet elérni, és még a körmömet sem teszem tönkre vele, kíméletes és hatékony.

Negyedik lépésként a Lovely Erősítő szérum calciummal és C vitaminnal nevű termékét használom, már nagyon régóta. Ennél jobb körömerősítővel még nem találkoztam, ráadásul még piszkosul olcsó is. Mint ahogy a nevében is szerepel ez nem egy körömlakk, hanem annál sűrűbb állagú, folyékony szérumszerűség. Bekenem vele a körmeimet és pár perc alatt be is szívódik. Erősíti a körmöket és serkenti a növekedésüket is. Ha mondjuk éppen nem lakkozom ki a körmeimet egy ideig, akkor is használom rendszeresen, mert nagyon hatékony.

A következő lépés az, hogy minden körömre használok savmentes primert. Igen, ezt alapvetően gél lakk vagy műköröm készítés esetén szokták alkalmazni, de mivel én gél lakkozni is szoktam magamnak, így van belőle itthon, egyszer kipróbáltam és bevált, ezért azóta többször használom őt is. Egyébként ez egy kétoldalú ragasztóként működik, és a tapadást segíti. Mióta használom azóta jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy egy-egy körömlakk tartósabb legyen a körmeimen.

A hatodik lépés nálam az alaplakk használata, ami azért ajánlatos, mert így a színes körömlakk nem fogja be a körmöket, tartósabbá teszi a manikűrt, valamint én azt tapasztaltam, hogy így eltávolítani is könnyebb a lakkot. Ezután jön ugye az egy vagy két színes réteg, ha szerencsém van és egy nagyon jól fedő körömlakk került az utamba az szuper, mert minél kevesebb réteg van a körmömön, értelemszerűen annál gyorsabban szárad. Persze ez nem sokszor fordul elő :D

Ezek után lakkozásból már csak a fedőréteg van hátra, amit én nem mindig használok, pedig szintén abból a szempontból hasznos, hogy tartósabbá teszi a manit, viszont ugye lassítja a száradási időt is. Egy korábbi bejegyzésben írtam róla, hogy beszereztem a Sally Hansen Double Duty (alap és fedőlakk egyben) körömlakkot, nos azóta folyamatosan ezt használom, és nagyon elégedett vagyok vele, mert tényleg azt vettem észre, hogy ha őt használom, akkor tovább marad sértetlen a körömlakk a körmeimen. Ezen kívül pedig teljesen jól működik a körmeimmel, gyorsan szárad.

Az utolsó lépés nálam szintén nagyon fontos, ez pedig a körömbőr ápolása, táplálása, amihez egy finom kókuszos illatú olajat használok, de erre a célra szerintem szinte bármelyik termék beválhat. Nem csak hidratálja a bőröm, hanem ha esetleg sebes, akkor gyorsabban gyógyul tőle a bőr, és segít a regenerálódásban. Ez is egy olyan termék, amit nem csak körömlakkozás esetén használok, hanem bármikor, amikor szükségét érzem.

Milyen praktikákat vetsz be, hogy tartósabbá tedd a manikűröd?
Hogyan gondoskodsz a körmeid egészségéről?
Hasznosnak találtad a bejegyzést?


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon-nagyon klassz lett ez a bejegyzés, ennél jobban és részletesebben nem is lehetett volna összeszedni azokat a dolgokat, amikre figyelnünk kell körmeink ápolásakor!
    Nem tudom, hogy mi az oka, de a körmeimet én sem szeretem túl hosszúra hagyni, és egy ponton túl mások kezén is visszatetszést kelt bennem, ha a sajátjuk egy karomra hasonlít ápolt és rendezett körmök helyett.
    Külön örülök annak, hogy felhívtad a figyelmet arra, hogy csakúgy, mint a hajunk esetében is, a kevesebb ezúttal is több: ami csúnya, azt le kell vágni/reszelni, mert csak így tudunk teret engedni a szépnek és az újnak... ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés Nóri :) Ez a hosszúság dolog tényleg érdekes, mert műköröm esetén viszont nagyon szép tud lenni egy hosszabb köröm is (persze a méteres macskakarom akkor sem), saját körömből viszont egyáltalán nem :S

      Törlés

Címkék