Arcápolási rutin extrákkal

péntek, november 24, 2017


Nem évszaktól függően szokott változni a bőröm igénye és nem is a berögzült "új évszak új rutin" elv alapján cserélek a termékeken. Azért, mert épp tél van nem kezdek el hámlasztani és nem lesz testesebb a hidratálóm sem. Csak azt veszem figyelembe, hogy éppen aktuálisan mire van szüksége a bőrömnek. Jó, egy kivétel van: nyáron többet használok fényvédőt, hámlasztót meg egyáltalán nem, de ennyi. Ezt a sémát követve megmutatom az arcápolási rutinom extrább verzióját, vagyis hogy milyen termékeket és miért használok speciálisabb napokon vagy időszakokban, amikor nem érzem elégnek a minimalista rutint.

A reggeli rutinom nem kimondottan izgalmas, ez a része még minimalista maradt. Minden arcápolást a Bioderma Sébium H2O Micellás Vízzel indítok, ami bőven elegendő önmagában is reggelente tisztítás gyanánt, emellett rendszeres használattal a zsíros, problémás bőrre is jó hatással van. Ezt követi az elmaradhatatlan hidratálás, amihez az utóbbi időben leggyakrabban a Magister Voyage Málna-C Nappali Arckrémet választom. Lesz róla teszt, elöljáróban annyit, hogy megfelel a hidratáló hatása és nem okoz pattanásokat sem. A szemkörnyékem mostanában többször száraz, így a Phi Pazar Café Ébresztő Szemkörnyékápoló is gyakrabban kerül elő, hatékonyan teszi a dolgát. A pumpája viszont már rég nem adagol, ellenben a flakonban még bőven van, ezért pepecselni kell vele. Az ajkaim hidratálására pedig reggelente az Eucerin Lip Aktiv-ot használom nagyrészt.


Az esti rutinban 3 lépés és 3 termék az állandó és biztos rész. Az arctisztítást szintén a Bioderma Sébium H2O Micellás Vízzel kezdem, de esténként már egy arclemosó is előkerül, ami hatékonyabban távolítja el a nap során arcra került szennyeződéseket. Ezer éve a Nutribiotic Skin Cleanserrel végzem ezt a lépést, úgy tűnik elmozdíthatatlan kedvenc. Fürdés után az első dolgom a tonizálás, a Phi Jázminos Zöldtea Nyugtató Arctonik az aktuálisan használt termékem erre a célra, s eddig jól is teljesít: nyugtatja a bőrt és picit hidratál is.

Az összes többi terméket nem használom minden nap, általában minden este mást választok közülük, de az is előfordul, hogy semmit. Tényleg csak attól teszem függővé, hogy mit érzek szükségesnek. Ami biztos: minden héten előkerül a The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% szérum, ami helyreállítja a bőröm faggyútermelését, ezáltal visszafogja a zsírosodást és a mitesszereim számának csökkenésében is fontos szerepet játszik. Valamint a The Ordinary Advanced Retinoid 2% szérum, amit nem mindig tudok megmagyarázni, hogy milyen okból, de ezt az összetevőt szereti a bőröm, ha pedig nem használom azt érzi meg igazán. Ezen kívül állítólag ráncmegelőzésben is hatékony.


Ha kémiai hámlasztásra adom a fejem, akkor a Geek & Gorgeous Smooth Out 12% AHA + Cactus Liquid hámlasztót veszem elő mióta egy Beauty Box által hozzám került. Többet várok tőlük, mint puszta elhalt hámréteg eltávolítást, hiszen erre a célra egy fizikai arcradír is tökéletes. Hogy valóban tud is-e többet azt későbbi tesztben megírom majd. Tavasszal hetente egyszer használtam, ősszel viszont csak nemrégiben vettem újra elő, s egyelőre ritkábban használom, mint hetente.

Az esti hidratálás is nagyon fontos, s a tévhitekkel ellentétben ehhez nincs szükség kimondottan olyan termékre, amire az van ráírva, hogy éjszakai, nem ez fogja meghatározni a hatékonyságot. Ennek ellenére nem érzem szükségét minden nap, hogy pluszban hidratáljak, amikor viszont igen, akkor először az Innisfree Green Tea Sleeping Pack után nyúlok. Ezer éve használom és még mindig bőségesen van benne, szuperül hidratál és nyugtat, tényleg nagy kedvenc. Mostanában a Fytofontana Stem Cells Intenzív Mélyhidratáló szérummal felváltva használom, ami első benyomások alapján szintén jó ebben.


Arcradírt heti egyszer mindig használok, aktuális kedvencem a Phi Mandala Arcradír. Lesz róla teszt, így most csak annyit árulok el, hogy nem csak a hibátlan összetételével vett meg magának. A Lush Popcorn Ajakradír hetente többször is előkerül, hiszen részben ő gondoskodik róla, hogy az ajkaim hibátlanok legyenek és az ajakbalzsamoknak már ne legyen sok dolga. Ha már ajakápoló témánál vagyunk: esténként a Nuxe Reve de Miel Ajakbalzsamot használom, szuper intenzíven hidratál, reggel nagyon puhává varázsolja az ajkakat.

Hetente egyszer igyekszem beiktatni egy me-time szeletkét is a napomba, ilyenkor kerülnek elő a különböző pakolások. A célom velük elsődlegesen a pórustisztítás, amiben a L'oreal Pure Clay Detox Maszk jó, de az utóbbi időben sokkal többet használom a Lush Cupcake Arcpakolást, ami szintén hatásos, mellette pedig hidratál is és az illata is finom - nagyon szeretem. A pórus szippantás után következik a fátyolmaszk, ezáltal a plusz hidratálást is letudom. Ehhez az Avon Anew Regeneráló fátyolmaszkok tökéletes választásnak bizonyulnak. A maszkos rituálé után a bőröm már nem is szokott igényelni semmit, így lényegében több önálló lépést letudok egyben.

Amiről készült részletes teszt, azt mindet belinkeltem - jó olvasgatást! :)


Nektek miből áll az arcápolási rutinotok?
Használtok valamilyen extra/speciális terméket?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nagyon klassz bejegyzés volt!

    Az Ordinary termékeket én is ki akarom próbálni majd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Szerintem érdemes tenni velük egy próbát, én is tervezek még mást is kipróbálni ebből a márkából :)

      Törlés

Címkék