Schwarzkopf Professional Blond Me kollekció

csütörtök, november 30, 2017


Szerencsésnek mondhatom magam, mert annak ellenére is, hogy rendszeresen van szőkítve/festve a hajam tökéletes állapotú, töredezni sem szokott, inkább elvékonyodik a vége 1-2 centit, azt is csak évente egyszer. Sokan csodálkoznak, különösen fodrászok, mert ritka, hogy egy szőke haj ilyen hosszú tudjon maradni. Egyébként is nagy gondot fordítok az ápolására, az pedig csak egy plusz indok, hogy szeretném még sokáig élvezni a hosszát és a színét is. Ennek okán kipróbáltam két újabb terméket a Schwarzkopf Blond Me kollekcióból, ami a szőke haj otthoni ápolására nyújt professzionális megoldást.

Mikor először felfedeztem a Blond Me kollekciót, az tetszett meg benne, hogy az összes szőke hajtípusra különböző terméket kínál és nem az van, hogy van egy sampon, ami bármilyen hajtípusra jó és kész. Az is megtalálja a kedvére való terméket, aki hideg árnyalatú szőke és a sárga hatástól irtózik (mint én), s az is aki meleg árnyalatú szőke és a hamvas, baba szőke tónust kerülné. De vannak általánosan használható dolgok is, mint a keratinos termékek, amik a szőke haj összes árnyalatának hidratálását, táplálását segítik elő. A termékpaletta pedig nagyon széles, a megszokott sampon, balzsam, pakolás trión felül többek között spray-t, hajfényt, szérumot és hajszínezőt is találunk. A külsejét csak azért említem meg, mert szemet gyönyörködtető az egységes bronzos borítás.

A hajamról: Hosszú, vékonyszálú, átlagos ütemben zsírosodó.

Színfokozó kötéserősítő sampon hidegszőke hajra
Korábban dicsértem már hajápolási rutin cikkben ennek a samponnak az elődjét, ez pedig a már megújult verzió, ami annyiban különbözik beltartalmat illetően, hogy kötéserősítőt tartalmaz. Ez annyit jelent, hogy új kötéseket hoz létre a hajszerkezetben és segít a meggyengült részeinek megerősítésében. Célzottan hideg pigmenteket visz a hajba, ezáltal fenntartja a hideg szőke tónust és szebb tiszta szőke színeredményt biztosít. Kíméletesen semlegesíti a sárga tónusokat a hajban anélkül, hogy a hajszínen módosítana. Ezen kívül szulfát-mentes.

Állagában eltér a korábbi verziótól, ez a megújult változat sűrűbb, ezért kevesebb mennyiség is elég belőle. A lila árnyalat nem fogja be sem a kezem, sem a kádat hajmosás közben, ettől nem kell tartani. Nagyon jól habzik és a tisztítása is megfelelő, bár én nem önmagában használom, először mindig egy másik samponnal mosom át a hajam, s csak a második körre alkalmazom ezt. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz szulfátokat nem veszi ki az életet a hajból, egyáltalán nem jellemző a sprőd tapintás sem. Több, mint két hónapja használom a 250 ml-es kiszerelést, minden hajmosásnál (azaz heti kétszer) és még bőven van benne. Gyakorlatilag talán úgy funkcionál, mint egy hamvasító sampon, azzal a különbséggel, hogy ez nem szárítja a hajam. Puha tapintású lesz tőle, a hajszínem pedig ragyogóbb, intenzívebb és hamvasabb. Hatásában szerencsére ez is megegyezik az elődjével, ezért továbbra is nagy kedvencem.


Színfokozó kötéserősítő pakolás hidegszőke hajra
A pakolás szintén tartalmaz pigmenteket. Hideg pigmenteket visz a hajba, ezáltal felfrissíti és teltebbé teszi a szőke színárnyalatokat, semlegesít minden szőke tónust, mely meleg színirányba hajlik. Helyreállítja a törékeny, világosított és festett haj belső szerkezetét anélkül, hogy elnehezítené azt. Új kötéseket hoz létre a hajszerkezetben, javít a porózus haj fésülhetőségén.

Itt a lila szín púderesebb árnyalata köszön vissza, de szintén nem fog. Az állaga lazább, mint a samponé, emiatt én néha hajlamos vagyok túlzásba esni vele és többet használni, mint amennyit valószínűleg kellene. 5-10 percig javasolt a hajban hagyni, aztán kiöblíthető. Nem nehezíti el a hajat, könnyen kifésülhető lesz utána és szintén hozzájárul az intenzívebb és szebb szőke hajszínhez. Amit fontos lehet tudni, hogy ez nem egy hidratáló pakolás, nem ez a fő funkciója, ezért túl nagy tápláló hatást nem nyújt, ha kifejezetten arra van szükségem akkor mást veszek elő.


Két hónap alatt az együttes használattal azt tapasztaltam még, hogy a hajam tömörebb, tapintásra pedig olyan, mintha erősebb lenne hajszárítás után. A hajmosási időközt nem tolták ki, de nem is gyorsították meg. Szeretem a hajamra gyakorolt hatásukat. A sampon biztosan állandó vendég lesz a polcomon, s az is biztos, hogy nem ezek voltak az utolsó termékek, amiket kipróbáltam a Blond Me kollekcióból.

Nem csak a szőkék örülhetnek, hiszen a Schwarzkopf Professional több termékcsaláddal is rendelkezik, így minden hajtípusra találhattok alternatívát. A Schwarzkopf termékeket forgalmazó fodrászatokban szakszerű tanácsot kaphattok a hajatoknak megfelelő ápoló termékek kiválasztásához, a szalonok listáját IDE kattintva megtaláljátok.


Milyen hajápoló termékeket használtok?
Volt valakinek szerencséje a Blond Me kollekcióhoz?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Amikor még a szőkék táborát erősítettem, emlékszem, ezzel a márkával lett szőkítve is a hajam, ezzel festettük és az otthoni ápolást is velük végeztem. Szerintem ez a legjobb kapható termékcsalád a szőke hajra, illetve nekem is tetszett, hogy van hideg szőke - meleg szőke vaióciójuk. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sok kimondottan szőke haj ápolására szakosodott termékcsaládról hallottam eddig, de az biztos, hogy a drogériában vagy fodrászkellékesnél kapható kollekciókat messze übereli, örülök hogy neked is jók a tapasztalataid :)

      Törlés

Címkék