Ebay-es szerzemények, és egy kis Glamour-napok

hétfő, október 13, 2014


Augusztusban és szeptemberben rendeltem néhány dolgot Ebay-ről, amik végre megérkeztek kivétel nélkül. Az egyetlen dolog, amit nem igazán csípek a külföldről való rendelésben, hogy rengeteget kell várni a csomagokra, de az olcsó árak kárpótolnak. Amit már megtanultam, az az, hogy ruhát erről az oldalról egyáltalán nem érdemes rendelni; eddig két próbálkozásom volt vele korábban: egyszer egy ruhát rendeltem, ami valami teljesen mű anyagból volt, még függönynek se lett volna szép, nem hogy felvegyem. A másik esetben szintén az anyag minősége volt nagyon silány, ráadásként pedig nem is igazán úgy néztek ki a valóságban, mint a képeken, szóval erről ennyit. A Glamour-napokat pedig konkrét "listával" a fejemben vettem célba, nem szerettem volna össze-vissza vásárolni, fölöslegesen költeni, és elcsábulni minden 50%-os kuponnak; örülök, mert tényleg csak olyan dolgokat vettem, amire szükségem van. Ha kíváncsi vagy rá, hogy miket szereztem be, akkor olvass tovább.

Első körben rendeltem egy nyakláncot és két fülbevalót, mivel negyedannyiba kerülnek ezen az oldalon, mint az üzletekbe. Elképesztő, hogy a különböző ruhaboltokban, ékszerboltokban is megtalálhatóak akár ugyanezek az ékszerek is, csak éppenséggel 4-5 ezer forintokért árulják őket.. kész rablás. Ebből kifolyólag, még ha várnom is kell rájuk egy hónapot, akkor is inkább innen rendelem meg, eszembe sem jut megvenni ugyanazt ötször annyiért.


A nyaklánccal annyi volt a probléma, hogy én menta színben rendeltem meg, legalábbis a képen menta színű volt, hozzám viszont ebben világoskék színben érkezett meg. Csak azért nem reklamáltam az eladónál, mert ez a szín is nagyon tetszik, úgy hogy a későbbiekben szerintem újrapróbálkozom majd egy másik eladónál, mert ennek ellenére menta színben is nagyon szeretném megkaparintani. A lilás köves fülbevaló élőben is olyan szép, mint a képen volt, gyönyörűen csillog, és mindössze 300 ft-ba került, nagyon tetszik!


Rendeltem egy körömpontozó szettet is, az öt darab együtt volt maximum 500 forint, már nem emlékszem pontosan. Már régóta szerettem volna ilyet, de nálunk a boltokban darabját árulják legalább ennyiért, úgy hogy nem érte volna meg megvenni. Sminkeléshez nem vágytam luxusecsetekre, ezért szintén innen rendeltem egy púder/pirosító ecsetet, egy korrektor ecsetet és egy Beauty Blender másolatot (ezekről lesz még szó bővebben egy másik bejegyzésben).


A hajpántra már nyár eleje óta vágytam, de rögös volt az útja hozzám. Még akkor meg is rendeltem, de az első elveszett valahol útközben.. ezért később újrarendeltem, és bár nem a leggyorsabban, de egyszer csak megérkezett. Korrektor téren először a Catrice Camouflage korrektorát akartam megvenni, de aztán megláttam ezt az a korrektor palettát, ami ugyanannyiba kerül, mint a másikból egy darab került volna, így gondoltam teszek ezzel egy próbát. Egyébként ez egy Coastal Scents hasonmása, sok jót olvastam róla, elméletileg ugyanazt nyújtja, mint az eredeti, csak jóval olcsóbban.


A Glamour-napokon én terveztem bemenni néhány ruhaüzletbe is, mert azért azok a 20% kedvezmények sem elhanyagolhatóak, ráadásul sokan azzal vannak oda, hogy "a sok hülye miért áll egy óráig sorba, később úgy is nagyobb akciók lesznek". Hát, a basics darabokat például sosem láttam még akciósan, én a nagy kiárusításokon sem szoktam semmit találni, ami tetszene, ráadásul ha valami megtetszik, az általában már el is fogy a nagyobb leárazásokra, így tökéletes ez az alkalom erre. Ezenkívül pedig én péntek délelőtt mentem el, és sem a próbafülkénél, sem a pénztárnál nem kellett sorban állnom egy percet sem, így nem is kérdés, hogy megérte-e.

A H&M-ben terveztem basics felsőt venni, de nem volt az a fajta, amit szerettem volna, viszont az Orsay-ban találtam helyette kétféle színben is, az egyik egy szürke, a másik egy fekete teljesen egyszerű hosszú ujjú felső, 20% kedvezménnyel. A C&A-ban pedig egy vörös csősálat vettem, szintén 20% kedvezménnyel. Én nem szeretem a csősálakat, de ennek a színe és anyaga annyira megtetszett, hogy egyszerűen kellett, és mivel felpróbáltam és pont passzolt úgy a nyakamra, hogy ne csak dísznek legyen ott, de mégse fojtson meg, ezért lelkiismeret fordulás nélkül hoztam magammal.


Mostanában samponok közül, az egyik, ami legjobban bevált az a Fructis Oil Repair 3, így 50% kedvezménnyel megvettem az utánpótlást a Müllerben. A Rimmel Kate Moss rúzsok közül a 05-s színt már viseltem korábban, és egyszerűen imádtam, így beszereztem szintén 50% kedvezménnyel a DM-ben. Végül de nem utolsó sorban pedig a Ziaja Sensitive hidratáló krémet és a Ziaja Enzimes Peelinget vettem meg, nagy reményeket fűzve hozzájuk. Előbbit 50%-os DM kuponnal, utóbbit pedig 15%-os végösszegi kuponnal, így egészen baráti volt az áruk.


Az Ebay-es rendelésekhez visszatérve, vannak termékek, amik 2-3 hét alatt érkeztek meg, de olyanok is, amik több, mint 1 hónap után. A weboldalon látható mindig egy időintervallum, aminek keretein belül várható a csomag, ha ez a dátum letelik én mindig azonnal írok az eladónak, mert jártam már velük pórul. Volt olyan eset, hogy több, mint tízezer forintom bánta (igaz akkor nem pont itt), mert az eladó hamis követési számot küldött, kicsúsztam az időből és már nem lehetett mit tenni. A másik eset viszont Ebay-n volt, rendeltem valamit, nem érkezett meg, az eladó mindenáron azt akarta, hogy újraküldi, nem pedig a pénzt fizeti vissza, persze azóta is küldi.. és mivel az újraküldés már nem tartozik a határidőbe szintén kicsúsztam belőle. Ennek köszönhetően én már nem bízom meg bennük, ha lejárt a határidő könyörtelenül kérem vissza a pénzem. Egyébként több termék is volt az eddigi rendeléseim során, ami nem érkezett meg, szóval nem tudom, hogy a posta ilyen pocsék, vagy az eladó próbál trükközni, mindenesetre kész szerencse, hogy a pénzünket vissza tudjuk kapni. Amit még nem értek, hogy az eladó miért várja el, hogy attól függetlenül, hogy nem kaptam meg a terméket, azért cserébe, hogy visszaküldi a pénzem, majd öt csillagot adok neki? Miért adnék? :D

Összességében minden rendelt és nem rendelt dolog tetszik, és már alig várom, hogy mindent kipróbáljak :D Biztosan lesz olyan dolog, amiről a jövőben bővebben is olvashatsz majd.

Ha van kedved mesélj Te is! Szoktál rendelni Ebay-ről?
Miket szereztél be a Glamour-napok alatt?

You Might Also Like

11 megjegyzés

  1. Nagyon jó dolgokat vettél! :) Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak a netes rendelésekkel kapcsolatban. Nekem is volt már olyan, hogy nem jött meg, de akkor vagy visszakaptam a pénzt, vagy újraküldte és akkor már megjött. Sőt olyan is volt, hogy 2x jött meg mert gondolom az első csak késett. Volt olyan is, ami 5 hónap után jött meg, pedig már beletörődtem, hogy oda a pénzem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerencsére mióta én is kitapasztaltam, hogy mi hogy működik, azóta nem fordul elő olyan, hogy ne kapnám vissza a pénzt, az újraküldést viszont én már kilőttem :D Inkább visszakérem a pénzt, és utána megrendelem újra, hiszen annak nyoma marad, és nem tud megpróbálni sem átverni :)

      Törlés
  2. A netes rendelésekkel sajnos sok probléma szokott adódni, nekem egyértelműen negatív tapasztalataim vannak. :-( Csábító, hogy az itthoninál jóval olcsóbban be lehet szerezni a holmikat, viszont az alacsony ár legtöbbször rossz(abb) minőséggel szokott párosulni. Engem az is visszatart az ilyesféle rendeléstől, hogy nem tudom megfogni, megszaglászni, kipróbálni az adott terméket, így szinte zsákbamacskát várhat az ember lánya, ha megérkezik egyáltalán a rendelése. Mert ugye az is benne van gyakran a pakliban, hogy sohasem jut el a hőn áhított termék hozzánk...
    Ettől függetlenül Glamour-os zsákmányaid mellett a netes szerzeményeid is csodásak! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Nóri :) Hát sajnos igen, lutri, hogy azt kapjuk-e amit várunk. Ruhákat ezért nem is rendelek már, mert azokból még nem is láttam olyat, ami tényleg olyan lett volna, mint a képen, szóval a kedvem is elment már tőlük. Az ékszerek viszont jó minőségűnek bizonyultak eddig, velük elégedett vagyok, remélem ez a jó szokás a későbbiekben is megmarad :D

      Törlés
  3. nagyon klassz dolgokat vettél!a pontozókészletemet én is az ebayről rendeltem :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a csősál, amit vettél! :) Szerintem a kék köves nyaklánc is gyönyörű, de megértem, hogy ennek ellenére mentaszínben is vágysz rá! :) Én általában AliExpressről szoktam rendelni, és a termékekkel eddig soha nem volt probléma, viszont volt olyan eset, amikor 3 hónap alatt érkezett meg a csomag - igaz, ez már nem a kínai eladó hibája volt, hanem inkább a magyar postáé (a postás ugyanis elfelejtett bedobni egy kis emlékeztetőt, hogy csomagom jött, így hetekig csücsültek az ékszerek a postán).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen szép? :D AliExpressről még nem rendeltem, de ott is nézegettem már dolgokat, vannak nyakláncok amik ott még olcsóbbak is, mint Ebay-n. A magyar postáról nekem is megvan a véleményem.. megesett már, hogy nekem kellett utána járni keresgetni a csomagom, pedig ajánlottan, tértivevényesen jött.. de láttam a nyomkövetési rendszerben, hogy elvileg a postán van, szóval mentem utána, aztán kiderült, hogy egy hete már ott van, csak nem kaptam róla értesítőt, hát nagyon jó fejek :D De a postai díjakat azért emelik, a semmiért cserébe.

      Törlés
  5. Jók az ebay-es motyók :) Az ecsetek és a körömdíszítő nekem is megvan, a palettát már régóta nézegetem, de most lehet meggyőztél és megveszem. :) Ruhanemű terén én a lányomnak rendeltem eddig fürdőruhát és egy farsangi jelmezt, mind a kettő korrekt volt, és kb. negyedannyi mint itthon.

    VálaszTörlés

Címkék