Legyél természetes! | Natúr smink

hétfő, augusztus 25, 2014


Vészesen közeleg a szeptember, megmondom őszintén én cseppet sem várom, főleg ha számításba veszem azt is, hogy ez a nyár milyen gyengére sikerült a pocsék időjárás miatt. Hamarosan évszakváltás és sokunknak újra kezdődik a suliszezon is. Ha épp azon töröd a fejed, hogy milyen sminket készíts majd magadnak, vagy egyáltalán érdemes -e a suliban sminkelni és ezzel pepecselni reggelente, akkor számodra hasznos lehet ez a bejegyzés, amiben az én véleményemet olvashatod. Ha kíváncsi vagy rá, olvass tovább.

Bár már magából a bejegyzés címéből is sok minden kiderül, azért ennyivel még sem rendezhetjük le a témát. Melyik lány ne szeretne akár minden nap ragyogó sminkben pompázni és olyan tökéletesen kinézni, mintha csak a címlapról lépett volna elő?! Bizonyára akadnak kivételek, de azért a legtöbben biztosan. Azonban ez nem jelenti azt, hogy minden áldott nap teljes sminkben kellene megjelennünk, sőt nem is hiszem, hogy ezt egy iskolában vagy munkahelyen nagyra értékelnék. Semmi szükség nincsen rá, ha csak nem egy modell vagy. Ráadásul egy halom vakolat nélkül is nézhet ki valaki sugárzóan. Nincs annál visszataszítóbb látvány, mikor valaki póthajjal, műkörömmel, agyon szolizva, öt réteg alapozóval, két kiló sminkkel az arcán billeg.. feltűnőnek feltűnő, de cseppet sem szép és magával ragadó, valamint véleményem szerint teljesen fölösleges. A kevesebb néha több. De ez csak az én véleményem.


Ez persze nem jelenti egyenesen azt, hogy aki teljes sminket mer magának készíteni minden áldott nap az rondán nézne ki és egyebek. Aki szépen el tudja készíteni magának a sminket helyzethez illően, nem viszi túlzásba, valamint szereti is és tudja is viselni azzal nincs probléma, mert ez már ízlések és pofonok kategória. Én a természetesség híve vagyok, ezért a mindennapok során csak ritkán viselek teljes szemsminket, mert nem érzem szükségét. Fotózásokra, bulikra és fontos eseményekre tartogatom, ettől lesz számomra igazán különleges, mert nem válik megszokottá.


Amit én az átlagos hétköznapokra, iskolába, munkahelyre javaslok, az egy egyszerű natúr smink. Előnye, hogy gyorsan elkészíthető még kezdők számára is, nem kell vele sokat bíbelődni, nem kell hozzá túl sok dolog és bár egyszerű de még is bőven elegendő a szép és kipihentnek tűnő megjelenéshez is!

1. A reggeli arctisztítás, hidratálás után, ha szükségesnek érzed használj alapozót vagy egy hidratáló BB krémet, hogy egységesebbé varázsold az arcbőröd és elfedd az esetleg bőrhibákat. Vigyázz a mennyiségre, mert ha túl sokat viszel fel, akkor nem eltüntetni, hanem kiemelni fogod a bőrhibákat. Ha pedig nincsenek bőrproblémáid és önmagában is hibátlan és üde a bőröd, akkor el is hagyhatod az alapozást, ha nincs szükséged rá, akkor felesleges terhelni. Ha pedig zsíros bőrrel rendelkezel, használj egy kis mattító púdert, hogy kordában tartsd a fénylő pontokat.


2. Ha vannak még bőrhibáid, amiket az alapozónak nem sikerült teljesen elfednie, akkor célzottan a problémás területre vigyél fel egy kis korrektort, ebből tehetsz még a szem alatti karikákra is. Sajnos a legtöbben korán kelés esetén kialvatlanok vagyunk és ez bizony a szemeinken is megmutatkozik.


3. Ha neked is olyan "bőrbeolvadós" szemöldököd van, mint nekem, akkor a szemöldököd kiemelésére használhatsz szemöldökceruzát vagy szemöldökpúdert, hogy keretet adj vele az arcodnak. De ebben az esetben is fontos, hogy természetesnek hasson, maradj a szemöldök természetes ívénél, mert a csík vagy az erősen megrajzolt szemöldök nem lesz túl szép látvány. Egy használaton kívüli, megtisztított szempillaspirál fejével pedig a kósza szálakat is a helyére teheted.


4. Használj egy neked tetsző, fekete szempillaspirált, ez megnyitja a tekintetet és feldobja a sminket. Figyelj oda rá, hogy ne legyen egyszerre sok festék a spirálon, valamint törekedj arra, hogy a legkisebb szálakat is érje a festék, hidd el már ez is sokat fog dobni az összképen.


5. Az ajkaidra használhatsz szimpla hidratáló ajakbalzsamot, hidratáló szájfényt vagy egy natúr/világos színű rúzst is. De mindenképpen passzoljon hozzád, mert különben feszélyezve érezheted magad egész nap.


6. Ha szükségét érzed, használj egy leheletnyi pirosítót, ez élettel telivé varázsolja az arcod, és a téli sápadtságot is eltüntetheted a segítségével. De válassz természetes árnyalatot és ne ess vele túlzásba.


Te milyen gyakran sminkelsz? Milyen sminket viselsz szívesen az átlagos napokon?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék