Tesztbe kötött ötletek a Békés Ünnepekért!

csütörtök, december 21, 2017


Tipikusan az a személy vagyok, akinek csak Karácsony napján lesz karácsonyi hangulata, nem öltöztetem fénybe és csillogásba a lakást már októberben és furcsa arcot vágok, amikor szeptemberben egy üzletbe betérve 30 fokban, a karácsonyi kollekciót látom kitéve. Talán pont ezzel a korai erőltetéssel ölik ki az emberekből a hangulatot, s az sem figyelmen kívül hagyható szempont, hogy a Karácsony ma már nem a meghittségről, az együtt töltött pillanatokról híres, hanem a lót-futásról, az ajándékok után kergetőzésről, a tökéletes menü összeállításáról, az egész napos főzőcskézésről és az arra való törekvésről, hogy minden tökéletes legyen.


Ötletek a Békés Ünnepekért:

1. Ne akarj mindent egyszerre - Ha módod van rá (már pedig van, csak akarni kell) lehetőleg ne a karácsony előtti pár napra és hétvégére időzíts mindent egyszerre. Készíts egy listát előre és szedd pontokba azokat a dolgokat, amiket karácsonyig ki kell pipálnod. Takarítani lehet 1-2 héttel korábban is. Az ajándékokat apránként beszerezheted már novemberben is, így ráadásul jó eséllyel elkerülheted a nyomasztó tömeget is az üzletekben, s nem lesz készlet hiány a kiszemelt darabokból sem. A karácsonyi menühöz szükséges alapanyagokat se hagyd az utolsó napokra, ami eláll, azt vedd meg korábban, tedd a fagyasztóba, hogy ne utolsó pillanatban kelljen szaladni még a piacra is. A mézeskalács előnye azon kívül, hogy finom és mutatós, hogy hónapokig is eláll, ezért ezt is nyugodtan megsütheted hetekkel korábban, ezzel bőven spórolva az időn. Ha ezeket az apróságokat alkalmazod, máris kevésbé lesznek stresszesek az ünnepek, s az utolsó napokra már tényleg csak a legszükségesebb dolgok maradnak hátra.

2. Legyen prioritási sorrended - Listázd a teendőidet és állítsd is őket prioritási sorrendbe, ha a legfontosabb dolgokat sikerül majd kipipálnod, remélhetőleg kevésbé fogsz majd ráfeszülni, ha esetleg a lista legalján szereplő pontok esetleg már nem férnek bele az idődbe.


3. Ne vállald túl magad - Ne akard egyedül megváltani a világot. Én is az a típus vagyok, aki úgy van vele, hogy inkább megcsinálom én, mert hamarabb kész van, mintha valakinek még meg kellene tanítanom vagy mutatnom - de ez sokszor túlvállalásba torkollik, legyen szó az életünk bármely területéről. Ne félj másokat is bevonni a feladatokba és igenis ossz szerepet Nekik is. Ha te főzöd az összes menüt, akkor a bevásárlást, a fa díszítést, a sütést vállalja át más, így nagyobb eséllyel jut ideje mindenkinek az ünnepek tényleges élvezésére és a pihenésre is. Karácsony környékén sokan vannak szabadságon, hogy több idejük legyen mindenre. Ez általában abból áll, hogy egész nap járod a várost az ajándékok után kutatva, majd egész nap takarítasz, hogy a lakás tökéletes pompájában ragyogjon. Aztán neki látsz a főzésnek, utána pedig futószalagon gyártod a különböző süteményeket, mert jönnek a vendégek, mentek vendégségbe, meg amúgy is milyen már ha nem lesz ezer fajta süti. Semmi nem lesz. Csak elrepülnek az ünnepek és kezdődik minden elölről. Ne arról szóljon a Karácsony, hogy látástól vakulásig robotolsz, aztán jó esetben Szenteste leülsz az asztalhoz vacsorázni. Helyette inkább pihenj, beszélgess és társasozzatok együtt.


4. Gondolj magadra is - Szánj időt magadra is, hagyj időt a pihenésre, a kikapcsolódásra. Iktass be a "szünidőbe" legalább egy teljes olyan napot, amit csak arra szánsz, hogy lazítasz. Ehhez kapcsolódóan egy kis véleményezős, javaslatos részt is beiktatnék:

Nálam a tökéletes pihenés egyik momentuma a kádfürdőzés, rám teljesen pihentetően hat, ha akár egy órára befekszem a kádba, illatos és relaxáló termékeket használok, esetleg olvasok is közben. Temérdek kedvenc fürdő termékem van, most az újonnan felfedezettek közül mutatok párat. A The Body Shop Vanilla Chai tusfürdő véletlen felfedezés volt, unalmamban szaglásztam a kínálatot, míg vártam valakire, de egy újabb fajta vaníliás illatot mutatott meg nekem, ezért nem tudtam ellenállni. Mentolos aromával fűszerezett, tökéletes a téli időszakban, hozza a márkára jellemző minőséget, az illat ráadásul maradandó a bőrön. Ha egy kis élményre is vágyom jöhet a fürdőbomba, a Luxury Lush Pud finom illatú, gyönyörű látványt eredményez vízbe dobás után, habokat is képez, egy kis pluszként még a benne található olajok hidratálják is a bőrt.


Az egyik idei karácsonyi habfürdő illat az Avonnál a Red Berries. Ez egy édes süteményes illat, amihez leginkább a karácsony előtti időszakban van hangulatom, s nem is sajnálom bőségesen a vízbe önteni, imádom az óriási habokat (egyébként pici is bőven elég lenne a vízbe). Ha kádban ázni éppen nincs is időd, akkor legalább a lábadat áztathatod mondjuk laptopon való munkálkodás közben. A Foot Works Sweet Vanilla termékcsalád tagjai közül a Relaxáló Lábfürdető gondoskodik a habokról és a láb puhításáról, a Hámlasztó Bőrradír pedig a sima és selymesen puha talpakról - miközben édes vanília illat járja be a szobát.


Rám a kávézgatás is tud pihentető hatással lenni, ami vicces, hogy igazából nem is szeretem a kávét, csak a lattékat, s azokat is csak az ízük miatt iszom, nem igazán a kávé tartalom miatt, arra nincs szükségem. De a kellemes pillanatok garantáltak ha teával, kakaóval helyettesíted is. A társasjátékozás szintén kikapcsol, a Cluedo a kedvencem, kár hogy már unásig játszottuk, de szuper közös program ez az egész családnak! Nem utolsó sorban imádok hangulatos fényt kapcsolni, illatos gyertyát gyújtani, bekuckózni és a könyv végéig olvasni vagy sorozatot nézni.

5. Emlékezz, hogy a Karácsony lényege az együttlét, aminek az értékét nem az ajándékok számában vagy az ételek sokszínűségében mérik.


Nálatok hogy zajlik a Karácsony? Szokott időtök lenni a pihenésre is?
Mi a kedvenc pihenős programotok, élvezetes társasjátékotok?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék