SUMMERTIME | Strandolás előtt és után használt termékek

hétfő, augusztus 04, 2014


A nyárból még egy teljes hónap hátra van, sokan még csak most fognak menni nyaralni, így remélem hasznos információkkal szolgálhatok számukra. A fényvédelem az elsődleges és legfontosabb, nem csak a testünket, hanem az arcunkat és az ajkainkat is védenünk kell a káros sugaraktól. Erre nem csak strandolás és direkt napozás esetén lenne szükség, hanem bármilyen más esetben is, amikor a bőrünk napfénynek van kitéve, azonban én a mindennapokban, utcára és hasonlók nem szoktam bekenni magam kifejezett fényvédő krémekkel (tudom, hogy ajánlott lenne). A fényvédőkön kívül pedig különböző termékekkel segíthetjük elő a barnulást, valamint napozás után a kiszáradt bőrt is fontos hidratálni és táplálni. A bejegyzés címét jobban ki sem lehetne fejteni, tehát ha kíváncsi vagy rá, hogy nekem milyen termékekre van szükségem ha strandolok vagy napozok, akkor olvass tovább.




A sorban elsőként említeném meg a DM saját márkás fényvédő termékcsaládjából a Sundance Napozó Lotiont kókusz illattal; idén vásároltam meg először és jól tettem, hogy kipróbáltam. 20-as UVA/UVB szűrővel rendelkezik, csak testre használom. Glicerint, E-vitamint, valamint B5-provitamint tartalmazó formula, ami a nappal szembeni védelem mellett hidratálja a bőrt és megvédi a kiszáradástól. A krém lágy textúrájú, könnyen kenhető, gyorsan felszívódik és nem hagy fehér nyomot maga után. Nem szárítja a bőrt, kifejezetten kellemes a használata, mindemellett pedig még az összetevői is egészen szépek. Az illata lágy kókusz, teljesen kellemes, nem az tömör-gejl féle; számomra meglepő, hogy egy naptejnek végre nem naptej illata van :D Az "olcsó húsnak híg a leve" mondás ebben az esetben nem állja meg a helyét, ugyanis tökéletesen teljesít, mégsem kerül több ezer forintba; tehát nem feltétlenül csak borsos áron találhatunk megfelelő fényvédőt. Én nagyon bevált, ha elfogyna gondolkodás nélkül újravásárolnám.

A Garnier Ambre Solaire Barnító Napolajat akkor használom, ha épp kedvem van hozzá, mert elősegíti a gyorsabb barnulást. Napvédő faktorszáma 2, tehát nem biztosít önmagában optimális védelmet a bőrnek, én naptej használata után alkalmazom. Neki is enyhe kókusz illata van, szintén nem a zavaró kategória. Bár elméletileg nagyon sötét, már lebarnult bőrre javasolják a használatát, én pedig messze vagyok a nagyon sötét bőrtől, sőt.. de ennek ellenére is nyugodtan használom, nincs ebből semmi probléma, hatékonyan elősegíti a barnulást. Aranybarna csillogást ad a bőrnek, ami a használata után szépen fénylik is (természetesen egészen a megszáradásig/lemosásig).


A La Roche Posay Anthelios XL Gél-Krém SPF30-al rendelkezik és kifejezetten arcra való fényvédő. Amit ígér:  

"Védi a bőrt az UV sugarak által okozott leégéstől, bőr-reakcióktól és a sejtkárosodástól. Ultra száraz bőrfelszín. Nem hagy fehér nyomot. Mattít. Nagyon magas, széles spektrumú, fotostabil UVA/UVB védelem. SPF 30-as megerősített védelem az UVA sugarak ellen is (magasabb védelem, mint az EU-s előírás). Szabadalmaztatott Mexoplex® fényszűrőrendszer. Bőrnyugtató La Roche-Posay termálvízzel." Bőrgyógyászatilag tesztelt, minimalista formula: illatanyag-mentes, paraben-mentes, nem komedogén. Azonnali beszívódás, ultra-száraz végeredmény, fehér foltok nélkül. Vízálló." 

Bővebben nem szeretnék írni róla, mert hamarosan lesz róla egy részletesebb bejegyzés és nem szeretném lelőni a lényeget. Viszont annyit elárulok, hogy szívesen használom, mert jelenleg a legoptimálisabb választásom az arcom védelmére.

A La Roche Posay Termálvíz pedig ajándékba járt a rendelésem mellé. Ásványi anyag összetétele bikarbonátból, kálciumból, szilikátból, magnéziumból, szeléniumból és rézből/cinkből áll. Hűtőből való kivétel után különösen jól frissít, de anélkül is. Egy szempillantás alatt beszívja a bőröm és rendkívül jó frissesség érzetet nyújt, így nagy kánikulákban jól jön. Viszont magamtól biztosan nem vásárolnám meg, mert egy spriccelős üvegbe töltött ásványvíz is pont ugyanilyen hatást tud biztosítani, ezért véleményem szerint felesleges kiadni érte ennyi pénzt.


Előszeretettel használom különösen napozás után, de máskor is a Fa NutriSkin Karité Vaj & Őszibarack Testápoló Tejet, aminek a nevéből adódóan fincsi őszibarack illata van, 7 ápoló összetevő segítségével hidratál. Nagyon lágy, folyós textúrája van, könnyen kenhető, gyorsan beszívódik és nem hagy ragacsos réteget maga után. Megfelelően hidratálja a bőröm, de azért a 48 óráig tartó hidratáltság túlzás. Szívesen használom, mert nagyon szuper frissítő érzést nyújt és az illata is mennyei.

Az Isana ajakápolót nem szeretném túlragozni, mert korábban már szerepelt egy bejegyzésben részletesebben (ITT elolvashatod). SPF20-al rendelkezik, nem hagy ragacsos réteget és jól hidratál, így nappal való érintkezés során bátran használom és ajánlom másnak is, ugyanis az ajkaink is hajlamosak leégésre.



Ti milyen termékeket használtok napozáshoz? Mivel ápoljátok a bőrötöket utána?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék