Májusi kedvencek | 2018

hétfő, június 04, 2018


Facebook-on nemrégiben megosztottam egy kérdőívet, remélve hogy minél többen kitöltitek, ezzel is segítve a bloggal kapcsolatos munkám. A kérdőívet ITT találod, kérlek ha még nem tetted válaszolj a 10 db eldöntendő kérdésre, nincs 1 perc sem. Az eddigi szavazatok alapján szeretitek a havi lebontású kedvenceket, szóval úgy döntöttem, hogy amikor lesz értelme, megpróbálkozom a havi kedvences bejegyzésekkel. Kezdjük a májussal, több állandó és visszatérő kedvenccel, valamint újdonságokkal.

A világ legjobb tonikja a Solanie Alkoholmentes Tonik. Nincs túl sok összetevője, egyszerű de annál nagyszerűbb, viszont a benne található aloe vera és ginkgo biloba kivonat bizonyítottan csodás hatással volt a bőrömre, ezért is szeretem nagyon. Fertőtlenít, gyulladást csökkent és nyugtat, mindezt látványosan és gyorsan. Alapvetően, ha sikerül hozzájutni úgy, hogy nem fizetsz tripla hasznot valakinek, akkor nagyon olcsó is és sokáig elég.

Szuper hétköznapi fényvédőnek bizonyult a Clinique City Block Sheer SPF25, ami amellett, hogy a fizikai szűrőknek köszönhetően az érzékenyebb bőrt sem irritálja, színezettségéből adódóan egységesíti a bőrt, enyhíti a pirosságot az arcon. Ha magasabb védelemre van szükségem, mert sokat vagyok napon, szinte mindig a Clinique Mineral Sunscreen Fluid SPF50 után nyúlok, megbízható fényvédő, véd a leégéstől, nem meszel fehérre, s természetesen ragyogó finist eredményez az arcomon.

A kedvenceim közé lopta be magát, s hamar épült be a rutinomba a Vichy Minéral 89 Hyaluron Booster, amit nap mint nap használok. Azonnal feltölti a bőrt nedvességgel, teltséget ad neki és kíméletes. A nyár beköszöntével hátra kerültek a polcokon a kémiai hámlasztók, helyüket pedig a fizikai radírok vették át, amiknek egyébként a hatása is sokkal szembetűnőbb nálam. Egyik kedvencem a Bioderma Hydrabio Bőrradír, amellett hogy eltávolítja az elhalt bőrt az arcról, sima tapintást eredményez és hidratál is.

Vízhiányos bőrűként alapkrémnek számít nálam a Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief, amit "szerencsére" sikerült megszüntetnie a márkának... pedig a legjobb hidratáló, azonnal látványosan hidratál és feltölti a bőrt. Amikor színezett fényvédőt viselek, vagy esetleg sminket, az AVON Anew Arctisztító Balzsammal távolítom el ezeket az arcomról, hatékonyan tisztít és hidratál.


A Dazzy Kókuszos Testradír a valaha volt kedvencem, egyszerűen nincs jobb ennél a kávé alapú radírnál. Rendkívül hatékony, nem durva és nem is szárítja ki a bőrt. Testápoló téren töretlenül vezet az AVON nálam, még mindig a Skin so Soft Argánolajos Mélyhidratáló Testápolót vetem be leggyakrabban, mivel azonnal beszívódik, nem ragad, szépen hidratál és kellemes az illata is. A Lush fürdőbomba készletem végére érve rájöttem, hogy amelyik bomba külsőre jól néz ki, az a vízben kevésbé látványos, ami pedig külsőre nem nagy durranás, az a vízben mutatja meg az igazi oldalát. Sok jó fürdőbomba szerepel a kínálatban, a kedvencem mégis az Intergalactic. Csodás örvényt képez a víz tetején, a sötétkék színével, benne az apró rosegold csillámokkal olyan mesebeli.

Két L'oréal Sampon is kedvencemmé vált a hónapban: az Elseve Extraordinary Oil Coconut Sampon nagyon jól hidratál, sehol egy száraz vagy sprőd tincs, miután ezzel mostam hajat. Pedig még csak szilikont sem tartalmaz! Az Elseve Total Repair Extreme újjáépítő Sampon pedig regenerál és táplál, olyan a hajam tőle, mint amikor a fodrásztól jövök, szuper selymesen puha tapintású.


Szerintem a KIKO Unlimited Double Touch örökre a kedvenc tartós rúzsom lesz, nincs mit tenni, messze übereli a sokkal drágább társait is. A színe hétköznapi, az illata vaníliás, a tartóssága pedig lenyűgöző. Nem mindig van kedvem befesteni a szemöldököm, ilyenkor vagy nem használok semmit vagy előveszem a mostanában kedvencemmé vált Maybelline BrowSatin Szemöldökceruzát (dark blonde). Két részből áll, amiből az egyiknek sok értelmét nem látom: szivacsos a vége és por van a kupakban, de nem lehet igazán praktikusan követni vele a szemöldököm ívét. A másik rész sima szemceruza: a szín a szemöldökömhöz passzol, szépen és gyorsan meg tudom vele erősíti, de egyébként nem szeretem színezgetni ilyesmivel, mert a 'kapargatástól' folyamatosan kihullanak szálak.

Kedvenc sorozatom a hónapban a Dynasty volt, elég gyorsan sikerült ledarálnom a 22 részt. A Gossip Girl és a The Royals keverékeként tudnám leginkább leírni, de sztoriban egyikre sem igazán hasonlít. Viszont tetszik, vannak benne fordulatok.


Te miket használtál leggyakrabban májusban?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék