Tindigo Kozmetikumokat mindenkinek! | TESZT

csütörtök, április 12, 2018


Ha ezt a bejegyzést olvasod, valószínűleg Tindigo sem ismeretlen számodra, de ha mégis, gyorsan kattints az oldalára, sok hasznos információt fogsz találni bőrápolás témában. Decemberben jelent meg Ildi 3 új kozmetikuma: C-vitamin szérum, Retinol szérum és egy különleges formulájú arc és sminklemosó balzsam. Ezen kívül két könyve is napvilágot látott bőrápolás témában, ha jól tudom már Libriben is megtalálod őket. Az egyik az Esszenciális bőrápolás kibővített kiadása, míg a Tiszta bőr titka picit talán specifikusabb, de az biztos, hogy csupa hasznos dolgot lehet belőle tanulni.

A retinol szerelmeseként nem volt kérdés, hogy szeretném Ildi szérumát kipróbálni. A balzsam pedig annyira izgalmasnak tűnt ezzel az egyedi formulával, hogy azonnal kíváncsivá tett. A C-vitamint viszont szimplán nem csípi a bőröm, ezért alapból kilőve.

Ildi maga a garancia a szép összetevőkre, ezért sem a legolcsóbbak a kozmetikumai. Minőségi alapanyagokat használ, kerülve az illatanyagokat és alkoholt. Öröm, hogy rendelés előtt nem feltétlenül kell az összetevőket lesnem percekig, simán bízhatok a termékében.


A Tiszta bőr titka című könyv nem egy tudományos blabla. Konkrét, lényegre törő és hasznos. Egy hétköznapi, bőrápolásban kevésbé jártas is simán megért belőle mindent. Személy szerint kötelezővé tenném (mondjuk a sok unalmas kötelező olvasmány helyett 😬😜), de egyébként is. Én is Ildinek köszönhetem a kozmetikumok felőli szemléletváltásom. Pusztán a blogjából is sokat tanultam és tudtam meg, de még így is tudott újat mondani a könyv. Nem csak a felületi kezelésekre, bőrproblémákra fekteti a hangsúlyt, hanem kitér az esetleges mögöttes okokra, egészséges életmódra, táplálkozásra és lelki okokra is. Nem a problémák elkendőzéséről ír, hanem a megoldásukról. Nagyon szeretem benne, hogy nem egy olvasmányos regény, tele felesleges, végtelenségig nyújtott apróságok magyarázásával, de nem is pár odavetett, sablonos mondat. Tartalmas és valóban használható.


A Mild & Pure Cleansing Balm egy nagyon különleges formulájú kozmetikum. Pumpás kiszerelése nagyon praktikus, gélszerű állaga van, amiből fél pumpa nekem bőven elég, s ami arcra kerülve olajossá válik. Napraforgó, sárgabarack, argán és jojoba olajat tartalmaz. Kellemes tapintású, balzsamosan olajos, nem idegesítően ragacsos. Valami sokkal kellemesebb és gazdagabb. Tökéletesen működik sminkeltávolításhoz vagy szimpla arctisztításhoz is. Sminklemosás esetében számolni kell vele, hogy önmagában nem biztos, hogy elég, két lépéses lemosáshoz lett kitalálva, így lehet elkél mellé egy micellás vizes áttörlés is. Nem csípi a szemem! Kíméletes, nem hagy feszülő érzést a bőrön, sőt imádom a kis extra hidratáltságot és hihetetlen puha bőrt, amit eredményez egyetlen lemosás alatt is. A kiszerelése kedvez az utazásoknak is, ezért is igyekszem spórolni vele. Teljesen illatmentes. Egyetlen negatívuma, hogy gyorsan fogy.

A Smooth & Glow Night Repair Olajszérum egy szintén olajos formula, de nem a nehéz, ragacsos, alig kenhető értelemben. Pipettás adagolóval rendelkezik, 3-4 csepp nekem elegendő belőle egy alkalommal. Abszolút nem csíp vagy irritál, Ildi szándékosan kíméletes összetételűre alkotta meg, hogy aki esetlegesen érzékenyebb rá, annak is jól működhessen. Bár azért azt meg kell említenem, hogy én a retinolra amúgy sem vagyok érzékeny, nagyon jól bírja és imádja a bőröm. Kombinált bőrűként az olajok nem tartoznak a kedvenceim közé, önmagában használva nekem ez a szérum sem szívódik maximálisan be. Ez zavaró tulajdonsága a hasonló kozmetikumoknak, mert nem szeretem, ha összekenem mondjuk alvásnál a párnám vele... Ezért gyakran keverem hidratáló krémbe, ez segít, hogy ne maradjon olajos tapintású az arcom kicsit sem. Reggelre pihe-puha és üde arc néz rám vissza a tükörben. A retinol nálam tipikusan az az összetevő, aminek nem feltétlenül a használat közbeni hatását veszem észre egyik napról a másikra, hanem a hiányát, ha abbahagyom. Hosszútávon hozzájárul a szebb bőrkép eléréséhez, a pattanások visszaszorításához. Nem utolsó sorban szuper anti-agint hatóanyag. Mesések az összetevők: 0,5% retinol és E-vitamin. Foszfo- és szfingolipidek, amik a bőrmegújító hatásért felelnek. Valamint 10 féle értékes növényi olaj: jojoba, szőlőmag, avokádó, csipkebogyó, olíva, borágó, ligetszépe, sáfrányos szeklice, mandula és makadámdió. Természetesen ez is illatanyag és alkohol mentes.


Ha Te is szívesen kipróbálnád Tindigo valamelyik termékét, vagy jobban beleásnád magad a bőrápolás rejtelmeibe, most 20% kedvezménnyel tudod megvásárolni őket a Glamour-napok alatt, ITT találod meg őket. A kuponkód: TINDIGOGLAM20 Ha pedig személyre szabott tanácsokra lenne szükséged, Ildi már konzultációkat is tart, nem csak Budapestieknek.😉


Mi a véleményed a Tindigo Kozmetikumokról?
Olvastad már valamelyik könyvet? Hasznosnak találtad?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék