Híres ecsetek hasonmásai | Sigma, RT, Beautyblender

hétfő, október 27, 2014


A nagy kérdés az, hogy szükség van-e arra, hogy a legnépszerűbb márkák eredeti ecseteit vásároljuk meg tízszer annyiért, mint amennyibe mondjuk egy másolata kerül? Vannak-e annyira jók ezek az ecsetek, hogy inkább őket rendeljük meg, ahelyett hogy egy más márkát használnánk, ami nem a leghíresebb, de könnyen beszerezhető a drogériák polcairól is? Jók-e egyáltalán ezek az ecsetek, vagy használhatatlanok? Az én válaszaim megvannak a kérdésekre, ha kíváncsi vagy rájuk olvass tovább.

Szinte a csapból is a Sigma és a Real Techniques ecsetek folynak, a legtöbben oda-vissza vannak értük. Igazából mikor ecsetkeresgélőben voltam, meg sem fordult a fejemben, hogy bármelyikből is megrendeljem az eredeti verziót, mert túlságosan drágának tartom őket ahhoz, hogy néhanapján használjam. Erre a célra számomra tökéletesen megfelelnek az olcsóbb, de szintén kiváló minőségű ecsetek, az Ebay pedig jó barátunk, így ott kezdtem keresgélni. Végül 2 db RT és 1 db Sigma ecset került hozzám kezdésképpen.


Szerettem volna egy alapozóecsetet, mert a drogériás vonalon szerzett lapított ecset egyáltalán nem vált be nekem. A külsejüket tekintve szerintem mindegyik ecset tökéletes másolata az eredetinek, a fekete-pink kombináció különösen tetszik. A szálaik viszont értelemszerűen nem ugyanolyan anyagból vannak. Ennek ellenére is masszívak, puhák, nem kopnak, nem gyűjtik az ujjlenyomatokat sem.


Az alapozóecset (jobbszélső) szálai kevésbé tömöttek, mint a többinek, egy-két szál el is áll, de egyik sem hullajtja őket. Ez az egyetlen ecset közülük, amit nem szeretek, lehet, hogy pont a jobb tömöttség hiányzik belőle, és emiatt nem működik, de nekem egyszerűen semmiféle ecset nem vált még be alapozáshoz, úgyhogy hanyagolom is őket, mert más viszont tökéletesnek bizonyult helyette.

A középső ecset púderezéshez, pirosításhoz a legalkalmasabb. Jóval tömöttebb, mint az előző és elég rugalmas is. Nem állnak ki belőle a szálak, nagyon pihe-puha, természetes hatást lehet vele elérni még a pigmentáltabb pirosítók esetén is, szóval imádom használni. A színek megmaradnak rajta (a púder nem annyira), de ez minden ecsetről elmondható ugyanúgy, még az eredeti daraboknál is.

A Sigma másolat pedig egy korrektor ecset, nagyon-nagyon szuperül tömött, a szálai merevebbek, de így is puhák, könnyen és szépen lehet dolgozni vele. Krémesebb állagú termékekkel jobban működik, én nagyon szeretem.


A Beautyblender másolat szintén az Ebay útján került hozzám. Mivel az ecsetek alapozásra nem váltak be, így nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud egy ilyen formájú, alakú szivacs. Az eredetit nem állt szándékomban megvenni a maga ötezer forintjáért, így maradt ez a megoldás. Nagyon puha, könnyen kezelhető darab. Nedvesen szoktam használni, nagyon könnyen eldolgozható vele az alapozó, a szem alatt a korrektor, és a végeredmény is természetes. Az eredetitől annyiban különbözik, hogy víz hatására nem igazán nő meg, és az alapozó nem mosható le róla teljesen. Tisztítani ennek ellenére is könnyű, nem rongálódik meg tőle, semmi baja sem lesz. Én nagyon megszerettem, alapozásra a legjobban bevált eszközöm, így állandó kellék lesz nálam. Nem mellesleg pedig körülbelül 300 ft-ért vesztegették ;)!

Összességében én elégedett vagyok ezekkel a másolatokkal, és mivel nem professzionális szinten sminkelek, nem is nap mint nap, ezért nem gondolom, hogy elengedhetetlenül szükséges lenne az eredeti darabokat megvennem drága pénzért, hiszen ezek is tökéletesen megállják a helyüket. Mindenkinek saját döntése, hogy mire van szüksége és kerete, de azoknak, akik olcsóbb megoldást keresnek, azoknak bátran merem ajánlani, hogy tegyenek egy próbát velük. A Beautyblender különösen nagy kedvencem lett, egyszerűen imádom, és bár lehet, hogy hamarabb kell majd újravásárolnom, mint mondjuk az eredetit, de azt hiszem így is sokkal jobban jövök ki árban, az elért eredmény pedig ugyanaz.

Van eredeti darabod vagy másolatod a felsorolt márkák közül?
Melyiket szereted jobban? Mi a véleményed róluk?

You Might Also Like

13 megjegyzés

  1. szerintem is nagyon jó minőségű másolatokra lehet bukkani ma már az ebay segítségével, és nem feltétlenül szükséges egyből a legdrágább ecsetekbe beruházni. Ez arra is jó, hogy rájöjjünk, melyik az a típusú ecset, amivel szívesen dolgozunk, és utána már szívesebben adunk ki több pénzt minőségi termékre. Most rendeltem egy 10-es szettet pár ezer forintért és nagyon kíváncsi vagyok a minőségükre.:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kezdőknek is szerintem teljesen elegendőek ezek az ecset, hogy ezekkel tapasztalják ki, hogy mi a legjobb. A szetteket én is néztem, biztosan lesz még rendelésem a jövőben :D

      Törlés
  2. Na ennek a konklúziónak nagyon örülök :) Alapvetően én is így vagyok vele, nem adnék ki annyi pénzt sem Sigma ecsetre, sem Beautyblenderre, mert nem hiszem hogy annyival többet tudnának. A Real Techniques-t azért nem zárom ki teljesen, mert nekik alapvetően nincsenek az egekben az áraik (a többihez képest) és egy jó akciót kifogva szerintem abszolút megéri. Tőlük főleg egy alapozóecsetre fáj a fogam, na meg a Blush Brush-ra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy egyetértünk :) A Beautyblender esetén ráadásul tényleg annyi a különbség, hogy nem nő meg és talán több terméket szív be, de na most bumm :D Biztosan hamarabb kell majd cserélnem, de azt hiszem még így is sokkal jobban jövök ki vele. Az eredeti RT ecsetekhez érdemes figyelni az akciókat, több oldalon is szoktak lenni, így könnyebb befektetni rájuk :)

      Törlés
  3. Szia Barbi! Ide linkelnéd, hogy melyik eladótól vetted? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lolli :) Hú, sajnos már nem mutatja Ebay-en a "rendelés történetnél", mert nem mostanában rendeltem. De a rengeteg eladónál meg lehet találni őket :) Linkelek néhányat:

      http://www.ebay.com/itm/Pro-MakeUp-Cosmetic-Set-Eyeshadow-Foundation-wood-Brush-blusher-Tools-/131191882420?pt=US_Makeup_Brushes&var=&hash=item1e8ba542b4

      http://www.ebay.com/itm/Professional-Cosmetic-Makeup-Tool-Eyeshadow-Powder-Blush-Foundation-Brush-Set-/131163273439?pt=US_Makeup_Brushes&var=&hash=item1e89f0b8df

      http://www.ebay.com/itm/Cosmetic-Kabuki-Brush-Face-Foundation-Blush-Powder-Makeup-Tool-Flat-Top-Purple-/141192691953?pt=UK_Health_Beauty_Make_up_Cosmetics_Make_up_Brushes_PP&var=&hash=item20dfbd80f1

      http://www.ebay.com/itm/Professional-Cosmetic-Stipple-Fiber-Powder-Blush-Brush-Foundation-Makeup-Tool-/141041176546?pt=UK_Health_Beauty_Make_up_Cosmetics_Make_up_Brushes_PP&var=&hash=item20d6b58fe2

      Törlés
    2. Ó köszi szépen! Átböngészem majd! :))

      Törlés
  4. Szia Barbi !
    Nekem az RT hasonmásokból van egy kollekcióm és nagyon szeretem őket. Ráadásul van egy eredeti RT ecsetem is, így még össze is tudtam őket hasonlítani, de megmondom őszintén nem túl sok különbséget vélek felfedezni, úgyhogy szerintem bátran megveheti bárki az ebayen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anikó! Örülök, hogy te is kipróbáltad a másolatot, és beváltak neked is. :) Engem biztos nagyon bosszantana, ha megvenném az eredetit is valamelyikből drágábban, de nem tudna semmivel sem többet, mint az olcsó másolata :D

      Törlés
  5. I finally tried Real Techniques and love em :) Still need to try Sigma brushes, though.

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Ha még nem próbáltad az igaziakat, akkor hogy tudtál összehasonlítós bejegyzést írni?
    Az a különbség az eredeti és a másolatok között, hogy az előbbivel sokkal egyszerűbben tudod elérni a várt hatást. Pont ezért jó kezdőknek is.
    Bár persze, aki nem akar fejlődni, csak úgy néha napján elsminkelget, annak valóban kár megvenni az eredetit. Ebben egyetértek. Nyilván viszont nem gyártanának dolgokat egy vagyonért, meg nem szeretné őket a fél világ, ha nem tudnának többet, mint egy 300 Ft-os. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem írtam összehasonlítást, mivel az eredeti verziót csak a Sigmából próbáltam ki. A bejegyzés lényege az volt, hogy mennyire jók a másolatok, és mivel az én elvárásaimnak egytől egyig megfeleltek, ezért azt gondolom, hogy nem feltétlenül szükséges megvenni a sokkal drágábbat belőlük. A másolatok 1000-1500 ft között mozognak, így aki nem professzionális szinten sminkkel, és nincs kerete rá, annak bőven elég lehet egy másolat is, hiszen pénztárca kímélő megoldás, és teljesen jól teljesít. :) Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy az eredetit vegyék meg, még akkor sem ha mindennap sminkelnek, ez pedig egy jó alternatíva helyette.

      Törlés

Címkék