23 things I like spring

csütörtök, április 21, 2016


Néha (vagy gyakran) hajlamosak vagyunk elsiklani az apró pozitív dolgok mellett, amiket ha észrevennénk, akkor talán már nem is lennének olyan apróak. Ellenben a negatív oldalait a dolgoknak nagyon könnyen meglátjuk, ami kihatással van a hangulatunkra is és persze hogy lehangolódunk, rossz kedvűek leszünk - de sokszor feleslegesen. Természetesen ez sajnos rám is igaz, de igyekeznünk kell a negatív dolgok helyett a pozitívakra fókuszálni, nagyon fontos ahhoz, hogy a közérzetünk és a kedvünk is jó legyen. Ennek apropóján jutott eszembe, hogy mi lenne ha összeszedném azokat a dolgokat, amiket szeretek a tavaszban (ami egyébként a második kedvenc évszakom). Napokon keresztül írogattam a kis listát a telefonomba, ez segített abban, hogy tényleg próbáljam megtalálni a legapróbb dolgokat is, amik feltöltenek és amiknek egyébként nem biztos, hogy nagy jelentőséget tulajdonítunk, mert természetesnek vesszük - vagy éppen észre sem vesszük. Ha kíváncsi vagy, hogy én miket szeretek a tavaszban kattints tovább.

1. Az óraátállítást
Vagyis később sötétedik és hamarabb világosodik. Szeretek úgy ébredni, hogy nem kell villanyt kapcsolnom és nem korom feketeség fogad, hanem már világos van és csak a sötétítőt kell elhúznom. Hasonló okból kifolyólag szeretem azt is, hogy később sötétedik, így sokkal tovább lehetek kint, könnyebb programokat szervezni és a lehetőségek száma is növekszik, személy szerint nem annyira szeretek sötétben mászkálni.

2. Napsütésre ébredni
Az előző ponttal összefüggésben: az hagyján, hogy világos van már, amikor felkelek, de nagyon sokszor fordul elő, hogy korán reggel ragyogó napsütésre ébredek, ami még a sötétítő függönyön is hajlamos átsejleni annyira erőteljes, természetesen ezerrel dob a hangulatomon is.

3. A tulipán és orgonaszezont
Azt hiszem ez a két kedvenc virágom és mindkettőnek tavasszal van szezonja. Az orgonának az illatával egyszerűen nem tudok betelni és semmilyen mesterkélt parfüm vagy illatosító nem tudja átadni az igazi orgonavirág illatot, idén is alig várom az április végét, május elejét, hogy egy nagy csokorral beszerezzek a szobámba, az illatán kívül maga a virág is csodaszép. A tulipánt pedig azért szeretem, mert szép, sokszínű, sokféleképpen kombinálható, rengeteg színben kapható és egyszerűen csak jó ránézni.

4. A madárcsicsergést
Szintén reggelente hallom egyre többször, a madarak szálldogálnak egyik fáról a másikra és közben csicseregnek.

5. A lengébb öltözködést
Minél kevésbe kell rétegesen öltözködni, annál jobban örülök. A kedvenc szettem a trikó - rövidnadrág - szandál trió, bár erre még kicsit várni kell, de a farmer - póló párosítás is sokkal jobb, mint 6 réteg ruha, legalábbis én sokkal jobban érzem magam így. Ezen kívül ha le kell ugrani valahova sokkal több kedvem hozzá ilyenkor, amikor csak a nadrágot kell átvenni és felkapni egy vékony kabátot.

6. A limonádét minden mennyiségben
Imádom a limonádét, és végre alkalmas az idő arra, hogy a beüljünk valahova helyett kiüljünk egy helység teraszára, mert jó idő van hozzá, és a limonádé kortyolgatás mellett beszélgessünk.

7. A jó időt
Végre fel tudok öltözni úgy, hogy ne fázzak és egyre feljebb kúszik a hőmérő. A meleget sokkal jobban élvezem, mint a hideget, szóval inkább "süljek meg" :D

8. Nagyobb séták, kirándulás, több idő a természetben
Ebben az időszakban tökéletes az idő arra, hogy nagyokat sétáljunk, kiránduljunk szép helyeken vagy szabadtéri programokat szervezzünk. Nincs hideg, sem túl meleg, imádok ilyenkor sétálni, különösen akkor amikor süt a nap. Csodálatos, hogy mindenhol ébredezik a természet, nyílnak a virágok, a kopasz fák az ablakom előtt lesznek tele újra levéllel, már a látvány is feltölt.

9. Egy-két megálló helyett sétálni
Mivel nem fázok sokkal szívesebben sétálok le 1-2 megállót, ahelyett hogy buszra várnék és több helyre is megyek gyalog, mint valamilyen busszal.

10. Élénk és pasztell színek
Szeretem a vidámabb, színesebb színeket a körmeimen is és a ruháimon is, végre előkerülnek a pasztell árnyalatok, a lila, rózsaszín és feltűnőbb színű lakkok is, a sál szerepét pedig átveszik a nyakláncok.

11. Ablaknál ülve már perzsel a nap
Sokszor veszem észre mikor épp valamelyik tömegközlekedési eszközön ülök ablak mellett, vagy autóban, hogy nem csak hogy süt a nap, de már rendesen érezni a meleget, ahogy perzsel és mivel köztudottan imádok napozni ez cseppet sincs ellenemre.

12. Nem fagyok meg felkeléskor
A téllel ellentétben tavasszal nagyobb kedvvel kelek ki az ágyból, mert nem kell attól tartanom, hogy még fűtés mellett is fázom és nem kell azonnal a köntösömért kapkodnom.

13. Hideg kakaót inni
Télen szinte sosem iszom kakaót, mert én csak hidegen szeretem (szójatejjel legalábbis), de hideg ital télen nem esik jól, viszont ilyenkor végre itt az ideje.

14. Könnyed, légies illatok
A tömörebb, nehezebb illatok helyett jobban vágyom egy-egy nagyon könnyed és légies illatú parfümre.

15. Olvasni a teraszon vagy kertben
Olvasni egyébként is imádok bárhol, legyen az az ágyam vagy a fürdőkád, de a friss levegőn, napsütésben még inkább.

16. Bográcsolás
Bográcsban készíteni gulyáslevest vagy szalonnát sütögetni, mert az idő lehetővé teszi.

17. Teregetés a teraszra
A teregetés az egyik kedvencem, fogalmam sincs miért. De sokkal jobban szeretek az erkélyre teregetni, egyrészt gyorsabban száradnak a ruhák, másrészt nem párásodik a lakás.

18. Kültéren fotózni
Bár a műtermi fotózásokkal sincs semmi bajom, azért azon kívül mégis csak több lehetőség van és egyébként is, tavasszal sokkal több mindent lehet megörökíteni a természetben is, arról nem is beszélve, hogy a blogra fotózni is mennyivel könnyebb természetes fények mellett.

19. Fagyizni
Tavasszal már egyre többször kompatibilis a hőmérséklet a fagyizással.

20. Növekszik a gyümölcsválaszték
Végre lehet kapni (számomra) érdekesebb és finomabb gyümölcsöket, többek között epret.

21. Glamour/Joy napok
Naná, hogy tavasszal vannak a kuponos napok is, amiket ki ne szeretne?

22. Húsvét
Ami szintén tavasszal van, nekem ez a kedvenc ünnepem, szeretem a húsvéti menüt és a húsvéti szokásokat, végre egy ünnep, ami nem nyűg számomra.

23. A születésnapomat
Tavaszi lány vagyok, április végén van a szülinapom, ez pedig egy újabb ok arra, hogy szeressem az évszakot. Egyébként a 23. születésnapom lesz ebben az évben, ezért a végén döntöttem úgy, hogy 23 pontba szedem a kedvenc dolgaimat ebben a bejegyzésben :D


Ti mit szerettek a tavaszban?
Melyik a kedvenc évszakotok?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék