8 hiba, amivel a bőröd ellen vétesz

szerda, január 25, 2017


1. Nem mosod le a sminked minden nap és/vagy nem tisztítod meg alaposan a bőröd
Hiába esel haza fáradtan, hiába van késő, nem eshetsz abba a hibába, hogy nem távolítod el a sminked és nem mosod le az arcod. Ez a lépés a minimalista arcápolásnak is alap eleme, hiába a tökéletes rutin, ha sminkben alszol vagy elfelejtesz arclemosót használni. Amint hazaérsz mosd le a sminked, legalább később már nem kell ezzel foglalkoznod. Ha nem sminkelsz akkor is alap lépés az arclemosás, hiszen napközben a por és a szennyeződések lerakódnak az arcodon és eltömítik a pórusokat. A folyamat maximum 5 percet vesz igénybe, a bőröd viszont hálás lesz érte.

2. Nincs kedved hajat mosni, ezért eltolod egy napot (vagy többet)
Ilyen esetben szokták sokan bevetni a szárazsamponokat, ami egy napig oké és lehet hogy hatásos is, ugyanakkor a haj zsírossága kihat az arcbőrre is. Ha a hajad zsíros és nincs kedved megmosni, minél tovább húzod, annál rosszabb lesz az arcodnak is.

3. Nem megfelelő termékekkel ápolod
Termékválasztásnál az első számú szempont annak figyelembevétele, hogy milyen a bőrtípusod. Ha a zsíros bőrödre nehéz hidratálókat kensz még zsírosabb lesz és fordítva. Ha a bőrtípusod meg van, azt sem árt tudni, hogy vannak-e bőrproblémáid, ha igen milyenek és azokra célzott termékeket kell keresned.

4. Átesel a ló másik oldalára
Sokan hajlamosak kétségbe esni, amikor kiborul a bőrük és mondjuk pattanásos lesz, ilyenkor sorba kenegetik egymás után a különböző termékeket és 5 perc múlva várják a csodát, ami nem fog jönni. A kevesebb több. Igaz ez az arcápolás során is. Valószínű, hogy többet ártasz vele a bőrödnek, mint amennyit használsz.

5. Felbontod a rendszerességet
A hatékony bőrápolás egyik titka a rendszeresség. Sosem tudjuk meg, hogy egy adott termék valójában mennyire működne együtt a bőrünkkel, ha csak hébe-hóba használjuk azt, vagy időnként elfelejtjük/nincs kedvünk hozzá. Egy-egy nap kihagyás is vezethet ismételten kiborult bőrhöz, nem érdemes kockáztatni.

6. Nem iszol elég folyadékot
Hiába kenegeted a bőröd a legjobb hidratálókkal, ne várd, hogy eltűnnek a hámló részek és elmúlik a szárazság, ha nem iszol eleget. Mivel a szervezetet belülről is hidratálni kell. Napi minimum 2 liter folyadékot kellene fogyasztani, a legjobb ha ez víz. A kávét, teát és egyéb vízhajtó italokat pedig ki kell vonni ebből a számból.

7. Csomagolás és hangzatos szövegek alapján vásárolunk
Nagyon egyszerű beszaladni a boltba, lekapkodni a flakonokat és megvenni azt, aminek a legmutatósabb a külseje és a legszebb ígéretekkel kecsegtet, de ezek mind csak marketing szövegek. Sose ez alapján válassz, a bőrtípusod és az összetevőlista legyen az első, ez az, ami igazán mérvadó. Lehet, hogy előzetes utánajárást igényel, de legalább nagyobb a valószínűsége, hogy nem dobsz ki feleslegesen pénzt az ablakon.

8. Nem jól választasz alapozót
Az arcápolási rutinod tökéletes, de alapozó esetében már nem figyelsz az INCI-re. Pedig rendszeres sminkelés esetén különösen fontos lenne, hogy az alapozónk se tartalmazza azokat az összetevőket, amiket a krémeinkben kerülünk. Az alapozó is egész nap az arcodon van, ezért ugyanúgy hatással van a bőrödre. Sajnos ezt a lépést még én sem tudtam kivitelezni, de mentségemre szóljon, hogy nem is használok gyakran alapozót.


Rátok igaz valamelyik pont?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék