Bevált vagy nem? | SYOSS Hővédő Hajformázó Spray

csütörtök, október 23, 2014


Minél több terméket használunk a hajunkra, annál gyorsabban fog zsírosodni, lelapulni, mivel ezek az anyagok lerakódnak a fejbőrünkön. Ennek ellenére sajnos még sem tudjuk letudni kizárólag egy samponnal a hajápolást. A hővédelem az egyik elengedhetetlen lépés hajformázás, és hajszárítás előtt, minél hosszabb a hajunk, annál körültekintőbb odafigyelést igényel. Nézzük, hogy a SYOSS egyik hővédő terméke mit is tud.

A marketing szöveg szerint: "A kiváló hővédelemért. Professzionális formázás, a professzionális eredményért. SYOSS Pro-Styling System a professzionális minőségű hajformáért. Fodrászok által kifejlesztett és használt hatékony formula. Hővédő pajzs-védelem a hajformázók melegétől 220°C-ig. Óvja a hajat a nedvességtartalmának elvesztésétől és megbízható simaságot biztosít. Egyenesíti a hajat és mérsékli a göndörséget."

Ez mind nagyon szép és jó. Alapvetően ezt a terméket azért vásároltam meg, hogy hajvasalás/göndörítés előtt biztosítani tudjam a megfelelő hővédelmet a hajam számára. Tehát hajformázás előtt fújtam a hajamra, viszont akármilyen távolról, akármennyire keveset is próbáltam fújni belőle, nem normális mértékben lett nedves a hajam, hanem mondhatni vizes lett. Vizesen pedig nem vasalunk/göndörítünk hajat, ezt mindenki tudja. De akkor most álljak neki megszárítani minden alkalommal, mikor formázni szeretném? Vagy várjak fél órát mire megszárad magától? Hát nem. Arról már nem is beszélve, hogy egyáltalán nem befolyásolja azt, hogy egyenes legyen a hajam, nem ettől lesz egyenes, és nem is lesz a használatával tartósabb.

Legszívesebben ki is dobtam volna a kukába, de hát azért mégiscsak megvettem, nem szerettem volna, hogy kárba vesszen, így gondoltam, akkor majd hajmosás után, vizes hajra fújok belőle, így hajszárítás előtt fog védeni a hőtől, aztán majd így sikerül elhasználni. Sajnos ez a módszer sem vált be, mert ragadt tőle a hajam, kellemetlen érzés volt, és sokkal gyorsabban is zsírosította a hajam (pedig nem a tövekre fújtam belőle).

Egyszóval, számomra sajnos használhatatlannak bizonyult ez a termék. Jelenleg nincs is több ötletem, hogy hogyan tudnám másképp elhasználni, hiszen amire elvileg jónak kéne lennie arra nem jó. Ellenben azt is ki kell hangsúlyoznom, hogy bár nekem abszolút nem vált be, ettől még másnak lehet, hogy igen, így ez is teljesen hajtípus függő. Mindenesetre én nem tudom jó szívvel ajánlani senkinek.

Használtad már ezt a fajta hővédőt? Ha igen, neked bevált?
Te milyen hővédő terméket szoktál használni?

You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Hát ez nem hangzik jól :S Bevallom, én még sosem használtam ilyen hővédő készítményeket, mondjuk ahhoz,hogy évente 4-5ször kivasalom a hajam,szerintem nem is kell. Viszont most jön a tél és a hajszárítózás miatt gondoltam rá hogy talán kellene valami (Nagy hajvédő-növesztő-dúsító projektben vagyok) Ez viszont elég szomorú így ahogy leírtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajat vasalni én sem szoktam túl gyakran, főleg az utóbbi időben, nem is tudom mikor volt utoljára a kezemben hajvasaló. Viszont hajat hetente legalább kétszer szárítok, ezért érzem szükségét a hővédelemnek leginkább, de ez most sajnos nem jött be :/

      Törlés
  2. Én az Avonból szoktam rendelni Advance Techniques hővédőt, nagyon szeretem, épp csak egy nagyon kicsit nedvesíti be a hajam, abszolút nem ragad, és nem is vettem észre, hogy sokkal hamarabb zsírosodna. Próbáld ki esetleg :)

    eletszepsegei.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, ha kísérletező kedvemben leszek mindenképpen meg fogom nézni :)

      Törlés
  3. Én is az Avonosat használom, szuper az illata, de szerintem a hővédők nem jók semmire. Mármint az elgondolás az szuper, de elég tündérmesés az egész, mint a hajvasaló, ami nem károsítja a hajat.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, nem tudom. Én hiszek benne, hogy használnak, bár az olyan hajvasalóban, amiről azt állítják, hogy nem károsít abban már én sem hiszek :D

      Törlés
  4. Nekem is megvan ez a termék és ugyan ez a véleményem róla.Egyszerűen használhatatlan.:(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy neked sem vált be :/ Ezek szerint nem egyedi a probléma :/

      Törlés
  5. Nekem az avonos okozott ilywn problémákat..
    Nekem bevált a syoss :) Nem nehezíti el a hajam, nem zsírosodik tőle,mielőtt elkezdtem használni borzasztóan toredezett hajvasaláskor a hajam (festett), de mióta használom ez szinte el is múlt,rendesen nől a hajam...végre :)

    VálaszTörlés

Címkék