Illatvarázs | AVON Silky Soft Musk

hétfő, április 18, 2016


Sosem volt még a blogon parfüm teszt, aminek a roppant egyszerű oka az, hogy nem vagyok egy nagy illat elemző, az általános dolgokon kívül, amit bármelyik átlag ember elmondana nem igen tudok extra mondanivalóval szolgálni és hangzatos reklámszöveget ideihletni. De most megszakítom ezt a hagyományt, hátha vannak olyanok, akiket érdekel a teljesen hétköznapi szemszögből írt véleményezés is.

Bár a parfümök véleményezésének nem vagyok a nagyágyúja, a szaglásom elég kritikus, nagyon ritkán tetszik meg igazán egy illat, a legtöbb nem szokta elnyerni az orrom tetszését, parfümmel meglepni egyenesen esélytelen, látatlanban választani valamit pedig pláne. Saját magamnak mondtam ellen, amikor bármiféle illatminta alapján még is kiválasztottam ezt az AVON Silky Soft Musk kölnit, de a tavaszias csomagolásnak és a termékleírásnak nem tudtam ellenállni. Hogy ennek ellenére mekkora esélyt jósoltam arra, hogy elnyeri a tetszésemet? Hát nem sokat.


Egy egyszerű papírdobozba csomagolva érkezett meg, amin a virágszirmok bennem teljesen a tavaszi hangulatot idézték elő - nincs benne semmi extra, nem egy luxus csomagolás, de arra nem is számítottam. 50 ml-es kiszerelés, és mivel a neve végén a kölni szó szerepelt arra számítottam, hogy öntögetős - kilötybölős nyílása lesz, de nem mert fújós, aminek kifejezetten örülök, mert így sokkal egyszerűbb használni. A hatósugara olyan közepes.

Mi szerepelt a leírásban? "Az AVON legújabb női illata, a Silky Soft Musk egy tavaszi virágokkal teli kertbe repít bennünket. Erről különösképpen a gyöngyvirág lágy esszenciája gondoskodik, mely a lédús gyümölcsök akkordjával az érzéki pézsma ölelésében teljesedik ki. A fás-orientális illatkategóriába sorolták. Főbb illatjegyei a málna, gyöngyvirág, érzéki pézsma."


Nem igazán értem, hogy miért éppen ebbe a kategóriába lett sorolva, hiszen már a leírásban is gyümölcsökről van szó, de élőben megszagolva is tényleg minden, csak nem fás, annál inkább édes. Az illatjegyekből én egyiket sem érzem ki belőle, talán a gyöngyvirágot leheletnyire. Gyümölcs illatokat meg végképp nem. Szóval ahogy én jellemezném: egy kellemesen édeskés, lágy illatról van szó, egyébként pont olyan könnyed, mint amilyenre vágytam. Az illatában vanília és egy kis virág kombinációját érzem, s ez órák elteltével sem változik. Mivel én egyébként is leginkább az édes illatokat kedvelem magamon, ezért ez a részlet nem okozott problémát. Tartósság ügyben nem vártam tőle sokat, ezért is lepődtem meg.

Én sosem fújok semmilyen parfümöt a bőrömre, mindig a ruhámra kerül belőle, maximum a csuklómra, tehát a tartósságáról is ehhez mérten tudok nyilatkozni. Háromszor-négyszer szoktam belőle a felsőmre fújni, és már ekkor sem fullasztó vagy tömör az illat, viszont tartós annál inkább, mert 8 óra elteltével is érezhető volt rajtam, ami egy ilyen kategóriás terméktől elég jó tulajdonság. Én vagyok leginkább meglepődve rajta, hogy látatlanul sikerült egy jó kis parfümöt kifogni, aminek az illata is tetszik és a tartósságára sincs panasz. Teljes áron 2799 Ft, de a jelenlegi katalógusban is 1799 Ft-ért található meg.


Ti milyen illatokat kedveltek?


A parfümöt tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a róla kialakított véleményem.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nekem is megvolt, nagyon szerettem az illatát hétköznapokon, de egy idő után állandóan fájt a fejem ha ezt viseltem, így elajándékoztam. Nagyon sajnálom, mert tényleg kellemes illat és ezért az összegért ajándék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy a fejfájás ennek tudható be? Nekem is fáj egyébként mostanában a fejem időnként, bár kétlem, hogy nekem emiatt. Sajnálom, hogy meg kellett válnod tőle :S

      Törlés

Címkék